Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі місця для життя і роботи у Франції

  1. Нант, Атлантична Луара, Землі Луари
  2. Ліон , Рона, Овернь-Рона-Альпи
  3. Ренн , Іль і Вілен, Бретань
  4. Тулон , Вар, Прованс - Альпи - Лазурний берег
  5. Бордо , Жиронда, Нова Аквітанія
  6. Тулуза , Верхня Гаронна, Окситанія

Ідеальне життя у Франції виглядала б наступним чином: молоде вино, свіжий сир і шопінг на місцевому ринку, але, на жаль, більшість з нас змушений заробляти на життя, щоб фінансувати все вищеперелічене. Так де ж у Франції можна шукати оптимальний баланс між роботою та особистим життям?

Опитування французької газети L'Express виявив найбільш затребувані міста, в яких французам і експатам однаково добре жити і працювати. Щоб оцінити, які ділянки найкраще підходять для проживання, дослідження спиралося на такі показники, як клімат, розвиненість транспортної системи, доступність житла і якість повітря. Критеріями оцінки привабливості міст з точки зору роботи стали тривалість поїздки до Парижа, рівень безробіття і швидкість створення нових робочих місць. Об'єднавши результати обох показників, дослідження визначило п'ятірку кращих міст Франції, де однаково якісно, ​​успішно і благополучно можна жити і працювати.

Нант, Атлантична Луара, Землі Луари

Містом, який став кращим місцем для життя і роботи у Франції, став Нант. Колись служив найважливішим портом країни, а потім промисловим центром, столиця департаменту Луара-Атлантика або Атлантична Луара отримала прізвисько une belle endormie, «спляча красуня». Після потужних перетворень комуна прокинулася від струсу, але прокинулася не як найкрасивіше місто Франції, а як культурно живе місце, місто з пульсуючим енергією.
Містом, який став кращим місцем для життя і роботи у Франції, став Нант

Це тихий сімейний місто, один з парків якого перетворився в художній і високотехнологічний проект «Машини острова», де проживає ряд механічних тварин, включаючи 12-метрового слона. Крім того в місті є Музей Жюля Верна з інтерактивними експозиціями його найвідомішої книги «Навколо світу за вісімдесят днів» і Музей природної історії. Якщо ви ще не знаєте що варто подивитися у Франції, Нант безумовно треба мати на увазі.

По дорозі на роботу або з роботи, під час обідньої перерви або вечірнього променаду, прогулянки по місту і навколо нього будуть жваві виверткими художніми інсталяціями, які з'являються в парках, садах і на міських вулицях. Іноді може здатися, що в міському проекті оновлення міста не залишилося незайманих місць, і навіть деякі з його старих промислових складів були перетворені в модні кафе і художні майстерні.

Нант також є домом класичної культури, в тому числі для одного з кращих симфонічних оркестрів країни і веде оперної трупи в Театрі Граслін, що ідеально підходить для культурного вечора в кінці тижня. Вихідні дні можна провести, прогулюючись по центру міста, заглядаючи в торгові центри на вулиці Crébillon і в неокласичний торговий пасаж Pommeraye.

З такими гучними іменами, як Airbus і з рядом більш дрібних авіакомпаній, не дивно, що кожен рік сюди переїжджає вiд 6 000 до 9 000 осіб, і цей факт робить Нант одним з найбільш швидкозростаючих міст Франції. Його останнє оновлення, можливо, відродило місто як культурну столицю, але незалежно від того, який напрямок займе Нант, він, без сумніву, залишиться одним з найпопулярніших місць для життя і роботи у Франції.

Авіньйон - невелике містечко на південному сході Франції. Це одна з прихованих від очей більшості туристів перлин, яка хоч і не омивається водами Середземного моря, але є частиною Лазурного берега Франції. У далекому XIV столітті Авіньйон, нині зарахований до об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, був папською резиденцією, а вражаючий Папський палац (Palais des Papes) до сих пір залишається одним з найбільш важливих середньовічних готичних будівель Європи. Багата історія, унікальна архітектура, провінційна самітність і надзвичайно вигідне географічне положення комуни провокують зростання інтересу з боку мігрантів.

Незважаючи на свою компактність і не велику популярність в широких колах, в Авіньйоні є на що подивитися, і культурне дозвілля тут завжди забезпечений. Історичний центр, який в 1995 році став об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, знаходиться у владі готичного пишноти Папської Палацу. Близько 20 папських апартаментів відкриті для публіки, а палацовий двір є основним місцем проведення міжнародного театрального фестивалю, який щорічно привертає в місто близько 100 000 гостей, вдвічі збільшуючи чисельність населення на цей час.

