Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Інформація про Нідерландах

Пошук по сайту

столиця: Амстердам

Код країни ISO: NL

Телефонний код країни: + 31

клімат

Клімат - помірно морський, це приємне не спекотне літо і м'яка зима. Середньодобова температура в січні +4 С, в липні і серпні +21 С.

населення

Чисельність населення за оцінкою на 1 січня 2007 становила близько 16 367 000 чоловік. У списку країн за кількістю жителів Нідерланди займають 59 місце. У порівнянні з іншими країнами Європи, населення Нідерландів досить швидко росло останні півтора століття: 3 мільйони жителів в 1850 році, 5 мільйонів в 1900 і 16 мільйонів в 2000. Для порівняння: населення Бельгії в той же період збільшилася всього приблизно в два рази: з 4,5 мільйона жителів в 1850 році до 10 мільйонів в 2000. у Нідерландах живуть дві корінні групи населення - нідерландці і фризи, а також велика кількість іммігрантів. Етнічний склад населення такий: 80.8% нідерландці, 2.4% німці, 2.4% індонезійці, 2.2% турки, 2.0% суринамці, 1.9% марокканці, 1.5% індійці, 0.8% антіліанци і арубанци, і 6.0% інші етнічні групи. Населення Нідерландів є найвищим в світі: середній зріст дорослих чоловіків - 1,83 метра, дорослих жінок - 1,70 метра. Для стилю життя населення характерна висока терпимість до незвичайного поводження, яке часто засуджується навіть в сусідніх європейських країнах. Проституція була повністю легалізована в 2000 році. Легальної є продаж і споживання марихуани і гашишу; споживання кокаїну і героїну карається лише в мінімальному обсязі. Аборти можливі в перші 24 тижні вагітності. Евтаназія була легалізована в 2002 році, але трубует суворого лікарського контролю. Одностатеві шлюби укладаються з 1 квітня 2001 року.

Географія

Держава на північному заході Європи площею 42 тис. Кв.км. На сході межує з Німеччиною, на півдні - з Бельгією. На півночі і заході омивається Північним морем. Нідерланди - рівнинна країна (& amp; quot; Нідерландів & amp; quot; - низькі землі), більше 40% її поверхні лежить нижче рівня моря (найвища точка країни - м Ваалсерберх, 321 м, найнижча - 6,7 м нижче рівня моря ). Великі площі в прибережних областях зайняті & amp; quot; польдерами & amp; quot; - штучно намитими ділянками землі, пересіченими безліччю дамб, річок та каналів. Близько 70% території країни - антропогенні ландшафти, природних територій дуже небагато і вони ретельно охороняються. Столиця - Амстердам, але парламент і резиденція уряду знаходяться в Гаазі.

релігія

Християни (католики - 38%, протестанти - 30%).

Мова

Державною мовою країни є голландський

свята

1 січня, страсна п'ятниця, пасхальний понеділок, 30 квітня (День народження Королеви) 5 травня (День звільнення), 25 травня, перший понеділок липня, 25-26 грудня (Різдво). У процесі планування поїздки необхідно уточнити, які дні в поточному році - святкові. Якщо свято припадає на суботу або неділю, то неробочими можуть бути попередня п'ятницю або наступний понеділок.

Національні особливості

Голландці відрізняються чесністю, щирістю, а також ощадливістю, поміркованістю. Багатство ніколи не виставляється на показ. Якщо голландець входить в приміщення, то він вітається з усіма присутніми, причому це стосується не тільки ділових офісів, але і магазинів, кімнат очікування, купе залізничних вагонів. По відношенню до голландцям ніколи не можна виявляти почуття переваги. Такі прояви народжують почуття відторгнення. Важливою стороною успіху вважається планування. Кожен аспект проблеми детально опрацьовується. У цьому голландці схожі на німців. Практично всі голландські підприємці добре говорять англійською. Жителів країни відрізняє не тільки широке поширення англійської мови, а й повагу до всього британському. Нідерланди - єдина країна світу, де офіційно дозволено вживання м'яких наркотиків, які продаються всім повнолітнім в кафешопи. Тобто, офіційно дозволений тільки натуральний сільгосппродуктів - марихуана, гашиш. Сильнодіючі опіум, кокаїн, крек, а також психоделічні досягнення сучасної хімії переслідуються в Голландії так само, як і в іншому цивілізованому світі.

Національна кухня

Голландські господинь не дуже люблять проводити багато часу на кухні, тим не менш, вони ревно стежать за тим, щоб всі страви, що подаються на стіл, були смачними і добре поєднувалися один з одним. У Голландії повсякденними стравами вважаються свіжі рибопродукти - оселедець, морський вугор, кабала, палтус, устриці. У рік на кожного жителя цієї країни припадає в середньому майже 10 кг м'яса мідій. ВГО варять, солять, переробляють на консерви. Риба подається головним чином в тушкованому вигляді, полита розтопленим вершковим маслом, і з вареною картоплею. До запеченим рибних блюд зазвичай подають листовий салат. Найбільш поширені: обсмажене у свинячому жирі філе свіжої оселедця з цибулею, порізаною кільцями, зеленою квасолею і вареною картоплею, рясно поспати дрібно нарізаною зеленню петрушки, а також судак, тушкований в духовці з овочами і вареною картоплею, политим розтопленим маслом і посипати петрушкою. Популярні тартинки з сиром, шинкою і вершковим маслом. Голландія славиться високоякісними сирами, їх асортимент не дуже великий, але справжні цінителі сирів безпомилково визначають сир, приготований за всіма правилами рецептури в Голландії. З алкогольних напоїв голландці віддають перевагу горілці, віддаючи перевагу ялівцевої, яку називають & amp; quot; Еневер & amp; quot ;.

