Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Екскурсія в Гонконзі, Музей мистецтв (Museum of Art) на порталі Паблік Тревел Рибінськ

Екскурсія в Гонконзі, Музей мистецтв (Museum of Art)

Метою художнього музею (Hong Kong Museum of Art) є збереження культурної спадщини Китаю та сприяння розвитку місцевого мистецтва.

Екскурсія в Гонконзі, Музей мистецтв (Museum of Art)

Його колекція включає в себе більше 15 тис. Експонатів, розділених на п'ять основних категорій: китайські давнини, китайський живопис і каліграфія, сучасне мистецтво Гонконгу, історичні картини і знаменита колекція Xubaizhai китайського живопису і каліграфії.

Екскурсія в Гонконзі, Музей мистецтв (Museum of Art)

Все це виставлено, відповідно, в п'яти постійних галереях на трьох поверхах виставкового простору.

У 1962 році в мерії Гонконгу відкрився музей і картинна галерея, щоб максимально зберегти культурну спадщину регіону. А в 1991 р музей перенесли ближче до Культурному центру. У найбільшого і найкращого художнього музею Гонконгу нарешті з'явилася й власна будівля, і ім'я відтепер він іменується The Hong Kong Museum of Art.

Через велику кількість експонатів музею і його великої колекції китайського антикваріату і образотворчого мистецтва регулярно відбувається зміна їх експозицій. Тут можна помилуватися виробами з кераміки, бронзи, нефриту, емалі, тканин, лаковими шедеврами, різьбленням з бамбука, а також картинами, гобеленами, свит і каліграфією, починаючи з 16 століття до наших днів.

Екскурсія в Гонконзі, Музей мистецтв (Museum of Art)

Плюс є ще дві спеціальні галереї для тимчасових виставок, в яких час від часу проводяться престижні місцеві і міжнародні експозиції. Особливої уваги гідна галерея історичних картин з роботами маслом, аквареллю, олівцем малюнками і гравюрами, які візуально розповідають про життя в Гонконзі, Макао і Гуанчжоу (Кантон) в кінці 18-го і 19-го століть. Також цікава галерея з роботами сучасних художників Гонконгу.

Музей мистецтв в Гонконзі (Hong Kong Museum of Art) був заснований в 1962 році в будівлі Гонконзького Сіті-Холл. У 1991 році музей переїхав з центральної частини міста на півострів Коулун, і тепер знаходиться недалеко від Гонконзького культурного центру і Гонконгського музею космосу.

Музей регулярно оновлює свої експозиції, в яких представлені твори живопису, каліграфії і скульптури авторів з Гонконгу, Китаю та інших країн світу. Всього в колекції музею міститься більше 15 тисяч найменувань, багато хто з яких мають велику історичну та художню цінність. Музей користується великою популярністю серед жителів і гостей міста.

Музей відкритий для відвідувачів щодня, крім четверга, з десятої ранку до восьмої вечора. Для постійних відвідувачів музею передбачені річні абонементи. У музеї часто проводяться презентації, семінари та лекції, які завжди збирають велику аудиторію шанувальників класичного і сучасного мистецтва.

На відвідування цього музею Гонконгу можна витратити як мінімум одну годину. Крім того, за музеєм на відкритому майданчику є невелика виставка скульптур.

Екскурсія в Гонконзі, Музей мистецтв (Museum of Art)

Безкоштовні екскурсії проводяться щодня (крім понеділка) англійською мовою (11 ранку), а тематичні екскурсії по певним галереям англійською та кантонським пропонуються в середу, суботу та неділю в другій половині дня.

Екскурсія в Гонконзі, Музей мистецтв (Museum of Art)

У музеї є майстерні по кераміці, живопису і друку, кафе і книжковий магазин.
У першу неділю кожного місяця в фойє музею о 15:30 влаштовується годинний безкоштовний концерт.

Екскурсія в Гонконзі, Музей мистецтв (Museum of Art)

Новости