Потім можна відправитися в розташований поблизу Авиньонский собор, піднятися на його дзвіницю і знайти гарну статую Діви Марії, яка дивиться на місто з 1859 року. І не забудьте прогулятися по знаменитому мосту Сен-Бенезієй, перекинутому через величну Рону, і подивитися на залишки мосту Pont d'Avignon - звідси відкривається приголомшливий панорамний вид на все місто.

І не забудьте прогулятися по знаменитому мосту Сен-Бенезієй, перекинутому через величну Рону, і подивитися на залишки мосту Pont d'Avignon - звідси відкривається приголомшливий панорамний вид на все місто

На території Авіньйона і в його найближчих передмістях організовано близько десятка зон економічної активності. Так, тільки в одній ділової агломерації Courtine зосереджено 350 компаній. Крім того, сюди винесено підрозділ найбільшої залізничної компанії Франції SNCF, а на північ від самого міста з 1956 року функціонує атомна електростанція. Рівень безробіття в Авіньйоні - один з найнижчих по всьому регіону.

Ліон , Рона, Овернь-Рона-Альпи

Ліон хоч і є третім за величиною містом Франції після Парижа і Марселя, але його особлива цінність полягає в умінні запропонувати таку ж якість життя, як тихі провінційні містечка і компактні села. Столиця області Овернь-Рона-Альпи, розташована біля злиття річок Сона і Рона, славиться в усьому світі своєю унікальною кухнею. Маючи на своїй території близько 2000 ресторанів, багато з яких відзначені мішленівських зірками, Ліон з легкістю виправдовує свою репутацію гастрономічною столиці Франції. Проте, не дивлячись на свій статус епіцентру французької кухні, в місті поширені класичні закладу bouchons (бістро, в яких подаються традиційні страви, які не піддаються моді і впливу часу), де душевна атмосфера оточує місцевих жителів, що зібралися разом за столом з червоно-білою скатертиною.
Ліон хоч і є третім за величиною містом Франції після Парижа і Марселя, але його особлива цінність полягає в умінні запропонувати таку ж якість життя, як тихі провінційні містечка і компактні села

У вас просто не буде можливості, щоб вдосталь не скуштувати в Ліоні, оскільки кожен з дев'яти районів міста має свій власний продовольчий ринок. У центрі міста знаходиться March é St - Antoine з сотнею продавців і знаменитим критим ринком Les Halles de Lyon Paul Bocuse, де можна вибрати найсвіжіші продукти, перш ніж осісти вдома на довгі вихідні.

Але в Ліоні є чим зайнятися крім їжі та дегустації вин Франції. Найновіший район міста, Ла Конфлюанс, примітний не тільки тим, що є місцем зустрічі і злиття двох річок, а й може похвалитися житловими комплексами футуристичного дизайну, в точності повторюють вантажні контейнери знаходився тут раніше порту. Колишній промисловий район з не дуже сприятливою екологією перетворився на багатомільйонний проект з екологічно чистими будівлями, дивовижними будівлями, торговим комплексом і центром скелелазіння. Чергове будівлю зі скла і бетону займає музей Musée des Confluences, в якому знаходиться наукова і антропологічна колекція, переобладнаний склад цукру, і саме тут можна насолодитися коктейлем в барі, розташованому на даху. В даний час ведеться робота над тим, щоб зробити район більш придатним для життя, і весь проект, який буде включати житлові і торгові приміщення, повинен бути добудований до 2020 року.

Ліон відомий своєю діловим середовищем, надзвичайно сприятливою для розвитку бізнесу, і саме сюди приїжджають багато емігрантів, які вирішили відкрити свій бізнес у Франції. Додатковий бонус - географічне положення Ліона, що дозволяє з легкістю добиратися до інших європейських міст. Альпи громадяться в межах безпроблемною досяжності, а півторагодинна поїздка на автомобілі приведе вас прямо до пляжів Середземного моря.

Ренн , Іль і Вілен, Бретань

Завдяки вкоріненою кельтської культури регіон Бретань немов магніт притягує британських емігрантів. Столиця регіону з моменту включення до складу Франції в далекому XVI столітті, Ренн має характерний бретонський характер і з гордістю несе своє кельтське спадщина. Хоча більша частина Старого міста була зруйнована в результаті пожежі в 1720 році, старі фахверкові будинки, що збереглися донині, і сьогодні чарують своєю середньовічною архітектурою.

60 000 місцевого населення - студенти, тому Ренн по праву вважається містом молоді (ну, або, принаймні, людей молодих душею). Але команда працюють з 9 до 17 ні в якому разі не пішла з жвавій сцени, так як в місті є заклади для робітників і «офісного планктону», для пар і одинаків, молодих і літніх. Після закінчення 35-годинного тижня найпопулярнішим місцем, де може розслабитися робочий люд, є вулиця Сент-Мішель (Rue St - Michel). Обрамлена підпирають один одного барами і пабами, вона швидко затягує і дає зрозуміти, чому називається «Rue de la Soif».

В Ренні налічується більше двох десятків ринків, в тому числі Les Lices, другий за величиною ринок у Франції. Він починає свою роботу в суботу вранці і складається таке враження, що сюди стікаються всі жителі Ренна. Взагалі ринки у Франції це не стільки місце для закупівлі свіжих продуктів, скільки акт соціальної значущості і суспільної необхідності - такий вже спосіб життя французів.

Якщо ви захочете з максимальною користю використовувати обідню перерву, прогуляйтеся по одній із зелених зон міста, наприклад в Парку Табор (Parc du Thabor), заснованому в XVIII столітті. Тут, на території колишнього абатства, можна зустріти ботанічні, а також тематичні сади, від французьких до англійських. У літні місяці в саду проводяться класичні концерти, постановки музичного театру, організовуються поетичні читання, а по середах після обіду тут влаштовують традиційні бретонські танці.

Незважаючи на свою компактність, в місті функціонує однолинейная система метро, ​​яка курсує з північного заходу на південний схід Незважаючи на свою компактність, в місті функціонує однолинейная система метро, ​​яка курсує з північного заходу на південний схід. За 4 євро можна придбати квиток і їздити протягом 24 годин. У липні 2017 року транспортна система стане ще більш досконалою, і новий високошвидкісний потяг долатиме відстань до серця Франції, Парижа, за 1 годину 25 хвилин. Ще один проект, пов'язаний з поїздами, отримав назву EuroRennes - діловий район з бізнес-центрами, магазинами, об'єктами культури та сфери послуг, житловими будинками та штаб-квартирами корпорацій, який буде оперезаний розгалуженою мережею залізниць. Безсумнівно, все це стане новим поштовхом для розвитку бізнесу в головному місті Бретані.

Тулон , Вар, Прованс - Альпи - Лазурний берег

Розташований на узбережжі Середземного моря, Тулон, столиця департаменту Вар, є важливим центром військово-морського будівництва, озброєння і виробництва авіаційної техніки. Місто може похвалитися химерним центром, прикрашеним рядом відреставрованих фонтанів, сонячними площами, а також численними провансальськими ринками, найвідоміший з яких щодня відкривається на Cours Lafayett e. Сюди стікаються всі городяни, щоб набути фрукти, овочі, квіти і текстиль. Протягом літніх місяців в центрі міста і навколишніх кварталах проводяться 50 безкоштовних концертів, де місцеві жителі і туристи можуть насолодитися еклектичним поєднанням музичних напрямків прямо під відкритим небом.

Незважаючи на те, що місто Тулон, як, втім, і весь департамент Вар, славиться жарким літом і середземноморським кліматом, у відпускний сезон сюди навідується не так багато туристів Незважаючи на те, що місто Тулон, як, втім, і весь департамент Вар, славиться жарким літом і середземноморським кліматом, у відпускний сезон сюди навідується не так багато туристів. Однак це місце популярне серед іноземних фахівців, які шукають «другий дім» або дачу, куди можна тікати з галасливих мегаполісів, щоб насолодитися приморським ландшафтом чарівного міста і головної військово-морської бази Франції.

На сьогоднішній день, Тулон, поряд з Ніццою і Марселем, вважається найбільш динамічно розвиваються містом Французької Рив'єри. Відносно недорога нерухомість додає Тулон ще пару очок. Так, 1 квадратний метр житла тут коштує в середньому 2370 євро, в той час як усереднений цінник по регіону Прованс - Альпи - Лазурний берег коливається в районі 3160 євро за «квадрат». Виходить, що купити нерухомість на Лазурному Березі Франції можна з бюджетом близько 150 000-200 000 євро. Можливість придбати власне житло приваблює в Тулон тих, хто женеться за якістю життя, прийнятним рівнем комфорту і грамотним співвідношенням роботи та особистого життя.

