Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як орієнтуватися в Гельсінкі

І сторіческій центр Гельсінкі побудований на південному краю півострова Естнес і з трьох сторін - півночі, сходу і заходу - обмежений морем, до якого і виводять безліч старовинних вуличок І сторіческій центр Гельсінкі побудований на південному краю півострова Естнес і з трьох сторін - півночі, сходу і заходу - обмежений морем, до якого і виводять безліч старовинних вуличок.
Центр мініатюрний. Все розташовано дуже близько і зручно, немов на замовлення вибагливого туриста: від залізничного вокзалу в 10 хвилинах знаходиться головний проспект міста Маннерхеймінтіе, в тих же 10 хвилинах, але в іншу сторону - архітектурний ансамбль Сенатській площі, увінчаною монументальною брилою Кафедрального собору. Споруджений на високому цокольному поверсі, він проглядається з багатьох точок історичного центру міста, а його зелені куполи служать прекрасним орієнтиром.
Від Сенатській площі відходить Алексантерінкату з універмагом «Стокманн» займає цілий квартал - справжній рай для любителів «трохи пройтися по магазинах».

Все протокольні пам'ятки обов'язкової туристичної програми можна обійти за один день і ще залишиться час на інші цікаві міські райони, будь то Ейра або Руохолахті. (Читай додатково Один день в Гельсінкі .)
Загалом, піша прогулянка - найбільш зручний засіб знайомства з містом.

Хочеться тільки, застерегти дам ні в якому разі не надягати туфлі на високих підборах. Причина проста - гранітна бруківка - поширена і, без сумнівів, ефектна особливість гельсінкських вулиць, яка може стати справжнім випробуванням для ваших каблучків.

Якщо ви не можете зрозуміти в яке місце міста ви забрели, а мають важко назви вулиць вам ні про що не говорять, допомогти зможуть зупинки громадського транспорту. Гельсінкі дуже зручний для туриста з точки зору орієнтування на місцевості - на будь-якій зупинці є карта міста і його передмість. Але краще все ж заздалегідь запастися картою, яка напевно буде на стенді з безкоштовними брошурами і буклетами прямо біля стійки портьє або виходу. Обов'язково захопіть з собою візитну картку готелю, на звороті якої зазвичай намальована карта найближчого оточення вашого готелю. Візитка може прийти на допомогу і в разі, якщо ви остаточно заблукали - показавши її таксисту, він доставить вас з вітерцем, однак доведеться кілька розщедритися. Щоб уникнути подібних неприємностей, краще заздалегідь зайти в Міський туристичної офіс в самому центрі, і запастися там, як картами, так і іншої корисної для туриста інформацією.

Міський турофіс: Pohjoisesplanadi 19
Тел. +358 (0) 9 169 3757
Відкрито с 2 травня по 30 вересня: пн-пт 9-20, сб-нд 9-18
З 1 жовтня по 1 травня: пн-пт 9-18, сб-нд 10-16

Карти можна також отримати у працюючих в літню пору в центрі міста молодих людей, які одягнені в зелені жилети з буквою «i» .Це - спеціальна служба «Helsinki Help», покликана допомогти туристам зорієнтуватися в місті і підказати про цікаві заходи. Працюють вони попарно і деякі з них говорять по-російськи.

Якщо ж під рукою є Інтернет, то знайти будь-яку адресу можна за допомогою зручної системи навігації на офіційному сайті міста Гельсінкі
Можна набрати будь-яку адресу Великого Гельсінкі, так і вибрати об'єкт зі списку, будь то готель, музей або, не дай бог, лікарня.
Дуже зручно.

На нашому сайті можна скачати детальну карту центру Гельсінкі (700КБ)

Фінляндія - офіційно двомовна країна і все назв міст, районів і вулиць написані по-фінськи і по-шведськи. У Гельсінкі фінський варіант назви зверху.
На відміну від російських міст в Гельсінкі номера будинків не супроводжуються назвою вулиці. Двомовні таблички можна знайти тільки на перехрестях, а номери під'їздів прийнято позначати літерами латинського алфавіту.
Зверніть увагу, що більшість пішохідних доріжок розділені смугою - та сторона, де намальовані фігури чоловічків, власне, пішохідна, а ось з малюнком двоколісної конструкції - доріжка для велосипедів, яких в Гельсінкі незліченна безліч.

Банкоматів в Гельсінкі, трохи менше ніж велосипедів, але зняти гроші з картки - не проблема в будь-якій точці міста. Головне, знайти блідо-оранжеве вивіску «otto». Зазвичай, вона «виринає» звідкись із-за рогу і має такого ж помаранчевого кольору.

Один з головних страхів туристів - незнання фінської мови - насправді не є проблемою. Багато фінів вільно розмовляють англійською. А якщо ви звернетеся до перехожого з посмішкою і традиційним «Антеексі» (Вибачте), і доброзичливість, і допомога вам гарантовані.

схоже

Новости