Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найкрасивіші міста Італії

  1. 1. Рим
  2. 2. Венеція
  3. 3. Неаполь
  4. 4. Флоренція
  5. 5. Генуя
  6. 6. Сієна
  7. 7. Болонья
  8. 8. Палермо
  9. 9. Ареццо
  10. 10. Перуджа
  11. 11. Рагуза
  12. 12. Урбіно

Далека і прекрасна Італія завжди захоплювала і манила людей. Центр освіти, освіти і розвитку мистецтв в Європі, який вплинув на все сусідні держави. Крім красивих ландшафтів, кожен з італійських міст зберігає свій шматочок спільної спадщини у вигляді чудових будівель і пам'ятників. Далі представлені найкрасивіші міста Італії, в яких обов'язково варто побувати мандрівникові!

1. Рим

Рим

Ніхто не буде сперечатися з тим, що Рим - найкрасивіше місто Італії. Столиця колись могутньої римської імперії і до цього дня приковує до себе увагу туристів з різних куточків світу. «Місто на семи пагорбах» має безліч унікальних об'єктів культурної спадщини. За багато століть Рим неодноразово перетворювався. Тут можна побачити знаменитий амфітеатр Колізей, на арені якого билися гладіатори і дикі звірі; розкішний храм Пантеон, обитель давньоримських богів; а також чимало середньовічних соборів і церков, які показують розвиток католицизму. Так, наприклад, Собор Святого Петра є найбільшою католицькою церквою в Європі. Крім того, гості міста можуть помилуватися на величні фонтани: фонтан Треві, фонтан чотирьох річок і фонтан черепах, які неймовірно красиві.

Дивіться ⟶ « пам'ятки Риму »

2. Венеція

Венеція

Було б непростимо не внести в список найкрасивіших міст Італії Венецію, яка завжди була дивовижному і надзвичайно романтичним місцем. Місто на островах Венеціанської лагуни знаком всім своїми каналами, будинками на палях і неквапливими гондольєрами, які рухаються по каналах. Головною «вулицею» міста є Гранд Канал, відображений на більшості зображень міста на воді. Венеція славиться не тільки сезонними повенями, але і прекрасною, вишуканою архітектурою. Варто лише поглянути на палац Дожів або базиліку Святого Марка, щоб зрозуміти наскільки різні і цікаві стилі змішувалися в тутешньої культури. З безлічі красивих мостів Венеції хочеться окремо виділити міст Ріальто і міст Зітхань, які є не тільки старовинними, але і найбільш значущими пам'ятками міста. Величезною популярністю у туристів користується острів Бурано з його яскравими, різнокольоровими будинками.

3. Неаполь

Неаполь

Величний порт Неаполь, розташований біля підніжжя знаменитого вулкана Везувію - це не тільки красиве місто Італії, але і один з найбільш відомих і популярних серед туристів. Подібне розташування зробило Неаполь одним з найпопулярніших мотивів багатьох італійських художників. Крім красивих природних панорам, Неаполь може похвалитися чудовими пам'ятками архітектури. Надзвичайно важливими культурними центрами є національний музей і Національна картинна галерея, в яких зібрані роботи Караваджо, Ель Греко або Рафаеля і національний археологічний музей Неаполя, який зберігає знахідки з розкопок Помпеї. Широко відомий замок Кастель-дель-Ово або яєчний замок, який представляє собою досить незвичайну фортеця. Крім того, в місті знаходяться величезна кількість готичних соборів, церков і християнських монастирів.

4. Флоренція

Флоренція

Флоренцію можна сміливо назвати культурною столицею минулого. Це неймовірно мальовничий італійський місто на річці Арно, який явив світові таланти Мікеланджело і Леонардо да Вінчі, Данте і Донателло і ще чимало видатних особистостей. Прогулюючись по тутешнім вулицях, мандрівник відчуває їх багате минуле. Серед особливих архітектурних достоїнств міста слід назвати собор Санта-Марія-дель-Фіоре, який вражає розмахом і детальністю опрацювання, церква Санта-Марія-Новела, а також численні палаци. Такі архітектурні ансамблі, як Палаццо Строцці, Палаццо Пітті або Барджелло просто не можуть не справити сильне враження. Саме тут знаходилися резиденції аристократів і монархів. Багата Флоренція і різними музеями. Так в галереї Уффіці зібрані видають твори мистецтва від живопису та ікон до фресок і скульптур.

5. Генуя

Генуя

Генуя - найбільший морський порт і один з найкрасивіших міст Італії, славиться неймовірними краєвидами і багатою культурною спадщиною. Щорічно тисячі туристів прибувають сюди, щоб прогулятися по площі Феррарі, піднятися на знаменитий маяк Лантерна або відвідати величезний собор Святого Лаврентія. Це, дійсно, унікальні пам'ятки, проте красива Генуя містить набагато більше цікавих об'єктів! Любителі розкішної архітектури будуть вражені ансамблем палаців ПАЛАЦЦІ ДЕІ РОЛЛІ, де раніше жили представники правлячих династій. Будучи портовий містом, Генуя має ще й морський пам'яткою. У бухті Сан-Фруттуозо знаходиться двометрова статуя Христос з Безодні, яка стоїть прямо на дні. Встановлена ​​на честь загиблих дайверів, вона вже півстоліття є однією з візитних карток Генуї.

