Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Крим заселяють по 3 тисяч донеччан в день

  1. Прикріплений файл:

Крим заселяють по 3 тисяч донеччан в день Терехова Катя, Руденко Євген https://cdn.segodnya.ua/img/article/2044/18_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/2044/18_tn. jpg 2010-07-07T18: 44: 47 + 03: 00 Донбас Фаворити донецьких відпочиваючих - Ялта і Місхор, в Коктебель - ні ногою

Сезон відпусток у розпалі - донеччани їдуть на півдня. За даними прес-служби Донецької залізниці, щодня в Кримському напрямку відправляється 3000 донеччан. Куди далі розійдуться "організовані" пасажири (тобто за туристичними путівками), "Сегодня" з'ясувала виходячи з опитування донеччан і даних донецьких турагентств.

"У порівнянні з минулим роком загальна кількість відпочиваючих за перший літній місяць збільшилася на 25%, в липні ми очікуємо зростання числа туристів ще на третину, - розповідає" Сегодня "Тетяна Проскуренко, директор" Іліташ-тур ". - У цьому році як і перш дуже і дуже актуальний в Крим. З року в рік люди їдуть в конкретне місце і, перш за все, на ПБК ".

* Клацніть по зображенню, щоб розглянути його детальніше

"Сегодня" опитала 12 туристичних агентств Донецька і з'ясувала, що більше інших курортів донеччан приваблює галькові пляжі Ялти. У донецьких туристичних агентствах в один говорять в один голос: ті, хто їде в Крим вперше, просять саме Ялту. Чому ?! Справа в тому, що там, крім моря, сонця і гір, є обширні культурна програма - можна сходить в ботсад або зоопарк, є хороша набережна. Середня вартість двомісного готельного номера зі зручностями включаючи сніданок - 550 гривень на добу з 2-х чоловік.

Ті, у кого грошей трохи менше, а бажання відпочити на ПБК таке ж, їдуть в Алушту. Там ті ж умови в готелях коштують на сто гривень менше, ніж в аналогічних готелях Ялти. Правда, тут менше пам'яток. Найпопулярніша екскурсія - в місцевий акваріум, тераріум, музей гігантських ляльок-динозаврів. Однак дані розваги на порядок нижче класом, ніж ялтинські.

На наступному місці за популярністю серед донеччан - Місхор. Але це найдорожче місце ПБК. "Літрова пляшка мінералки тут коштує 15 гривень, морозиво в стаканчику - 10. З зручностями - від 600 грн. На добу", - розповів "Сегодня" Ігор Степанов, який уже встиг відпочити. Однак, це найтепліше місце ПБК, тут цілющий клімат і красиві парки.

А ось Феодор, незважаючи на те, що тут і готелі дешеві - 250-300 гривень на добу з людини зі сніданком, і вартість тістечка-морозива набагато нижче Місхорський, замикає п'ятірку найпопулярніших місць Криму серед донеччан. "У Феодосії не поїхав би ніколи - море холодне, - розповів нам Іван Марченко. - Але там песчатний пляжі - ідеальні для дітей. Плюс до всього місто складно назвати курортним - відносно мало діскотет і барів. Це добре".

Найбільш непопулярні місцями Криму в цьому році у донеччан - Євпаторія, Севастополь і Котебель. "У Коктебелі клімат не дуже, крім будиночка Волошина і подивитися нема на що. У Севастополі немає пляжів для купання, а Євпаторія просто не в моді", - пояснили нам в турагентствах.

ТУРЕЧЧИНА - ПОЗА КОНКУРЕНЦІЇ, ЧОРНОГОРІЯ - НОВИНКА СЕЗОНУ

Незважаючи на популярність Криму, донеччани з задоволенням відпочивають за кордоном.

Як повідомили в донецькому турагенції "Глобус Тур", турпутівки до Криму складають всього лише 15% від загальної кількості всіх поїздок. Безсумнівним лідером серед зарубіжних напрямків вже який рік залишається Туреччина. Донеччан в цій країні приваблює співвідношення ціни і якості (комфортно провести відпустку можна від 350 євро. - Авт.).

Також дуже популярні автобусні тури по країнам Європи (від 200 євро), відпочинок в Єгипті і в Болгарії (від 250 євро). Менше донеччан зустріти в Тунісі і вже тим більше азіатських країнах. Втім, жителі шахтарської столиці із задоволенням освоюють нові маршрути.

"У цьому році все більше популярності серед жителів Донецька набирають поїздки в Чорногорію", - розповіли "Сегодня" в турагентстві "Tour Travel". Про відпочинок в цій крихітній балканській країні, розташованої біля Адріатичного моря, туристи всерйоз задумалися після 15 червня цього року, коли уряду України і Чорногорія підписали угоду про безвізовий режим. Тури в Чорногорію коштують від 400 євро. Сервіс тут не на такому рівні, як в Туреччині (дуже мало готелів, що працюють за принципом "все включено", переважно невеликі вілли). Зате в Чорногорії - найчистіше море, красиві річки і озера, тихі затишні пляжі і гори.

Прикріплений файл:

Прикріплений файл:


Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Чому ?

Новости