Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

BSNews :: У палаці "Ластівчине гніздо" відкрилася виставка робіт Архипа Куїнджі (ФОТО)

У палаці-замку «Ластівчине гніздо» відбулося відкриття художньої виставки «Чарівний світ Архипа Куїнджі», на якій представлена ​​його знаменита картина «Місячна ніч на Дніпрі».

Організатори заходу - Рада міністрів Криму, Кримська Республіканська установа «Палац-замок« Ластівчине гніздо »і Сімферопольський художній музей.

Міністр культури України Михайло Кулиняк (ліворуч) і Перший заступник Голови Ради міністрів Криму Павло Бурлаков (в центрі) перерізають символічну стрічку. Фото прес-служби Ради міністрів Криму

У заході взяли участь Міністр культури України Михайло Кулиняк, Перший заступник Голови Ради міністрів Криму Павло Бурлаков, заступник Голови Ради міністрів Криму Катерина Юрченко, міністр культури Криму Альона Плакіда, голова Республіканського комітету з охорони культурної спадщини Сергій Тур, Ялтинський міський голова Олексій Боярчук і інші .

Перший заступник глави кримського уряду Павло Бурлаков привітав з відкриттям організаторів і відвідувачів виставки. Він зазначив, що духовне становлення Архипа Куїнджі як художника, його життя тісно пов'язані з Кримом. «Куїнджі багато років жив у Феодосії, саме півострів став для живописця духовним і творчим центром», - сказав Перший віце-прем'єр.

Картина Архипа Куїнджі «Місячна ніч на Дніпрі». Фото прес-служби Ради міністрів Криму

Павло Бурлаков проінформував, що вже проведено благоустрій території установи, найближчим часом відбудеться експертиза, яка визначить завдання по реконструкції пам'ятника, а також організації берегоукріплювальних робіт, обсяги необхідного фінансування. За його словами, тут будуть проводитися художні виставки та творчі вечори.

за матеріалами Головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК

Новости