Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Центральний (міський) пляж в Геленджику: опис, фото, відгуки, де знаходиться на карті, як дістатися

  1. Плюси і мінуси
  2. опис пляжу
  3. Пам'ятки і розваги поруч
  4. Погода
  5. Де знаходиться і як дістатися
  6. висновок

Центральний пляж в Геленджику розташовується в центрі бухти, поблизу від всіх розваг. На ньому під час курортного сезону завжди багато народу. Пляж вільний для відвідування. Не потрібно платити гроші за вхід. Але на додаткові послуги будуть потрібні фінансові витрати.

Тут можна розташуватися як на своїх лежаках, так і орендувати шезлонги. Є територія з навісом для тих, хто не любить спекотне сонце, вважаючи за краще насолоджуватися відпочинком в тіні. Це один з небагатьох піщаних пляжів на курорті. Більшість інших галькові. А тут можна отримати задоволення від золотого піску.

Міський пляж простягається на 1 км уздовж моря, його ширина території різна, максимально сягає 31 метра.

Розділяє пляж головний міський причал, від якого їздять шхуни і катери. Прогулянки на теплоходах користуються попитом. Ви можете після прийняття сонячної ванни і купання в морських глибинах відправитися через море до скелі вітрило або в Блакитну безодню. Це живописні місця, що радують душу.

Плюси і мінуси

Плюси і мінуси

Побувавши на центральному пляжі, можна зробити наступні висновки:

По-перше тут не бажано купатися. Місцеві ніколи не купаються на даній території.

Вони ходять в сади морів та інші місця. А все тому, що тут багато народу, вода брудна, можна підхопити інфекцію. Деякі скаржаться на кишкову паличку, яка псує відпочинок.

У 2018 року взагалі кілька тижнів не можна було купатися на даному пляжі, так як був прорив каналізації. І все її вміст пішло в море.

По-друге шумно, багато людей приходять саме на цей пляж. У денні години складно знайти вільний шезлонг.

Тепер поговоримо про плюси:

З позитивного варто відзначити, що за пляжем стежать, регулярно прибирають. Є всі необхідні послуги і розваги. Є волейбольний майданчик. Зручний спуск в море. Плюсом є і розташування пляжу. Він знаходиться в самому центрі розваг Геленджика. Тут і їдальня поруч. І готелю. І приватний сектор. І магазини. Все в крокової доступності. Усі свята проходять поблизу.

Можливо, якщо ви любите тишу, центральне розташування пляжу поруч з усіма розважальними місцями буде для вас мінусом. Тоді вибирайте відпочинок в Геленджику ближче до тонкого мису. Там спокійніше.

опис пляжу

Центральний міський пляж піщаний. Його довжина близько 1 км. Хороша інфраструктура. Є роздягальня, кран з водою, щоб помити ноги від піску, платні туалети. Є масажний кабінет, де допоможуть розслабитися, оренда інвентарю, достаток розваг. На території є аквапарк.

Якщо виникне бажання перекусити, це не складе труднощів. Кафе можна підібрати на будь-який смак.

Всі послуги:

  • пляжний волейбол для активних туристів;
  • навіси від солених променів;
  • напрокат можна взяти зручний шезлонг, щоб комфортно відпочивати поруч з морем;
  • парасольки за окрему плату;
  • прогулянка на гідроциклах для яскравих відчуттів;
  • водні розваги (банани, таблетки, катамарани);
  • туалети;
  • спортивні тренажери для підтримки форми;
  • місця для куріння;
  • душ;
  • місця для переодягання;
  • можливість покататися на параплані;
  • причал.

Про безпеку туристів дбають рятувальники. Також на території є фельдшерський пункт. Поруч з пляжем можна знайти лавки з сувенірами, а якщо ви бажаєте індивідуальні подарунки для близьких з моря, тобто послуги з їх виготовлення.

Так само поблизу пляжної смуги багато магазинів, павільйонів, всіма улюблена скульптура, яка приваблює щастя в любові - біла наречена.

Пам'ятки і розваги поруч

Уздовж пляжної території розташовується чудова набережна, на якій багато пам'яток. Тут можна зробити фотосесії, відпочити в тіні сосен, відвідати кафе (їх достаток), сходити в парк атракціонів, де є картинг, колесо огляду, дитячі атракціони і екстремальні споруди. Можна купити екскурсію в спеціальних кіосках, придбати сувеніри, постріляти в тирі. Поруч з центральним пляжем можна сфотографуватися з папугами або на мотоциклі.

З набережної відкриваються чудові види на гори. До речі, якщо ви не були в горах, відвідайте їх обов'язково. Поїдьте на грозові ворота на уазику або прокотитеся на канатній дорозі.

Погода

Щоб було комфортно відпочивати, слід вибирати правильний час для відпочинку на міському пляжі. У липні і серпні тут буває дуже жарко. Часто температура буває вище 30 градусів. У вересні відпочинок комфортніше. Повітря прогрівається до 25-30 градусів. Народу стає менше. У травні і червні ще прохолодно для купання. Але для прогулянок та екскурсій саме те.

Де знаходиться і як дістатися

Пляж знаходиться поруч з парком атракціонів. Щоб дістатися до нього, потрібно піти по одній з наступних вулиць:

  • Херсонська;
  • революційна;
  • Островська.

Найближчі зупинки:

  • Центральна поліклініка;
  • Першотравнева.
  • Адреса: вул. Революційна, Геленджик, Краснодарський край, Росія.
  • Координати GPS: 44.55877,38.07553.

На карті:

висновок

Міський пляж вибирають багато туристів. Тут багато розваг, як на самій території, так і поблизу. Поруч є все необхідне для дозвілля та відпочинку.

Але будьте готові до великого скупчення людей і не зовсім чистому морю. Якщо вас це бентежить, вибирайте інше місце для пляжного відпочинку. У Геленджику таких багато. Уздовж набережної можна знайти досить чудових місць.

Якщо не бентежить, сміливо насолоджуйтеся піском, морем і сонцем в центрі курорту. Беріть максимум позитиву від відпочинку. Море - це круто!

Новости