Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Букінг - Витязево

  1. зміст Всі курорти Краснодарського краю: Адлер , Анапа , вітязево , Геленджик , ...
  2. Як дістатися до міста?
  3. Місцеві пам'ятки Читайте повну статтю Всі пам'ятки Витязево
  4. Чим зайнятися в Витязево?
  5. Транспорт в Витязево або як пересуватися?
  6. Вітязево - де зупинитися? Кількість готелів в місті «Витязево» на букінг.ком: 98
  7. Куди сходити поїсти?
  8. Шопінг в Витязево
  9. місцевий клімат
  10. Нічне життя Витязево
  11. Популярні райони Витязево
  12. околиці селища

зміст

Всі курорти Краснодарського краю: Адлер , Анапа , вітязево , Геленджик , Джемете , Єйськ , Кабардинка , Лазаревське , Лоо , Сочі , Туапсе .

Вітязево - їхати чи ні?

Вітязево - це відмінний курортний куточок. Він знаходиться в Російській федерації і відноситься до міста Анапа Краснодарського краю. Цей чудовий селище можна знайти трохи більше ніж в десятці кілометрів від самої Анапи. Селище Витязево називають передмістям Анапи. Він славиться своїм пляжем. Саме цей шматочок Анапи більше за інших віддають перевагу туристи.

Вітязево - це багатонаціональний селище, але переважає в ньому грецьке населення. І цей фактор не міг не позначитися на місцевих звичаях, а також архітектурі. У селищі якась незвично приємна атмосфера і просто приголомшлива кухня, в захваті від якої буде кожен.

Пляжі Витязево вважаються одними з кращих по всій території Росії. Їх ширина становить приблизно дві сотні метрів і являє собою суміш піску і каменів. Якщо ви любитель спокійного сімейного відпочинку без зайвого шуму, гамору і курортної суєти - то вам неодмінно варто провести свою відпустку саме в цьому місці.

Як дістатися до міста?

З будь-якого аеропорту знаходиться в Російській Федерації можна взяти квиток в Анапу і прилетіти в міський аеропорт, який є міжнародним і носить назву, так само як і обраний вами курорт, «Витязево». Знаходиться він менш ніж за п'ять кілометрів від самого селища.

Уже з Анапи до курорту Витязево можна дістатися за допомогою приватних таксі або ж звичайного маршрутного таксі, які курсують в місті регулярно. Чекати на зупинці для того, щоб дістатися в потрібному напрямку, більше десяти хвилин вам не доведеться.

Якщо ж ви не любитель літати на літаках, до Анапи можна дістатися на поїзді. У місті є залізничний вокзал. І знаходиться він всього в декількох кілометрах від селища міського типу Витязево.

З залізничного вокзалу також не складе ніяких проблем дістатися в потрібну вам точку міста або ж передмістя, так як тут теж постійно ходять маршрутні таксі та автобуси.

Якщо ж ви є власником особистого автомобіля, то можете спокійно відправлятися на відпочинок саме на ньому.

Ще одним варіантом для поїздки є звичайний автобус. За допомогою такого виду транспорту також можна легко дістатися як до Анапи, так і до самого Витязево.

Місцеві пам'ятки
Читайте повну статтю Всі пам'ятки Витязево

Головною визначною пам'яткою селища Витязево є його набережна, що має назву «Паралія». Зазвичай набережні розташовуються паралельно пляжу і тривають уздовж нього. Але це не стосується Паралии.

Ця набережна, наперекір усім своїм родичам, розташована перпендикулярно по відношенню до пляжу.

Тут знаходиться велика кількість ресторанчиків і кафетеріїв, архітектура яких виконана в грецькому стилі. Так і хочеться зазирнути в кожен з них.

Також на набережній розташовується достатня кількість різних магазинів, як продуктової торгівлі, так і маленьких сувенірних крамниць, в яких кожен бажаючий може придбати що-небудь на згадку про відпустку, проведену на цьому курорті.

Даний селище прославляється не тільки своїми шикарними пляжами. Також в ньому росте величезна кількість виноградників, і селище потопає їх зелені. Тому, звичайно ж, в Витязево є свій виноробний завод. Його можна відвідати з екскурсією, продегустувати різні вина і навіть придбати прямо на території заводу із них, яке вам особливо сподобалося. Також вино можна привезти з відпустки в якості подарунка для кого-небудь з рідних або ваших друзів.

Ще однією місцевою визначною пам'яткою є храм Георгія Побідоносця. Його звели на місці зруйнованого на початку двадцятого століття храму, який був знесений прібежнікамі атеїзму.

Подивіться всі пам'ятки Краснодарського краю: пам'ятки Адлера , пам'ятки Анапи , пам'ятки Витязево , пам'ятки Геленджика , пам'ятки Джемете , пам'ятки Єйська , пам'ятки Кабардинки , пам'ятки Лазаревського , пам'ятки Лоо , пам'ятки Сочі , пам'ятки Туапсе .

Чим зайнятися в Витязево?

Якщо ви приїхали відпочивати з дітьми або просто хочете відчути себе ними, то саме час вирушити до місцевого аквапарк «Олімпія». Там прекрасно можна провести час, вдосталь накатавшись на канадських атракціонах. Діти тут просто не зможуть занудьгувати, адже на території аквапарку обладнаний ціле містечко для їх розваг. Йому дали назву «Елізіум». Також цікаво проведуть час любителі екстремального відпочинку, адже в Олімпії для них передбачена велика кількість атракціонів, покататися на яких ризикне не кожен.

Якщо ви любитель активного відпочинку, то відмінним варіантом для вас стануть підводні занурення. Правда для того, щоб здійснити задумане, доведеться трохи проїхатися від самого Витязево в станицю Благовіщенську. Дайвінг-центр «Ямайка» запропонує вам відвідати найкрасивіші місцеві підводні пам'ятки під керівництвом досвідчених дайверів.

Якщо ж пірнати з аквалангом ви не вмієте або хочете ознайомити з підводним світом чорноморського узбережжя ваших дітей, сміливо вирушайте в Анапу, в тунельний акваріум під назвою «Батискаф». Кращі екскурсоводи проведуть для вас приголомшливу екскурсію і розкажуть про мешканців чорного моря, показавши при цьому кожного з них.

Якщо ви віддаєте перевагу спокійно відпочити від суєти, то можете відправитися на рибалку в риболовно-туристичний комплекс «Козачий двір». Тут можна не тільки половити рибу, а й відвідати баню, і смачно підкріпитися в місцевому кафе.

Ще одним видом розваг в Витязево є морська рибалка, катання на яхтах, походи в дельфінарій. І це ще далеко не весь список місцевих розваг.

Транспорт в Витязево або як пересуватися?

Пересування по селищу Витязево, також як і за його межі, не є чимось проблематичним. До селища легко можна дістатися за допомогою маршрутного таксі або приватників. Також тут постійно курсують автобуси. Їх послугами користуються не тільки приїжджі, а й місцеві жителі. З їх допомогою можна дістатися в інший селище або в саму Анапу.

У звичайних випадках, для того, щоб дочекатися необхідне вам маршрутне таксі, не йде більш ніж десять хвилин часу. А автобуси в основному ходять кожну чверть години.

Винятком іноді є час пік. У цей час можна простояти на зупинці в очікуванні необхідного виду транспорту трохи довше звичайного. Для маршрутних таксі - це приблизно близько 15-20 хвилин. А для автобусів час очікування може затягнутися до півгодини або 40 хвилин.

Буває так, що якщо ви зупинилися в приватному секторі, то господарі іноді надають послуги з виїзду в ту чи іншу цікавить вас місце за окрему плату.

Вітязево - де зупинитися?
Кількість готелів в місті «Витязево» на букінг.ком: 98

Цей курортний куточок постійно розростається. Збільшується як кількість місцевих жителів, так і відпочиваючих, які приїжджають відпочити в тутешні місця. Тому селище постійно добудовується. Місце тут знайдеться кожному.

У Витязево ви знайдете житло з відповідними вам умовами і ціною без будь-яких ускладнень. Це може бути як житло в приватному секторі, у господарів, так і номер в готелі або готелі. Сервіси, що надають бронювання готелів онлайн, можуть запропонувати недорогі ціни в низький сезон.

Найпопулярнішими місцевими готелями є «Атлас», гостьовий комплекс «Дворянське гніздо», а також «Емеральд», «Марсель», готельний комплекс «Понтос», готель «Омега», гостьовий будинок «Космос», що розташовується у самого аквапарку, готель « Ерос », ще один гостьовий будинок« Елєфтерія ». А також в Витязево ще просто величезна кількість інших готелів, гостьових будинків і т.д. Кожне з цих закладів по-своєму зручно і комфортно. Вибрати може кожен на свій смак і кишеню.

Також для любителів відпочинку на природі, в селищі розбито наметове містечко іменований «Поле чудес». Від нього до моря відстань всього близько двохсот метрів.

Також можна зупинитися в автокемпінгу «Золоті піски» або ж «Дюна».

Куди сходити поїсти?

У цьому курортному куточку ніхто не залишиться голодним. Якщо ви прогулюється по місцевій набережній, то можете заглянути в розташоване на ній кафе «Елені». Тут можна не тільки смачно поїсти вдень, але і провести приємний вечір. Так як у вечірній час доби тут грає приголомшлива жива музика, під яку можна розслабитися і потанцювати.

Не далеко від самого пляжу знаходиться ще одне кафе, яке носить назву «Любвік». Тут також можна смачно і зовсім недорого пообідати, випити якийсь освіжаючий в спеку напій. До речі, запропонують вам їх в цьому закладі достатню кількість. Іноді в цьому місці просто пересиджують спеку і проводять час в приємній компанії.

Ще одним популярним місцевим кафе є «Фрегат». На його порозі завжди раді бачити гостей і надають їм самий гостинний прийом. У закладі дуже затишна і приємна обстановка.

Любіть у спекотну погоду холодне пиво? Сміливо вирушайте в кафе «Македонія». Хоча з алкогольних напоїв тут вам запропонують тільки цей, різноманітність страв до нього вас дійсно вразить.

Також можна заглянути в їдальню-кафе під назвою «Вікторія». Атмосфера тут досить приємна і можна смачно перекусити в компанії друзів.

Шопінг в Витязево

Звичайно ж, в Витязево, як і в будь-якому курортному куточку, є свій ринок. Знаходиться він посеред селища. Його відвідують як місцеві жителі, так і відпочиваючі. Тут ви зможете придбати абсолютно все, що вам необхідно. Це стосується як продуктів, свіжих фруктів і овочів, так само різних видів вин і сувенірів на пам'ять.

У селищі великий вибір як продуктових магазинів, так і магазинів іншої спрямованості. Також в Витязево є свій торговий центр. Присутні супермаркети. Найбільший з них - «Два магніту». Єдиним їх мінусом є трохи завищені ціни. Але в іншому, це стосується всіх курортних міст. Також практично половина фруктів, які продаються на місцевому ринку і в магазинах завозиться сюди з інших міст і країн.

У селищі знаходиться відмінний винний завод, який виготовляє вина з місцевого винограду, якого в селищі зростає просто величезна кількість. Кожен бажаючий може придбати собі таке вино. А також привезти його з відпустки у вигляді подарунка.

місцевий клімат

Клімат Витязево унікальний. Тут дуже тепле море. Так як воно тут не глибоке, то досить добре прогрівається. Це відмінне місце для сімейного відпочинку. Так як селище відноситься до Анапі, кліматичні умови у них однакові. Тут помірно волого і тепло. Місцевий клімат відноситься до середземноморського типу. Селище отримує дуже багато сонячного світла. Похмурих днів тут практично ніколи не буває. Винятком є ​​тільки зимовий період часу.

Починають купатися в море тут в травні, а закінчують в жовтні. Мінімальна температура води в цей період становить 22 градуси за Цельсієм, а максимальна, зазвичай, 28 градусів за Цельсієм.

Три сотні днів в році, в селищі є сонячними. На тутешніх пляжах пісок нагрівається на глибині до п'ятдесяти сантиметрів. Це явище часто застосовують для лікування різних захворювань опорно-рухової системи.

