Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі курорти для гірських лиж

Напередодні гірськолижного сезону британське видання The Telegraph опублікувало вже став традиційним рейтинг кращих курортів, на думку їхніх читачів. Всі кращі в цьому році розташувалися в Альпах, при цьому, переважно, із західного боку.

Втім, першість в цьому рейтингу захопив австрійських курорт Санкт-Антон-ам-Арльберг, який розташований в одній з найбільш засніжених областей Європи.

Любителям гірських видів спорту в цій системі наявні 340 км обладнаних трас і сотні кілометрів позатрасових маршрутів. Тут є високоефективна система підйому. Та й саме місто дуже гарний, в ньому багато стильних готелів, шале і ресторанів.

З другого місця за справу беруться французькі курорти, які мають значну перевагу над сусідами в рейтингу читачів The Telegraph.

Французький Шамоні, столиця перших зимових олімпійських ігор, що відбулися в 1924 році, може задовольнити запити будь-якого гірськолижника, в тому числі початківця Французький Шамоні, столиця перших зимових олімпійських ігор, що відбулися в 1924 році, може задовольнити запити будь-якого гірськолижника, в тому числі початківця. Але зараз це перш за все європейська столиця зимового фрірайду.

Третє місце зайняв французький Валь д'Ізер Третє місце зайняв французький Валь д'Ізер. Видання називає це місце «ідеальним зимовим курортом», тут ви знайдете 300 км лижних трас, 94 підйомника, а схили підійдуть як для новачка, так і для ветерана освоєння сніжної «цілини».

На четвертому місці також розташувався французький курорт Лез-Арк - один з найвідоміших французьких гірських курортів, розташований в самому центрі французьких Альп - долині От-Тарантез, департамент Савойя На четвертому місці також розташувався французький курорт Лез-Арк - один з найвідоміших французьких гірських курортів, розташований в самому центрі французьких Альп - долині От-Тарантез, департамент Савойя.

Гірський курорт Лез Арк складається з чотирьох з'єднаних дорогою гірських сіл, названих по висоті їх розташування: Арк 1600, Арк 1800, Арк 1950 і Арк 2000. Внизу розташований типово французьке містечко Бур-Сен-Моріс, який пов'язаний з Арк 1600 підйомником-фунікулером.

Завдяки добре підготовлених трасах і можливостям гірського рельєфу Лез-Арк відомий як місце, де встановлено декілька світових рекордів зі швидкісного спуску на лижах.

П'ятірку також замикає французький курорт П'ятірку також замикає французький курорт. На кордоні Високого Савойя і Швейцарських Альп розкинулася ланцюг підйомників і спусків, що з'єднали 12 гірськолижних станцій і містечок Франції і Швейцарії в одну гірськолижну арену під привабливою назвою «Врата Сонця». Центр французької частини «Воріт» - Морзін, сімейний курорт з класичною альпійської архітектурою.

Другу п'ятірку відкриває, як не дивно, не французький, а швейцарський курорт Другу п'ятірку відкриває, як не дивно, не французький, а швейцарський курорт. Вербье - високогірний курорт на заході обширнейшего швейцарського гірськолижного району «Чотири Долини».

Він розташований над долиною Рони на невеликому плато, на висоті близько 1500 м. Незважаючи на величезні розміри, основний вузол всієї гірськолижної інфраструктури «Чотирьох Долин» тяжіє саме до Вербье і домінуючому над ним величезного масиву Монфор (3330 м).

Панорама, що відкриває з Вербье, унікальна: на заході - Монблан, на півдні - крижані траси вершини Гран Комбен, на сході - Церматт з Маттерхоном, а прямо перед очима - вся ланцюг Бернського Оберланда з Юнгфрау.

412 км підготовлених трас курорту, з переважно південно-західною орієнтацією, завдяки хорошим сніговим умов, відповідають найвищим стандартам, дозволяючи кататися майже «від дверей». Вербье пов'язаний мережею сучасних підйомників і єдиним скі-пасом з іншими курортами Чотирьох Долин.

До сьомого місця повертаємося до Франції. Куршевель, як і розташований на восьмому місці Мерібель, в поданні не потребують.

Куршевель розташований в центрі Тарантезской долини Куршевель розташований в центрі Тарантезской долини. Є частиною об'єднаної зони катання «Три долини». Чотири станції курорту розташовані на висоті 1300, 1550, 1650 і 1750 (комерційна назва - 1850) метрів над рівнем моря.

Гірськолижний сезон триває з кінця листопада до початку травня. На курорті розміщується велика кількість дорогих магазинів і більше 65 ресторанів. Спортивний комплекс «Forum» пропонує своїм відвідувачам каток, боулінг, сквош, картинг на льоду і фітнес-центр.

Гірськолижний курорт Мерібель в Долині Тарантез у французьких Альпах розташований у міста Мутье і національного парку Вануаз Гірськолижний курорт Мерібель в Долині Тарантез у французьких Альпах розташований у міста Мутье і національного парку Вануаз. Знаходиться на висоті 1400 м над рівнем моря. Мерібель знаходиться в самому центрі «Трьох Долин» і складається з селищ Мерібель, Мерібель-Моттаре і Мерібель-Алтіпорт.

Це типовий альпійський курорт для сімейного відпочинку, де можна непогано покататися не тільки на гірських лижах, але і на сноуборді, а також на бігових лижах. Для зручності лижників з долини Моттаре прокладена «зелена» траса прямо до центральних витягів курорту Мерібель.

Дев'ятим виявився ще один «француз» Дев'ятим виявився ще один «француз». Комуна Тінь знаходиться в регіоні Рона - Альпи, департамент Савойя. Популярний гірськолижний район, разом з сусіднім Валь д'Ізер утворює величезну зону катання L'Espace Killy. Регіон названий на честь олімпійського чемпіона з гірськолижного спорту, місцевого жителя Жана-Клода Кіллі. В цілому в нього входить 300 км трас.

Замикає десятку представник ще однієї альпійської країни Замикає десятку представник ще однієї альпійської країни. Італійський курорт Червінія в долині Аоста належить до комуни Вальтурнанш в автономній області Валле-д'Аоста.

Брей-Червінія розташована на висоті 2 006 метрів над рівнем моря біля підніжжя південного схилу Маттерхорна, в кінці долини Вальтурнанш і оточена високими горами, вкритими льодовиками. Курорт має об'єднану з Церматтом область катання на гірських лижах. Траси обладнані 25 підйомниками. Загальна кількість трас - 69, сумарна протяжність - близько 200 км (без обліку трас в швейцарському секторі зони катання).

Деякі гірськолижні траси мають велику протяжність, найдовший маршрут - 22,5 км від Клайн-Маттерхорна в Швейцарії вниз до Вальтурнанш в Італії.

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости