Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі книги про харчування: «Щасливі дні з голим Поваром»

© Денис Биковський © Денис Биковський   З англійцями нас ріднить однаково недовірливе ставлення до чужоземним примх начебто цикорію, анчоусів і каперсів, артишоків, фенхеля і устриць

З англійцями нас ріднить однаково недовірливе ставлення до чужоземним примх начебто цикорію, анчоусів і каперсів, артишоків, фенхеля і устриць. Тому книга Олівера має всі шанси на успіх і в Росії. У ній Джеймі намагається переконати читача, що середземноморська екзотика відмінно поєднується з місцевими продуктами і при наявності фантазії дає прекрасний результат.

Починає Джеймі з простих речей: ковбасок, запечених в тісті, або сендвіча з рибними паличками. Автор згадує знайомий з дитинства Гіннес-пай з м'ясом і розкриває секрети каррі і чатні. Олівер ділиться своїм ноу-хау для молоді - запікання в конвертах з фольги різноманітних поєднань птиці, риби, грибів і овочів дозволяє уникнути і зайвих калорій, і зайвих зусиль, і зайвих тарілок для миття. Джеймі наполягає, що до готування потрібно залучати дітей - починаючи з вибору продуктів в магазині і закінчуючи метушнею на кухні. Тому в першому розділі чи не більше психологічних спостережень і педагогічних трюків, ніж власне рецептів.

Двом своїм улюбленим темам - салатів і пасті - Олівер присвячує окремі розділи. Салати - це простір для фантазії. У них автор віртуозно поєднує непоєднуване (скажімо, інжир, пармскую шинку і моцарелу з базиліком і медом), а насолода результатом називає сексуальним. Що ж говорити про такі речі, як спагетті, лазіння і тальятелле! Їх поєднання з майораном, розмарином, пармезаном, помідорами і кальмарами, м'ясом або вершками зазвучать, як музика, навіть у недосвідченого виконавця.

У курки, виявляється, теж може бути десяток різних одежинок - від гранатових зернят або пряно-соляного панцира до лимонного молока (так-так!) Або пальто з тіста. Їх рецептура виглядає легкою розминкою перед такими монументальними творами, як печена яловичина з овочами і пудингом або ягня в не менш складній оркестровці.

© Денис Биковський

© Денис Биковський

Варто звернути увагу і на главу, де Джеймі вчить відкривати і подавати устриці - раптом знадобиться? Є також окремі розділи «без претензій», тобто ті, в яких йдеться про те, як приготувати камбалу, морського чорта, гребінці і барабульку.

Взагалі, ця книга необхідна вегетаріанцям так само, як і м'ясоїди. Розділ про овочі готує сюрпризи для тих, хто звик до рідного триєдності - картоплі, моркви та буряку. Джеймі обіцяє, що пюре з зеленого горошку з м'ятою порадує не тільки кольором, а печена цибуля може бути смачний. Він вчить правильно обробляти артишоки - з докладними картинками! - і дає приголомшливі поради, з чим поєднувати овочі. Мангольд, відомий нам як бадилля буряка, готується з білою квасолею, а кабачок - з грибами і рисом.

Ну а в кінці зібрані незвичайні і чарівні десерти на зразок панакотту, крем-брюле, пудингів, желе і коблер, а також напої - від хмільних до фруктово-освіжаючих. Фірмове чарівність Джеймі, його простецький гумор, активний переконує стиль, яскраві живі фотографії роблять цю книгу кухарський енциклопедією для всіх.

Дивіться також: індійська кухня рецепти , Джеймі Олівер книги , Джеймі Олівер у себе вдома , здорова їжа кулінарні рецепти , Жити смачно з Джеймі Олівером, ем бігу живу , міністерство харчування Джеймі Олівер

Новости