Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Травень Голландії: найцікавіше

Ось лише деякі з цікавих подій, що проходять по всій країні в травні.

У Державному музеї Амстердама 7 травня відкрилася виставка « Кіфер і Рембрандт », Яка триватиме до 4 липня. Музей запросив відомого німецького художника Ансельма Кіфера надихнутися знаменитим твором Рембрандта «Нічний дозор». Колекція Державного музею завжди надихала художників, надаючи можливість насолодитися шедеврами попередників. Такий діалог між минулим і сучасністю, виражений в творах мистецтва, дозволяє по-новому, свіжо подивитися на музейні шедеври і відкрити в них інші смисли.

У Гаазі вже 29 квітня розпочався 20-й Міжнародний фестиваль піщаної скульптури , Який можна відвідати безкоштовно на пляжі Схевенінген. Фестиваль триватиме до 27 червня.

C 11 по 15 травня в Амстердамі в 25-й раз пройде ярмарок мистецтва Art Amsterdam . Кращі галереї Нідерландів покажуть сучасне мистецтво з усього світу в сучасному виставковому комплексі Amsterdam RAI .

14-15 травня по всій країні будуть святкувати національний день вітряних млинів   Molendag 14-15 травня по всій країні будуть святкувати національний день вітряних млинів Molendag . Млин століттями була єдиною домінантою простого голландського пейзажу, завдяки чому перетворилася на справжній символ країни. З 1972 року, коли був заснований цей свято, більше 700 млинів відкривають для відвідувачів свої двері кожен другий уїк-енд травня.

До свята, як правило, по всій країні приурочені різні заходи - від смаження млинців до музичних фестивалів. На околиці Амстердама можна буде в ці дні відвідати одну з декількох млинів міста, Molen van Stolen . Це діюча і єдина з восьми млинів міста , Доступна для відвідувачів.

З 21 травня по 19 червня в містечку Наарден, розташованому в провінції Північна Голландія, пройде фотофестиваль FOTONAARDEN . Головним жанром фестивалю є портрет, по всьому місту будуть проходити виставки під загальним девізом Let's Face It.

27-29 травня в Маастріхті пройде Kunst Tour . Протягом трьох днів можна буде відвідати галереї та майстерні сучасних художників безкоштовно. Участь в арт-турі приймають понад 50 музеїв, галерей і кафе міста, гостей чекають човнові прогулянки, супроводжувані читанням віршів, піші та велосипедні екскурсії по місту з безкоштовним відвідуванням музеїв, кінопокази та багато іншого.

29 травня в Роттердамі пройде 34-й музичний і поетичний фестиваль Dunya , На якому можна буде насолодитися музикою таких напрямків, як ска, Бомбей-буги, реп, реггі та ін. На фестиваль приїжджають представники різних культур, в тому числі гості з Марокко, Індонезії і з Антильських островів.

А з 31 травня по 13 червня на Північному морі проходитиме щорічна регата . Яхти вийдуть в рейс з порту Гааги, пройдуть уздовж пляжів Схевенінген, дійдуть до гавані Харвіч (Великобританія) і повернуться назад до голландським берегів.

Майже в цей же час, з 31 травня по 5 червня, на Нідерландських Антильських островах, а точніше на острові Святого Мартіна (Сінт-Мартен) пройде змагання з ловлі щук (Марлінових).

Майже в цей же час, з 31 травня по 5 червня, на Нідерландських Антильських островах, а точніше на острові Святого Мартіна (Сінт-Мартен) пройде   змагання з ловлі щук   (Марлінових)

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости