Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

курорти Ірану

  1. "За чи проти"?
  2. пляжі Кіша
  3. схили Дізін


Про прекрасної Персії кожен російський мандрівник чув ще на шкільних уроках історії. Давня цивілізація залишила світу архітектурні пам'ятники дивовижної краси, помилуватися якими можна і сьогодні. Достатньо лише купити тур в Іран і пригорнутися до літакового ілюмінатора, щоб не пропустити нічого важливого і цікавого. Крім різноманітної екскурсійної програми, країна пропонує і відпочинок на курортах Ірану. У їх числі - пляжний рай на острові Кіш і можливість покататися на гірських лижах по схилах курорту Дізін.

"За чи проти"?

Традиційний для кожного туристичного напрямку список аргументів "за" або "проти" поїздки очолюють зазвичай ціни на квитки і тривалість перельоту. Прямі рейси до Ірану виконують і російські компанії, і іранські авіаперевізники. Вибравши переліт зі стикуванням, турист отримує шанс зайнятися вигідним шопінгом в аеропорту Дубая або однієї з європейських столиць. До іншим особливостям організації відпочинку в Ірані слід поставитися уважно:

  • Отримати в'їзну візу громадяни Росії можуть в консульстві в Москві або по прильоту в аеропорту Тегерана.
  • Кредитні карти на курортах Ірану не приймають практично ніде, а тому слід мати всю суму готівкою.
  • Дрес-код навіть в місцях відпочинку в Ірані дуже суворий і наказує жінкам носіння хустки і довгих спідниць або штанів, а чоловікам - сорочок з довгим рукавом.
  • Орендувати машину тут можна, але не рекомендується - можливість розбиратися в особливостях дорожнього руху краще надати водієві таксі. Його вартість на курортах Ірану не надто висока.

пляжі Кіша

Головний пляжний курорт Ірану - це невеликий острів Кіш у Перській затоці. Всі путівники позиціонують його як мусульманський курорт і обстановка на ньому цілком відповідає цьому визначенню.
Пляжі тут гарні, море тепле, прибережна смуга обладнана роздягальнями та прісним душем. А ось правила купання передбачають, що лише чоловіки можуть дозволити собі входити в воду і загоряти в купальному костюмі. Для прекрасної половини людства навіть на курортах Ірану існує дрес-код, згідно з яким не дозволяється відкривати нічого, крім ступнів і кистей рук.

схили Дізін

Гірськолижний курорт Ірану називається Дізін. Спортсмени усього світу вважають його не просто самим недорогим, але і оптимально поєднує рівень ціни і якості. Траси Дізін розташовані на великій висоті і мають солідну крутизну, а відмінний сухий сніг робить особливо привабливим позатрасове катання.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 02.07.2015


Фотографії курортів Ірану

Популярні статті



Quot;За чи проти"?
Quot;За чи проти"?

Новости