Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Геленджик живе в звичайному режимі і чекає відпочиваючих.

18 липня 2012

18 липня 2012

Геленджик живе в звичайному режимі і чекає відпочиваючих.
6 липня, в ніч з п'ятниці на суботу повінь обрушилася на Краснодарський край. У зоні сильного підтоплення опинилося три міста: Новоросійськ, Геленджик і Кримськ. Саме останнє місто, яке не є туристичною зоною, став епіцентром трагедії - більше 150 загиблих, сотні зруйнованих будинків. Новоросійськ постраждав в набагато меншому ступені, а Геленджик взагалі, можна сказати, вийшов «сухим з ​​води».
«У місті фактично постраждала тільки одна вулиця Островського, в районі якої проходить річка. У спеку вона пересихає, а під час дощів може переповнюватися і виходити з берегів. В районі її розливу дійсно є пошкодження, інші вулиці в порядку », - так прокоментував ситуацію після повені генеральний директор« Алеана »Ілля Уманський. У районі набережної розмило клумби, але саме покриття не пошкоджено, частково постраждали тільки чагарникові насадження. Правда, практично повністю змило пісок в насипний зоні центрального пляжу, але на сьогоднішній день всі відновлено: вже в суботу 7 липня там засмагали туристи. Аеропорт працює в робочому режимі. Море на сьогоднішній день (9 липня) чисте, тільки трохи прохолодне ». До слова, в Анапі - за 100 кілометрів від Геленджика, в п'ятницю не було і натяку на буйство стихії.
Увесь минулий тиждень влади, місцеві жителі, волонтери та співробітники МНС намагалися, як можна швидше ліквідувати наслідки стихійного лиха. Електро-і водопостачання в Геленджику повністю було відновлено на 16.00 суботи 7 липня. Всі об'єкти розміщення працюють в звичайному режимі. Минулого тижня на частини пляжів курорту рекомендували утриматися від купання до отримання остаточних проб води. 16 липня Росспоживнагляд Геленджика розіслав офіційне повідомлення про те, що ВСЕ 65 пляжів курорту абсолютно безпечні для купання туристів.
Так прокоментувала минулий тиждень комерційний директор Національного туроператора «Алеан» Булах Оксана:
- «Цей тиждень був дуже напруженим. Некоректне висвітлення подій, що відбулися в пресі і, особливо, на центральних ТВ каналах, коли сюжети починалися з фрази «... на курортах Новоросійська і Геленджика сталося стихійне лихо ...», а далі йшов відеорепортаж з Кримська, посіяли паніку серед туристів, що виїжджають в Геленджик як в найближчі дні, так і забронювати відпочинок на серпень-вересень. Уже з суботи на телефони московського і Геленджикского офісів надійшла величезна кількість дзвінків.
З понеділка почали надходити ануляції, причому не тільки на Геленджик, але і Анапу, Туапсе, Сочі і навіть Крим. Зроблений нами фоторепортаж з геленджицької набережній 9 липня, а також почали надходити від адміністрації регіону коментарі про стабілізацію ситуації, допомогли уникнути великого кількість ануляції. Багато заявки вдалося зберегти, ряд з них був перебронювати на більш пізні дати або на готелі інших курортів, в основному Анапи.
На Геленджик були поодинокі заявки, але вже в четвер (12 липня) було більше 25 бронею. Сподіваємося, через тиждень-другий попит відновиться в повному обсязі. Вже почали надходити заявки на відновлення раніше скасованих бронею.
Якщо говорити про зміни обсягу продажів в цілому по компанії, то він не знизився, відбувся перерозподіл попиту на користь Криму, Сочі, Анапи і регіональних готелів (Підмосков'я, Карелія, Калінінград, Белокуриха, Середня смуга і т.д.).


Так що, якщо ЗМІ будуть надавати достовірну інформацію про ситуацію на курортах, супроводжувати її актуальним відеорядом і коментарями компетентних офіційних осіб, а не огульно "кошмарити" все підряд, то продажі швидко стабілізуються ».

* При цитуванні або використанні матеріалів / фрагментів матеріалів статті, посилання на alеan.ru обов'язкове.

Новости