Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Геленджику: розваги, готелі, екскурсійні програми

Геленджик - улюблене росіянами місце проведення відпочинку на гостинному Чорноморському узбережжі

Геленджик - улюблене росіянами місце проведення відпочинку на гостинному Чорноморському узбережжі. Місто розташувався між геленджицької бухтою і гірським хребтом. Завдяки цьому тут м'який безвітряний клімат. Вода в бухті прогрівається швидше і купатися люди починають вже з кінця травня. Сюди приїжджає безліч туристів з маленькими дітьми, оскільки узбережжі покрито піском, а вхід в море пологий і безпечний. Для дітей тут безліч розваг: аквапарки, зоопарки, дельфінарій, дитячі майданчики, парки і багато іншого. Яскраві враження подарує підйом на вершину гори на канатній дорозі. Всього їх дві і одна з них проходить над зоопарком. Діти із захопленням спостерігають з висоти на спокійно прогулюються по схилах екзотичних і сибірських тварин. З вершини відкривається вид на всю бухту і набережну. Також тут можна провести час в парках атракціонів: покататися на колесі огляду, гірках, каруселях.


Для дорослих будуть цікаві екскурсії в долину дольменів, таємниця яких ще не розгадана. Серед цікавих програм: джипінг по ущелинах з перетином дрібних гірських річок, відвідування водоспадів, монастирів. До багатьох екскурсійні програми включені дегустації місцевого меду і вин. Цікавою буде прогулянка на всесвітньо-відомий завод Абрау-Дюрсо, де можна покататися на човні по мальовничому озеру і спуститися в льоху, в яких зберігається унікальна старовинна колекція вин. У самому місті також є винзавод, який випускає вина з вирощеного тут же винограду за старовинними рецептами.


Для розміщення можна вибрати практично будь-який варіант в залежності від бюджету: недорогу кімнату в приватному будинку або номер в розкішному готелі на узбережжі. Готелі в Геленджику представлені в найширшому різноманітності. Є дуже дорогі п'ятизіркові з власним пляжем, а є затишні невеликі в різному видаленні від набережної. Вартість номера залежить від показників сервісу, навколишньої інфраструктури та віддалення від моря. Найдорожчий готель міста розташований на мальовничому мисі близько маяка, серед реліктових сосен, на деякому підвищенні над морем.


Багато туристів знімають кімнати в невеликих гостьових будинках. Привітні господарі запропонують за окрему плату обід в кавказькі традиції, власного приготування вино або мед, а також розкажуть про місто. Відвідавши ринок в літній сезон, можна купити фрукти і овочі місцевого виробництва, спеції, солодощі, горіхи в меду і багато іншого.

Новости