Безпека

У Нідерландах дуже ліберальне законодавство щодо наркотиків, але якщо наркотики вивезені з країни, їх власнику при затриманні забезпечено кримінальне переслідування. Необхідно побоюватися злодіїв, які роз'їжджали на мотоциклах. Вони можуть вихопити гаманець, дамську сумочку.

Віза

Королівство Нідерланди належить до числа країн-учасниць шенгенської угоди. Громадянам Росії і СНД для в'їзду потрібна віза. Види віз: Туристична віза - призначена для осіб, які мають намір здійснити туристичну поїздку по Нідерландам або мають намір провести в країні відпустку в заздалегідь заброньованому готелі. Приватна віза - для осіб, метою візиту яких є відвідування друзів або родичів. Ділова віза - для осіб, які відвідують Нідерланди з метою встановлення ділових контактів або на запрошення партнерів по бізнесу. Транзитна віза - призначена для тих, хто слідує транзитом через територію Нідерландів в треті країни, за винятком країн - учасниць Шенгенської угоди.

Валюта

Євро (EURO)

Обмін валюти

Банки працюють по буднях з 9.00 до 16.00. Частина банків по п'ятницях закривається на одну годину раніше. Обміном валюти в Амстердамі займається також організація "GWK". Більшість пунктів обміну "GWK" знаходяться біля залізничних станцій. Вони працюють з 8.00 до 20.00 щодня, крім неділі; в неділю пункти відкриті з 10.00 до 16.00. Обміняти валюту можна також в поштових відділеннях.

транспорт

Національна залізнична компанія ( "NS") забезпечує перевезення пасажирів між містами країни. На численні автострадах курсують міжміські автобуси. По країні можна пересуватися автостопом. Приблизно три чверті голландців мають велосипеди і широко ними користуються. На дорогах країни велосипедистам виділені окремі доріжки, а біля громадських будівель, магазинів, музеїв відведені спеціальні місця для паркування велосипедів. Велосипед можна орендувати і на ньому подорожувати по країні. У всіх містах країни діє єдина тарифна сітка і єдині зразки квитків, тобто квитки, куплені в одному місті, дійсні в інших. Це дуже зручно, особливо для туристів, які подорожують по країні. У містах Амстердам і Роттердам дію квитків поширюється і на метро. Квиток, компостований на одному виді транспорту, дійсний протягом години на всіх видах транспорту, тобто протягом цієї години можна зробити будь-яке число пересадок в межах однієї зони міста. Для поїздки в сусідню зону треба пробити два квитки, при поїздці через одну зону треба пробити три квитки і т.д. У метро діють ті ж правила. Квитки для проїзду в Нідерландах найвигідніше купувати в тютюнових кіосках, в поштових відділеннях, на станціях метро. У цих місцях продаються квитки на 15 поїздок, вартістю 6 доларів США і на 45 поїздок, вартістю 17 доларів США. Водії міського транспорту продають квитки одинарні (0,8 доларів США), подвійні (1,6 доларів США), потрійні (2,4 доларів США), і на 8 поїздок (6,4 доларів США), тобто значно дорожче.

екстрені телефони

Поліція, пожежна охорона, швидка допомога - 555-5555

магазини

Магазини працюють щодня з 9.00 ранку до 17.30 - 18.00 години вечора. У вівторок і п'ятницю магазини закриваються досить пізно. По суботах продуктові магазини закриваються в 16.00 годин, інші закриваються о 17.00.

фотографії Нідерландів

Додати фото Все фото

Я теж бачив це місце!

Сувеніри з Нідерландів

Додати сувенір Всі сувеніри

останні відгуки

Додати відгук Всі відгуки

Попередній відгук cледует відгук

Мапа
подорожей 57 Написав
відгуків 63 Зняв
фото 62 Побував
в країнах 453 Побував
в містах

Був в Амстердамі одну ніч ... Дуже розчарувався. Крім купи обдолбиш бажаючих укурившегося і напитися, а також будь-яких нетрадиційних, відчувають себе як вдома на цілих вулицях з райдужними прапорами, так моторошно холодного номера розміром з мій коридор, за 80евро за ніч, я чого толком більше нічого і не увідел.Возможно хоча б ще добу в Амстердамі змінили б моє мненіе..А так тільки бруд, розпуста і вульгарність

Середня оцінка користувача: 4.2

Віза: Транспорт:

Розваги: ​​Місця:

Безпека:

Екскурсії по Амстердаму Екскурсії по Амстердаму

Привіт, Микита. Ви потрапили в Амстердам на одну ніч і напевно зупинилися в найгаласливішому і туристичному районі, відомому під назвою "Червоні ліхтарі" або десь поруч з Центральною Залізничній станцією CS Amsterdam і швидше за все це був вихідний день і ви йшли в потоці туристів, поточному як річка по вузьких вуличках старого Амстердама ... Незважаючи на шум-гам-сміття, в цьому районі багато пам'яток і унікальних історичних об'єктів. Амстердамці страждають від напливу туристів, що приїжджають в Амстердам на пару ночей, щоб "відірватися", смітять і беспредельничают - таких мандрівників приваблює всім відома толерантність міста. У всіх інших містах країни продаж легких наркотиків не резидентам країни заборонена. Всім гостям міста Амстердам я раджу взяти гіда-екскурсовода, який Вам все пояснить, проведе цікавим маршрутом, загострить Вашу увагу на історичних об'єктах, пам'ятниках архітектури. Розповість про історію Червоних Ліхтарів, про причини толерантності до легких наркотиків і т.д. і дозволить Вам подивитися на нашу прекрасну країну іншими глазамі.С повагою, Аня - гід по Нідерландам

Новости