Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Індія

  1. ГОА
  2. Керала
  3. Делі

Міста і курорти


Про країну

Індія - країна екзотичної природи, багатих традицій, всесвітньо відомих пам'яток стародавньої культури, смачної національної кухні, яскравих свят і райського пляжного відпочинку. Популярна програма «Золотий трикутник» - це відвідування найзнаменитіших історичних місць Індії. Ви побачите найдавніші пам'ятки архітектури, що вражають уяву своєю величчю, красою і розкішшю.

Індія - це країна для допитливих мандрівників, які мріють відгадати загадки багатющої цивілізації! Мабуть, немає такого слова, якими можна було б описати загадку під назвою Індія. З усім своїм різноманіттям - від запорошених снігом гір до залитих сонцем пляжів, тихих храмів і до технічно розвинених міст, ця країна по праву є найбільш колоритною в світі. Любити її чи ні, кожен вирішить сам, але абсолютно точно, де б Ви не були, щоб не робили, Індію ви не забудете ніколи.

Перед поїздкою громадянам РФ необхідна віза в Індію , Видана Генеральним Консульством Індії.

Індія, будинок для більш, ніж мільярда людей різних етнічних груп, є п'янким культурним коктейлем для мандрівника.

Для тих, хто шукає духовного хліба, в Індії є багато священних місць, любителі історії зможуть доторкнутися до дорогоцінних скарбів минулого, а ті, хто віддає перевагу природі і піші прогулянки - насолодитися чудовими пляжами, сафарі і чистим повітрям.

Ну і, звичайно, неодмінно варто спробувати індійську кухню. Гурмани по достоїнству оцінять рисові пироги і пікантний індійський каррі.

Історія Індії - одна з великих епопей всесвітньої історії. Протягом тисяч років існування великих цивілізацій, вторгнень, зародження релігій і незліченних катаклізмів, Індія є, за словами її першого прем'єр-міністра Джавахарлала Неру, «зборами протиріч, скріплених сильними, але невидимими нитками».

Клімат субекваторіальний, мусонний. Вологий сезон з листопада по березень, сухий - з червня по жовтень.

ГОА

Пальми, білий пісок і чиста вода - ось те, що приваблює щорічно понад 2 млн туристів в знаменитому ГОА. Майже 500 років ГОА був відокремленим португальським поселенням, тому, тут всюди відчувається вплив колоніального панування - в рушаться витонченої архітектури, кухні, що поєднує західні і східні страви, в меланхолійних народних піснях, які розносить м'який бриз і якомусь радісному спокої. Більше ніде в Індії Ви не знайдете невимушену безтурботність і чарівність простих людей.

ГОА - маленький рай для любителів шопінгу. Тут, як втім, і у всій Індії, можна і потрібно торгуватися. Ви знайдете широкий вибір керамічних виробів, які справді можна назвати творами мистецтва, а театральні маски індійського фольклору додадуть вашому будинку неповторний колорит.

Керала

Штат Керала знаходиться в південно-західній частині Індії. Це саме те місце, де можна розслабитися і насолодитися життям. Керала означає «країна кокосових горіхів», а пальми заступають майже весь штат від тропічного сонця. Тиха гладь смарагдових озер, села в горах, що потопають у пишній зелені, екзотична дика природа, Аювердіческій курорти, незабутні свята, историчес та культурні пам'ятки - все це обіцяє незабутній відпочинок. Керала - «знайдений рай», як назвав цей штат журнал National Geographic Traveler за різноманітний рельєф і бурхливу рослинність.

Делі

Столичний Делі - один з найбільш швидко розвиваються міст Індії. За легендою Пандави, благородні герої давньоіндійського епосу, заснували Делі близько 1200 до н.е. Делі побудований на руїнах семи стародавніх міст і втілює в собі історичне минуле і динамічний сьогодення. У Делі є що подивитися. Саме тут знаходяться одні з найцікавіших музеїв країни. Відвідайте яскравий торговий комплекс Раджив Чоук, Дилли Хаат - ринок ремесел, Червоний Форт - історичну цитадель міста, вежу Кутуб-Мінар - один з видатних прикладів знаменитої могольской архітектури.

Ще одним шедевром могольской архітектури є знаменитий мавзолей Тадж-Махал в Агре, який знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Ви, звичайно, пам'ятаєте знаменитого Шерлока Холмса і про скарби Агри. Не пропустіть можливість відчути дух пригод, представляючи себе великим сищиком.

Кожен куточок цієї дивовижної країни варто того, щоб його відвідати. Спогади від поїздки ще довго будуть зберігатися у Вашій пам'яті, нагадуючи про дні, проведені під ласкавим сонцем Індії.


Новости