Тут чудовий чисте повітря, з підвищеною кількістю кисню і змістом морських солей, що відмінно впливає на які страждають на астму та інші дихальними захворюваннями.

Нічне життя Витязево

У селищі знаходиться досить велика кількість нічних клубів. Найпопулярнішим з усіх є «Жар». Це відкритий майданчик, на якій поєднані ресторани, бар, танцювальні майданчики. Любителі нічного відпочинку будуть в захваті від цього меса. Сюди регулярно запрошують різних ді-джеїв, проводять різні вечірки та фестивалі. Знаходиться він на набережній «Паралія». Саме тут проводяться шоу Європейського масштабу.

Ще однією такою відкритим майданчиком є ​​«Якір». Якщо ви любите стриптиз і готові взяти участь в різних конкурсах - вам сюди.

Ще одним популярним нічним закладом в селищі є нічний клуб «MEXICO». Якщо вам подобається запальна музика, відмінні пінні вечірки і танці в стилі «go-go» - варто зазирнути саме сюди. Тут танцюють навіть офіціанти, а бармени запропонують вам широкий спектр алкогольних напоїв для підняття настрою.

Хочете чогось незвичайного? Можете відправитися в один з нічних клубів Анапи, під назвою «Денси». Тут ви зможете взяти участь в новому криогенном шоу.

Подобається відпочивати стильно? Загляньте в заклад «LUXOR». Воно ще нікого не залишило без вражень.

Популярні райони Витязево

Як уже згадувалося, Витязево відноситься до Анапі і є селищем міського типу, який постійно розростається.

Найпопулярнішим місцем тут є місцева набережна, що має незвичайну назву «Паралія». Опинитися тут хочеться вже через одного назви, несе в собі щось таємниче і привабливе. Паралії ще називають місцевим Бродвеєм.

Вітязево знаходиться на узбережжі Чорного моря і омивається водами Вітязевський лиману. Це місце славиться своїми пансіонатами, яких функціонує на території селища більше двох десятків. Бруду Витязево вважаються лікувальними і багато відпочиваючих їдуть сюди саме з метою підлікувати своє здоров'я.

Це селище називають «дитячою зоною», так як температура води тут досить висока, а саме море не глибоко.

Місцеві пляжі славляться грязьовими вулканами. А море багате корисними речовинами, благотворно впливають на шкіру і надають лікувальну дію різних шкірних захворювань.

Недалеко від Витязево знаходиться селище Сукко, який можна відвідати з метою отримання приємних емоцій. Тут ви зможете взяти участь в сафарі-турі на квадроциклах.

околиці селища

Найпопулярнішою пам'яткою в околицях селища Витязево є заповідник під назвою «Садки». Там ростуть чудові плантації індійського лотоса і помилуватися ними може кожен бажаючий.

У селищних околицях налічується більше двох десятків грязьових вулканів.

За півкілометра від пляжу знаходиться потоплений під час війни суховантаж «Одеський Міськрада» і всі бажаючі його побачити можуть здійснити підводну подорож під командуванням місцевого дайверській клубу.

Дуже популярно у туристів гірське селище Абрау. Його порівнюють з французькою Шампанью. Тут вам розкажуть про історію зведення заводу шампанських вин, яке відбулося в 19-тому столітті. Все це відбувається під час прогулянки туристичної групи по древнім тунелях і підвалах заводу, що створює незабутнє враження. Також туристам буде запропонована дегустація кращого шампанського.

Недалеко від Витязево знаходиться ще дві досить відомі пам'ятки. Це православний комплекс «Свята ручка», відомий своїми п'ятьма б'ють святими джерелами. А також Пустинь Святого Феодосія Кавказького або ж урочищі Темні Буки, як його ще називають. Кожен день це місце відвідує величезна кількість паломників і туристів. Тут же можна придбати пахучий мед і лікувальні трави.

Як дістатися до міста?
Транспорт в Витязево або як пересуватися?
Вітязево - де зупинитися?
Вітязево - їхати чи ні?
Як дістатися до міста?
Чим зайнятися в Витязево?
Транспорт в Витязево або як пересуватися?
Вітязево - де зупинитися?
Куди сходити поїсти?
Любіть у спекотну погоду холодне пиво?

Новости