6. Сієна

Сієна

Говорячи про історичні пам'ятники, неможливо не згадати красивий італійське місто Сієна. Це місто, назва якого сходить ще до племенам етрусків або галлів, містить безліч чудових будівель. Не дарма ЮНЕСКО включило Сієну в список всесвітньої спадщини, адже тут дійсно є, на що помилуватися! Це ціла казкова країна середньовічних замків і соборів! Чого тільки варті церква св. Климента і Сиенский собор! Це чудові приклади готичної архітектури, яка пронизана духом католицизму. Весь район Старого Міста - це одна з найважливіших туристичних перлин Італії. Сієна - місто студентів: безліч університетів і культурних пам'яток робить місто притулком учнів і туристів.

7. Болонья

Болонья

Болонья - найстаріший університетський центр Європи. Перший ВНЗ тут з'явився ще в 1088 році, повернувши курс життя і розвитку до утворення й освіти. Болонью можна без перебільшення назвати самим благополучним містом Італії для життя, оскільки рівень доходів населення і якість життя тут високі. Культурні традиції та цінності - ще одне з багатств міста. Головні площі Болоньї - Пьяцца-Неттуно і пьяцца Маджоре. Любителі опери будуть у захваті, адже тут розташовується знаменитий на всю країну оперний театр «Театр Коммунале ді Болонья». На його сцені оживають безсмертні твори як італійських, так і інших класиків. Подорожуючи по цьому красивому місту, туристи також можуть помилуватися готичними палацами palazzo di Re Enzo і palazzo del Podestà, недобудованої базилікою Сан-Петроніо або ансамблем церков Санто-Стефано.

Дивіться ⟶ « пам'ятки Болоньї »

8. Палермо

Палермо

Головне місто острова Сицилія неодмінно притягує погляд своєю красою. Він розташовується на березі безкрайнього моря з тихими бухтами і високими пагорбами. Місце, гідне пензля живописця. У Палермо знаходиться майже три сотні різних католицьких церков! Багато з них виконані по готичним канонам, інші представляють тутешню версію популярного колись в Європі бароко. Деякі будівлі, на кшталт Королівського палацу будувалися багато десятиліть, тому увібрали в себе характерні риси відразу декількох стилів. У місті чимало красивих площ, таких як Пьяцца Преторія з її чудовим фонтаном. Це ідеальне місце для прогулянки як удень, так і віялом. У Палермо існує місцеве підземне кладовище, яке називається Катакомби капуцинів і користується істотним увагою туристів.

9. Ареццо

Ареццо

Гарне місто Ареццо розкинувся у мальовничій місцевості Італії: в верхів'ях річки Арно і в оточенні суворих гір. Центральна площа Ареццо - серце старого міста, яке зберігає пам'ять про солідний минулому. Архітектурна спадщина включає Кафедральний собор, який будувався на місці маленької ранньохристиянської церкви. Це величезна споруда, яке будувалося кілька століть, а його вік з моменту закінчення будівництва налічує більше 500 років! У місті також є музеї художника Вазарі і знаменитого поета Петрарки, які колись служили будинками цим видатним особистостям. Із сучасних пам'яток можна відзначити ювелірний музей «UnoAErre», який представляє багату колекцію експонатів з дорогоцінних металів і каменів.

10. Перуджа

Перуджа

Перуджа - дуже гарне місто в Італії, де злилися різні культури і стилі мистецтва. Тут можна легко знайти споруди часів перших етрусків, а також багато розкішних готичних соборів і навіть твори часів бароко. Прогулюючись по цьому маленькому, але приємному містечку можна побачити потужний храм лицарів-тамплієрів - Церква Сан-Бевіньяте, пройти повз старовинного фонтану Маджоре і помилуватися на багато прикрашену церква Сан-Бернардіно. А в капелі Сан-Северо любителі живопису і образотворчих мистецтв знайдуть фреску, над якою по черзі працювали художники Рафаель і Перуджино. Цей тихий і мальовничий італійський містечко щорічно привертає величезну кількість гостей, бажаючих долучитися до місцевої історії.

11. Рагуза

Рагуза

Сонячна Сицилія завжди привернула туристів доброзичливою погодою і красивими видами. Варто відзначити, що природа на цьому острові дійсно постаралася на славу, створивши унікальне місце. Красиві зелені пагорби, річкові тераси і гармонійні кам'яні споруди в стилі «сицилійського бароко» роблять місто Рагуза одним з найкрасивіших в Італії. Велика частина місцевих культурних і історичних пам'ятників - це різні церкви. Найбільш значними вважаються собор Сан-Джорджо, собор Сан-Джованні-Баттіста і церква Сан-Франческо алль'Іммаколата. Це воістину величні споруди, які просякнуті духом старовини і викликають повагу кожному, хто наблизиться до них. Незважаючи на бурхливий промисловий розвиток, це містечко ретельно зберігає і оберігає багате минуле.

12. Урбіно

Урбіно

Не хотілося завершувати список найкрасивіших міст Італії, не згадавши про Урбіно. Він розкинувся серед мальовничих зелених пагорбів і гір. Це місто з'явився ще в епоху Відродження, тому його культурну спадщину не може не вражати. Цінителі живопису і скульптури знайдуть тут надзвичайне натхнення, адже місцеві церкви розписували такі великі майстри, як Рафаель і Уччело. У цьому плані особливо виділяється місцевий Кафедральний собор, який може похвалитися багатою колекцією робіт великих художників. Майстерність древніх зодчих і художників також простежується в церквах Сан-Доменіко і Сан-Спіріто. Вінцем зодчества епохи ренесансу служить Замок герцога Урбінського: монументальна споруда, в якому сьогодні розташовується Національна галерея Марке. Ця будівля не випадково внесено до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

Новости