Бордо , Жиронда, Нова Аквітанія

Ну хто не хотів би жити або хоч раз побувати у винній столиці Франції? Крім своєї гордості - 115 гектарів відмінних виноградників - Бордо вважається містом майбутнього, завоювавши репутацію чудового місця для життя, роботи і відпочинку. В останні роки в Бордо відбулися численні зміни, в результаті яких адміністрація міста змогла провести велику чистку, що в кінцевому підсумку в 2007 році призвело до включення міста в список об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У самому центрі міста розташувався так званий Золотий трикутник, де можна влаштувати грандіозний шопінг в дизайнерських магазинах і бутиках, відвідати національний театр опери та балету, відпочити на 12 гектарах площі Кінконс (Esplanade des Quinconces) або подивитися на дітей, котрі радіють водяним струменів на біржовий площі (Place de la Bourse) У самому центрі міста розташувався так званий Золотий трикутник, де можна влаштувати грандіозний шопінг в дизайнерських магазинах і бутиках, відвідати національний театр опери та балету, відпочити на 12 гектарах площі Кінконс (Esplanade des Quinconces) або подивитися на дітей, котрі радіють водяним струменів на біржовий площі (Place de la Bourse).

Ну і як же можна уявити цей регіон без однієї з його основних визначних пам'яток - вина. Саме для демонстрації цього напою у всій красі була створена чергова приманка - музей під назвою «Місто вина» (Cit é du Vin). Завдяки інтерактивним виставкам, присвяченим історії та процесу виробництва вина, а також келиху цього напою і неймовірним видам, що відкриваються на панорамні тераси, ну як тут може не сподобатися?

Рівень життя - одна з основних причин, по якій люди вважають за краще переїжджати в Бордо Рівень життя - одна з основних причин, по якій люди вважають за краще переїжджати в Бордо. Крім того, тут фантастичний клімат, практично завжди комфортна погода, свіжі продукти, смачні вина Франції - все це робить місто відмінним місцем для життя. Ви можете провести вихідні, вивчаючи місто, відпочиваючи біля річки або в кафе, а ще можна досліджувати весь регіон - і узбережжі і гірські масиви розташовані однаково близько.

Бордо може похвалитися досить динамічною економікою, локомотивом якої в останні роки стабільно виступав туризм. Ще більша хвиля мандрівників захлесне місто завдяки відкриттю нового високошвидкісного залізничного сполучення між Парижем і Бордо. Знаменна подія намічено на липень 2017 г. Це скоротить час у дорозі з Бордо до французької столиці до двох годин, і, можна сподіватися, спричинить зростання економіки і зробить місто ще більш привабливим для туристів.

Тулуза , Верхня Гаронна, Окситанія

Тулуза, столиця південного регіону Франції Окситанія, є наступною «гарячою» точкою в списку, і знову завдяки своєму клімату і рівня життя - це ті причини, які спонукають більшість мігрантів і експатів приїжджати в Тулузу в пошуках більш комфортного життя і цікавої роботи.

Маючи неофіційну назву «Рожеве місто» (la ville rose), Тулуза славиться своєю теракотової архітектурою і будівлями епохи Відродження Маючи неофіційну назву «Рожеве місто» (la ville rose), Тулуза славиться своєю теракотової архітектурою і будівлями епохи Відродження. На головній площі, Place du Capitole, домінує велика рожева будівля Капітолію, в якому розташовані ратуша, опера і театр.

Місто ідеально підходить гурманам і любителям місцевої гастрономії - численні бістро мають в своєму меню ряд національних блюд, таких як cassoulet і confit de canard, тут можна дізнатися і покуштувати те, що люблять їсти французи, а на традиційних ринках, наприклад, на критому ринку March é Victor Hugo можна придбати тулузские ковбаски, м'ясні делікатеси, гусака і качку, щоб створити свої власні кулінарні шедеври.

Південний або лангедокскіх канал (Canal du Midi) бере свій початок саме в Тулузі, тому вихідні дні можна проводити в прогулянках по каналу, зупиняючись на вибір в будь-який їх красивих сіл, що обрамляють водну артерію Південний або лангедокскіх канал (Canal du Midi) бере свій початок саме в Тулузі, тому вихідні дні можна проводити в прогулянках по каналу, зупиняючись на вибір в будь-який їх красивих сіл, що обрамляють водну артерію. Також поруч знаходяться величні Піренеї, де, в залежності від сезону, можна здійснювати піші прогулянки або кататися на лижах, а якщо ви побажаєте відправитися подалі, то аеропорт Тулузи, один з найбільших аеропортів на півдні Франції, також знаходиться в безпосередній близькості.

Авіаційна промисловість є важливою частиною економіки Тулузи - тут базується Airbus і ряд інших компаній, можливо тому місто стало одним з ключових центрів Європи з розвитку космічних технологій. Завдяки університету, різним бізнес-школам і інженерним коледжам в місті постійно кипить активне студентське життя.

Так де ж у Франції можна шукати оптимальний баланс між роботою та особистим життям?
Завдяки інтерактивним виставкам, присвяченим історії та процесу виробництва вина, а також келиху цього напою і неймовірним видам, що відкриваються на панорамні тераси, ну як тут може не сподобатися?

Новости