Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи є аеропорт в Геленджику: який аеропорт ближче до Геленджик

  1. Відродження авіавузла в Геленджику
  2. інфраструктура
  3. Як дістатися з аеропорту в місто
  4. Автобуси і маршрутне таксі
  5. Трансфер і послуги таксі
  6. Оренда авто

Геленджик - відомий в Росії і за її межами місто-курорт. Повітряний транспорт - найшвидший спосіб дістатися на відпочинок в це чудове місце. Більшість мандрівників, які планують відправиться у відпустку в Краснодарський край задаються питанням, чи є аеропорт в Геленджику.

Відродження авіавузла в Геленджику

Довгий час повітряний вокзал була на масштабної перебудови, по закінченню реконструкції в 2010 році аеровокзал відкрив свої ворота для пасажирів. Компанія «Базел Аеро» доклала чимало сил, щоб в курортному місті функціонував власний авіавузол. Розташовується повітряний вокзал в 10 км від центру Геленджика, на чорноморському узбережжі у бухти з такою ж назвою. Звідси здійснюються тільки перельоти по внутрішніх напрямках.

Аеровокзал Геленджика - перше за чверть століття подібна споруда, зведена з «нуля». Почалася споруда в 2005 році. Через 5 років готовий був вокзал, а в кінці весни 2010 року вперше був проведений комерційний переліт.

За часів СРСР з повітряної гавані Геленджика вилітало 35 рейсів щодня. До 2000 року кількість впала до 1 вильоту в день. До 2004 робота аеровокзалу практично припинилася, з-за чого і став виникати питання, чи є аеропорт в Геленджику. Після було вирішено розпочати реконструкцію.

2014 рік став знаковим для цього аеропорту - підсумки голосування премії «Повітряні ворота Росії» назвали його переможцем. У тому ж і наступному році повітряний вокзал Геленджика посідав друге і третє місце в номінації «Кращий регіональний аеропорт» з об'ємом пасажирів до півмільйона людей.

інфраструктура

Під час перебудови інженери обладнали аеровокзал новітньої злітно-посадковою смугою. Довжина її 3100 метрів, а ширина - 45 метрів. Термінал аеропорту здатний обслужити 140 пасажирів за одну годину. У планах керівництва - відкриття нового терміналу, який зможе пропускати кожну годину до 600 чоловік. На злітно-посадковій смузі може здійснюватися 8 операцій кожні 60 хвилин.

Найближчі аеровокзали розташовуються на відстані 83 км (Анапа), 170 км (Краснодар), 247 км (Сочі). За 2016 рік через ворота аеровокзалу пройшло 273000 чоловік.

На злітну смугу Геленджікского аеропорту можуть сідати лайнери:

  • серія Ан до Ан-148;
  • Як-40, Як-42;
  • Ту-134, Ту-154;
  • Airbus;
  • Boeing 737 і 757.

Щоб аеропорт міг приймати важкі літаки типу Boeing, і була затіяна реконструкція. Для мандрівників створені всі необхідні умови очікування. До послуг людей з обмеженими можливостями пропонуються пандуси. Для мандрівників VIP-класу є спеціальні зали очікування.

У залах аеропорту є інформаційні табло, на яких можна побачити дані про відлітають і прилітають рейсах. Додатково ведеться звукове сповіщення. Таким же способом оголошується про початок реєстрації. Зазвичай вона починається за 1,5-2 години до вильоту.

До послуг клієнтів пропонуються:

  • ресторани і кафе;
  • торгові точки, в тому числі «Д'юті Фрі»;
  • готель;
  • аптечний пункт;
  • камери зберігання;
  • зал для матерів з дітьми;
  • місце для паркування;
  • медичний пункт;
  • відділення «Пошти Росії»;
  • Wi-Fi;
  • оренда авто мобілів .

Якщо купити посадковий талон до курорту не вийшло, можна придбати квиток в найближчий аеропорт до Геленджик, який знаходиться в Анапі.

Як дістатися з аеропорту в місто

Прибулі в Геленджик мандрівники цікавляться, яким способом дістатися до міста. Зробити це не складно, аеропорт знаходиться поруч від населеного пункту.

Автобуси і маршрутне таксі

Є кілька автобусних маршрутів по такому напрямку: «Товстий мис - Центр - Аеропорт - Тонкий мис».

Можна вибрати маршрут №5. Ходить він кожну чверть години. Перший автобус відправляється без чверті сім, останній - о 22:45. Якщо потрібно потрапити в центральну частину міста, варто вийти на зупинці «Ринок». Є маршрутне таксі з таким же номером і за таким же напрямку. Ходить воно кожні 20 хвилин. В сторону районів «Південний» і «Північний», а також до «тонких мису» вирушає автобус під номером 16. До «тонкий мису» можна доїхати на автобусі № 12.

При вході в маршрутку потрібно перевірити, чи є напис «в місто», щоб не вирушити випадково в протилежну від центру бік.

Маршрутки заїжджають прямо на територію повітряної гавані, щоб сісти на автобус, потрібно пройти до спеціальної зупинці.

Варто проїзд в автобусі 30 рублів, в маршрутному таксі - 50 рублів.

Трансфер і послуги таксі

Для тих, хто прибув в Геленджик перший раз, відповідним способом пересування стане замовлення трансферу або таксі. Зручність трансферу полягає в тому, що бронюється він через інтернет разом з купівлею квитка. Можна підібрати потрібну марку і модель автомобіля, а також замовити додаткові послуги. Наприклад, автокрісло для дитини. Вартість трансферу буде відома заздалегідь. Зустрічати пасажира буде водій з табличкою, який швидко доставить до місця призначення.

Заплатити за трансфер доведеться близько 3 тис. Рублів, однак для великої компанії це не дуже велика сума. Таксі обійдеться в 600-800 рублів, взяти машину можна в аеропорту. Ціна за проїзд в денний і вечірній час не відрізняється.

У будь-якому випадку вночі громадський транспорт не ходить, дістатися до готелю можна тільки на таксі.

Оренда авто

Аеропорт Геленджика - не найбільший авіавузол, однак орендувати автомобіль тут може кожен бажаючий, який має водійські права. Щоб дали машину в оренду, водійський стаж повинен бути не менше 3 років. Великого вибору моделей авто не надається, тому що не так багато компаній ведуть діяльність в невеликому регіональному аеропорту. Якщо підходяща машина знайшлася, то після укладення договору, турист може сміливо прямувати до міста.

Геленджик пропонує чудовий морський відпочинок, безліч комфортабельних готелів і гостьових будинків. Чистий і красивий місто - прекрасне місце для відпустки з дітьми. Чимало в Геленджику і нічних клубів для любителів весело провести час.

Блакитна бухта, Геленджик

Новости