Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

12 цікавих фактів про Німеччину, про які Ви не знали

  1. 1.Воскресенье - «тихий день»
  2. 2.Немецкіе сауни і spa
  3. 3.Сігарети
  4. 4.Відсутність штор
  5. 5.Собака - дороге задоволення
  6. 6.Запретная тема для розмови
  7. 7.Скорая допомогу
  8. 8.Ох вже ці подарунки
  9. 9.Немецкіе пекарні і булочні
  10. 10. «водохлеба»
  11. 11.Мобільний під забороною
  12. 12.Под'ем не пізніш 7:00

Кожна країна має свої особливості: ментальність людей, свої закони, свята, традиції, національну кухню. У Німеччині багато чого цікавого. З усього розмаїття цікавих фактів ми вибрали тільки те, що дійсно виділяє цю чудову країну серед інших країн світу. Читайте і запам'ятовуйте!

1.Воскресенье - «тихий день»

Кожна країна має свої особливості: ментальність людей, свої закони, свята, традиції, національну кухню

Ми звикли, що за два дні вихідних можемо переробити всі свої справи: навести порядок в домі, сходити в супермаркет, на ринок, або просто походити по магазинах. У Німеччині забудьте про це. Хочете чи не хочете, неділя - вихідний день. Навіть не мрійте знайти хоч один відкритий магазин. Згідно із законом магазини можуть працювати в неділю не повний робочий день, але, як правило, цього не роблять. Якщо в Берліні ви ще зможете знайти відкритий супермаркет, то в маленьких містечках - немає.

Всі свої важливі справи німці звикли робити в суботу, а неділя повністю присвячувати спілкуванню з сім'єю. Якщо ви раптом в цей день займетеся гучним ремонтом - незабаром на вас посиплються скарги сусідів. І не даремно, адже вони мають законне право на «тихий» вихідний.

2.Немецкіе сауни і spa

Для того, щоб похід в німецьку сауну не опинився для вас сюрпризом, знайте: в Німеччині більшість саун загальні. При чому в них прийнято паритися без купальників і рушників. Чоловіки і жінки нічим не прикриваються. При цьому рівень культури німців такий, що ніхто один на одного не вирячився. У лазнях зазвичай панує напівтемрява, тому розгледіти що-то треба ще постаратися. Якщо ви прийдете в рушник, то відразу ж зверніть на себе здивовані погляди оточуючих. У деяких саунах серед тижня є один або два дні, коли паритися можуть тільки чоловіки або тільки жінки. Якщо ви не розкуті і сором'язливі, то від банних процедур краще відмовитися.

3.Сігарети

Штраф за викинутий недопалок в Німеччині - 25 євро, тому немає нічого дивного в тому, що всюди панує чистота і порядок. До речі, сигарети коштують дуже дорого - 5 євро за пачку. Тому багато німців самі крутять цигарки з тютюну.

4.Відсутність штор

У Німеччині зовсім не прийнято завішувати вікна шторами. При цьому німців зовсім не турбує, що видно все, що відбувається в будинку. Фіранок часто не буває навіть в квартирах з вікнами в підлогу або на перших поверхах. Іноді в будинках зовні вікон є жалюзі, які закриваються зсередини. Найчастіше також можна спостерігати вікна, відкриті навстіж.

5.Собака - дороге задоволення

Завести собаку в Німеччині - задоволення не з дешевих. Тут існує податок на собак. Кожне місто встановлює свою суму податку, яка потім йде в міську казну. На ці гроші німці будують і містять розплідники для тварин. На приклад, в місті Майнц, кожен, у кого є собака, щорічно платить податок в сумі 220 євро. А ще кожен зобов'язаний прибирати за своїм вихованцем. Якщо ваш улюбленець напаскудив на майданчику для дітей, то 250 євро штрафу вам гарантовані.

Цікаво те, що на вулицях в Німеччині складно знайти бездомну собаку. А все тому, бездомним платять гроші на утримання собак. Крім того, у німців собаки з розплідників користуються більшою популярністю, ніж породисті тварини.

6.Запретная тема для розмови

Тема Другої світової війни, Гітлера і нацизму зовсім не бажана і не приємна для німців. Тому в розмові краще її не зачіпати.

7.Скорая допомогу

Коли по дорозі в Німеччині їде машина «швидкої допомоги», то всі автомобілі роз'їжджаються в сторони або зупиняються. Якщо з'ясується, що ви не пропустили «швидку», і вона запізнилася до пацієнта - готуйтеся заплатити величезний штраф.

8.Ох вже ці подарунки

У Німеччині не прийнято дарувати дорогі подарунки. Не дивуйтеся, якщо до вас на День народження прийдуть зі шматочком дешевого мила або упаковкою чаю за 1 євро. Німці вважають, що мають право дарувати те, що можуть собі дозволити. Їх абсолютно не хвилює, що подарунки занадто скромні. У цій країні прийнято, незалежно від того, що тобі подарували, зобразити захоплення і вдячність.

9.Немецкіе пекарні і булочні

Німецькі пекарні прославилися на весь світ своїми смачними хлібо-булочних виробами. Вражаюче, що незважаючи на те, що булочні можна знайти на кожному кроці, їх кількість з кожним днем ​​зростає. Одні відкриваються в 6, інші в 9. Одні продають тільки здобу, інші - солодощі, молоко і навіть яйця. У кожній з них є невеликі столики і Wi-Fi.

У кожній з них є невеликі столики і Wi-Fi

10. «водохлеба»

Німці п'ють воду завжди і всюди. Не грає ролі хто ти: офісний працівник, учитель або студент. Кожен носить з собою пляшку з водою. Кругом стоять автомати з водою і паперовими стаканчиками. До речі, воду з водопроводу в Німеччині можна пити не побоюючись за своє здоров'я.

11.Мобільний під забороною

Одне з важливих правил поведінки за столом: під час їжі не прийнято відповідати на телефонні дзвінки. Якщо ж ви все-таки вирішите поговорити по мобільному, будьте готові до того, що ваш співрозмовник на вас розсердиться.

12.Под'ем не пізніш 7:00

У Німеччині життя починається дуже рано. Середньостатистичний житель цієї країни постає не пізніш семи ранку. Багато встають о 5:30 або 6:00.

Записуйтеся на заняття " німецький по скайпу ", Якщо Вам цікава тематика Німеччини і Ви хотіли б вивчити мову з репетитором німецької.



Новости