Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Доломітові Альпи. Сторінка мандрівника

2017 новорічні канікули присвятив активному відпочинку і провів з друзями тиждень на одному з гірськолижних курортів Італійських Альп. Причому цього разу катання було незабутнім не тільки зі спортивної точки зору (у великих горах за тиждень завжди укочує по повній!), А й дуже цікавим з точки зору самої подорожі - адже цього разу ми каталися в Доломітових Альпах, одному з найкрасивіших альпійських регіонів, включеному в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і розташовує, крім цього, однією з найдовших у світі систем гірськолижних трас Dolomiti Superski - сумарно понад 1000 кілометрів пов'язаних воєдино трас, за якими можна прямо на лижах переїжджати з одного регіону катання в інший, дивитися долини, які змінюють одне одного альпійські гірські села, захоплюватися панорамами гір з висоти. А класикою Dolomiti Superski є Sella Ronda, кільцевої гірськолижний маршрут протяжністю близько 40 кілометрів, рухаючись по якому постійно в одному напрямку по системі трас, пов'язаних між собою підйомниками, ти за один день замикаєш велике кільце навколо величезного гірського масиву, а по шляху дивишся кілька гірських долин, сіл і змінювалися кілька регіонів катання. Подорожувати на гірських лижах - це щось новеньке! :)

Ми жили в невеликому селі Кампителло, в якій розташований один з великих підйомників, провідних в зону катання прямо на маршрут Sella Ronda. Типовий альпійський гірськолижний курорт - тихе приємне містечко! :)

Гірські лижі - класний, але досить травмонебезпечний вид відпочинку (у мене багато знайомих ламалися, та й взагалі, щоб наочно переконатися в цьому, досить подивитися, скільки народу сідає в зворотний літак на візках, з гіпсом і з милицями), тому я намагаюся кататися хоч і в міру швидко, але гранично акуратно, ні на хвилину не втрачаючи голови, концентрації і весь час максимально контролюючи ситуацію на схилі - все-таки питання безпеки на гірських лижах відсотків на 80-90 залежить від тебе самого і лише на решту 10 20 відсотків - від інших бстоятельств. На гірських лижах великий фотоапарат іноді заважає, та й розбити зеркалку на схилі легше легкого - проте цього разу я постарався поєднати в міру розумне катання з фотозйомкою, для чого прикупив зручний маленький рюкзачок під зеркалку, який зручно закинути на плечі і який не заважає катання.

Доломітові Альпи - один з найбільш унікальних альпійських регіонів, який отримав назву через доломіту, гірської породи, якої вони складені. Процеси ерозії створили ландшафти зі стрімкими урвищами, приголомшливий за красою скелястими кручами і вузькими долинами, що включають льодовикові і карстові форми рельєфу. А одна з найбільш розгалужених в світі мереж гірськолижних трас дозволяє милуватися найкрасивішими куточками Доломітів, практично не знімаючи гірських лиж - три дня з шести я катався з зеркалкой за плечима. Нижче приведу найцікавіші фотографії, зроблені під час проходження маршруту Sella Ronda, а також катання на інших схилах. Особливо коментарі, я думаю, тут не потрібні. :))

Ось такі види відкриваються з найбільш високих точок зон катання, а однією з головних "фішок" цих місць є спуск на гірських лижах з найвищої точки Доломітових Альп, масиву Мармолада (3300 метрів). Тим, хто не катається, напевно, складно уявити, як звідси взагалі можна з'їхати - але насправді, запевняю вас, нічого страшного! Головне - знати базові ази техніки гірських лиж (які ставляться інструктором на невеликих схилах в тій же Москві буквально за місяць занять), а далі - всього лише трохи адаптуватися в великих горах. Ну і - не втрачати голову! Коли стоїш на верху можна скільки завгодно милуватися природою, кричати "Ах як красиво!", Клацати камерою, але варто вийти на трасу, потрібно геть викидати це з голови, включати 100% концентрацію, остуджувати киплячий від захвату мозок і вся увага приділяти тільки схилу перед тобою. :))

:))

З точки зору краси пейзажів і протяжності трас, Доломітові Альпи, - мабуть, найкраще місце, яке я бачив (принаймні, поки - за свої чотири сезони катання у великих горах).

З точки зору краси пейзажів і протяжності трас, Доломітові Альпи, - мабуть, найкраще місце, яке я бачив (принаймні, поки - за свої чотири сезони катання у великих горах)

Подорожуючи по кільцевому маршруту Sella Ronda, ти перетинаєш на лижах і підйомниках кілька долин, проїжджаєш через безліч красивих альпійських сіл і врешті-решт замикаєш велике 40-кілометрове кільце навколо масиву Доломітових Альп. Відкривати для себе Альпи, катаючись на гірських лижах - один з найкращих способів пізнання цих місць. До речі, пройти кільце Селла-Ронди можна в обох напрямках: "помаранчеве" напрямок за годинниковою стрілкою - більш складне, а "зелене" напрямок проти годинникової стрілки - простіше для проходження.

До речі, пройти кільце Селла-Ронди можна в обох напрямках: помаранчеве напрямок за годинниковою стрілкою - більш складне, а зелене напрямок проти годинникової стрілки - простіше для проходження

В процесі проходження схилів.

В процесі проходження схилів

Обідаєш зазвичай прямо на горі - кафешок і затишних ресторанчиків тут вистачає, а лижі можна спокійно залишити біля входу. В основному тут, зрозуміло, італійська кухня, також досить багато і закладів в німецько-австрійському стилі.

В основному тут, зрозуміло, італійська кухня, також досить багато і закладів в німецько-австрійському стилі

Після обіду погожим зимовим днем ​​приємно поніжитися на сонечку.

Після обіду погожим зимовим днем ​​приємно поніжитися на сонечку

Одні з найкрасивіших пейзажів Доломітових Альп відкриваються з оглядового майданчика Sass Pordoi, з висоти близько 3000 метрів. Неймовірно гарно!

Неймовірно гарно

Подорожуйте, займайтеся спортом, катайтеся на гірських лижах - це дуже і дуже здорово! :))

:))

джерело: http://uritsk.livejournal.com/146833.html

Новости