Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Британці і австралійці склали рейтинг стадіонів та міст ЧС-2018

На їхню думку, кращі стадіони - в Москві і Нижньому Новгороді, а найгірший місто - Саранськ

СТАДІОНИ

Кореспондент австралійського видання ABC Дін Білтон проїхав по містах, які приймуть чемпіонат світу. За підсумками подорожі він склав рейтинг стадіонів, виставивши арен бали за десятибальною системою.

Санкт-Петербург: 8 з 10

"Коли цей стадіон будували, все чекали повного провалу, але на ділі вийшло шикарно. Уявіть, що хтось взяв стандартний НЛО і схрестив його з автомобілем, який проектував Гомер Сімпсон. А потім поставив на п'єдестал на березі затоки як пам'ятник зухвалої архітектури" .

Єкатеринбург: 5 з 10

"Ці дивні тимчасові трибуни, побудовані немов за межами стадіону, вже відомі на весь світ. Зсередини огляд ніби й нормальний, але зовнішній вигляд жахливий. З іншого боку, прибери ці конструкції, і буде зовсім нудно. Якби не класна нічне підсвічування, як на дискотеці, я б дав арені ще менше балів ".

Калінінград: 6 з 10

"Зовні стадіон схожий на пачку паперу. А всередині класична бетонна коробка. В цьому стадіоні немає нічого поганого, тому критикувати його не хочеться. Але за що вистачити? Тільки за те, що він ефектно стоїть на березі річки. І за те, що там зіграють Англія з Бельгією ".

Казань: 8 з 10

"Гарний стадіон схожий на перевернуту капелюх сомбреро. Гігантський екран на фасаді вражає. Може, він взагалі найбільший в світі в своєму роді? До проекту арени мали відношення люди, які працювали над лондонськими" Уемблі "і" Емерейтс ". Це круто. Але це позначилося на те, що атмосфера всередині часом більше нагадує не футбольну, а театральну ".

Нижній Новгород: 9 з 10

"Чудово! Колони по зовнішньому периметру надають арені давньоримський вигляд. Калейдоскоп на даху, підвісний козирок - все зроблено зі смаком. А ось напівпрозорий фасад псує картину. Ну навіщо ?!"

Саранськ: 6 з 10

"На словах можна розповідати, що стадіон в Мордовії - це копія мюнхенського стадіону" Баварії ". Але на ділі все не так здорово. Дизайн арени якийсь недороблений, в ньому немає нічого примітного, хоча архітектура явно давала простір для маневру".

Самара: 7 з 10

"Місто славиться своїми космічними традиціями, і в дизайні стадіону це простежується. Правда, більше він схожий на гігантське очне яблуко. Або на старий анус".

Волгоград: 7 з 10

"Завдяки навколишньої природи і відображенню від вод річки Волга стадіон виглядає дуже ефектно. З іншого боку арена явно поступається тій, що побудована в Нижньому Новгороді. Зокрема, через нудного банального інтер'єру всередині чаші".

Сочі: 4 з 10

"Що це взагалі таке? Шолом велосипедиста зовні. І зменшена копія Олімпійського стадіону в Сіднеї всередині. Я намагаюся знайти щось ще, за що можна зачепитися, але не виходить".

Ростов-на-Дону: 5 з 10

"Нудно стадіон, і всередині, і зовні. Ооооочень нудно. Вони думали, що банальна підсвічування врятує ситуацію? Навіть у третього стадіону в Мельбурні дах цікавіше, але ж дах тут - це єдине, що радує око".

Москва, "Спартак": 6 з 10

"Десь я це вже бачив ... Ах, так, Мордовія! Але тут ще більше асоціацій з Мюнхеном. Неначе просто взяли баварський проект і скопіювали. Але треба віддати належне внутрішній атмосфері, якій" Спартак "нагадує англійські стадіони".

Москва, "Лужники": 9 з 10

"Багаті традиції, красиві околиці - все тут круто. І по праву цей" тато всіх стадіонів турніру "прийме матч відкриття і фінал. Зовнішній вигляд - історія. Нутрощі - суперсучасна арена. Все-таки на цьому чемпіонаті є, чим помилуватися!"

Все про чемпіонат світу з футболу-2018 в Росії: календар, розклад матчів, склади учасників, все про 32 збірних, міста і стадіони турніру

МІСТА

А спецкор-мандрівник з британського видання Independent Саймон Кальдер дав оцінку не стадіонів, а містам в цілому. І виставив їх в наступному порядку, починаючи з кращого і закінчуючи Саранском:

Санкт-Петербург: "У путівниках сказано, що цар Петро побудував найкрасивіше місто Росії. Я перевірив, це правда. А ще там є станція метро Академічна - найглибша в світі".

На їхню думку, кращі стадіони - в Москві і Нижньому Новгороді, а найгірший місто - Саранськ   СТАДІОНИ   Кореспондент австралійського видання ABC Дін Білтон проїхав по містах, які приймуть чемпіонат світу

Санкт-Петербург: вид з висоти пташиного польоту. фото REUTERS

Москва: "Всі дороги найбільшої країни в світі ведуть до Москви. Тут розташований Кремль - штаб-квартира Володимира Путіна. А ще раджу відвідати Парк Горького, який перетворився на гроші Романа Абрамовича. Але пам'ятайте, що в Москві дуже дорого".

Москва. Червона площа. фото AFP

Сочі: "Це курорт, але не чекайте, що опинитеся на Карибах, тому що пляжі кам'янисті. Але все одно між матчами можна класно провести час на сонці. Зупинитися можна в санаторіях, що зберегли радянський дух, а поїсти в їдальні №17. Якщо любите екстрим, то в горах є рафтинг ".

Сочі. Темні ночі. фото AFP

Нижній Новгород: "Приказка каже, що Москва - серце, Петербург - голова, а Нижній Новгород - кишеню Росії, тому що він історично був багатим містом. Це свого роду третя столиця. А ще тут багато красивих соборів".

Нижній Новгород. Кремль. Фото Дарина ІСАЄВА, "СЕ"

Калінінград: "Колишня столиця Східної Пруссії зберегла свою давню візитну картку - Кафедральний собор з могилою Канта. Відновити її допомогли німецькі інвестиції".

Калінінград. Кафедральний собор. Фото Олександр ФЕДОРОВ, "СЕ"

Єкатеринбург: "Тут розташована єдина азіатська арена чемпіонату, тут проходить Транссибірська магістраль, тут рівно сто років тому вбили сім'ю останнього царя. Ще тут класні музеї. Наприклад, мінералів і геології".

Єкатеринбург. Вид міста. Фото Олександр ФЕДОРОВ, "СЕ"

Волгоград: "Місто, повний примар. Усюди нагадування про страшну битві часів Другої Світової. Тоді загинуло близько мільйона радянських солдатів. Головний символ тієї епохи - величезний Мамаєв Курган. Цей меморіал обов'язково варто відвідати. Англійським фанатам варто бути обережніше: кажуть, за порядком в місті будуть стежити козаки ".

Волгоград. Мамаєв курган. фото AFP

Казань: "За красою це третє місто Росії після Петербурга і Москви. Це столиця Татарстану - республіки розміром з Австрії. Тут є красива мечеть. А в місцевому університеті навчався молодий Ленін".

Казань. Вид на Кремль. фото REUTERS

Ростов-на-Дону: "Місто славиться в першу чергу своїми ресторанами і барами. Вночі фанатам не буде нудно. Але погодьтеся, якщо путівник називає найоптимальнішим варіантом зупинитися в готелі біля аеропорту, це багато про що говорить".

Ростов-на-Дону. Козаки. фото AFP

Самара: "Головна визначна пам'ятка міста - пивоварня" Жигулі ". Є тут бункер Сталіна. Його будували дві тисячі ув'язнених".

Самара. Вид міста. фото AFP

Саранськ: "Тут можна подивитися матч Перу - Данія. Може вийти цікаво. Але потім їдьте, бо дивитися в місті нічого. Благо стадіон всього в двох милях від центру. У путівнику Lonely Planet Russia 800 сторінок, але для столиці Мордовії в ній знайшлося лише пару рядків ".

Саранськ. Площа тисячоліття. фото AFP

Як потрапити на матчі чемпіонату світу з футболу-2018 в Росії: де і як купити квитки на турнір

Але за що вистачити?
Може, він взагалі найбільший в світі в своєму роді?
Ну навіщо ?
Вони думали, що банальна підсвічування врятує ситуацію?

Новости