Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Житомирська база відпочинку «Тетерів» на Чорноморському узбережжі: номера вже з кондиціонерами

База відпочинку «Тетерів» в приморському селищі Лазурне Херсонської області в деякому сенсі унікальна. Вона є підрозділом житомирського автопідприємства «Рим - Богдан», яке займається пасажирськими перевезеннями. Таким чином, і перевізник, і «приймаюча сторона» - це одна компанія і одна відповідальність. А це означає, що, як тільки ви в Житомирі занурилися в крісло автобуса, вже можна починати відпочивати. «Рим - Богдан» привезе до моря на своєму автобусі, розмістить в номерах своєї бази відпочинку, а через 10 днів поверне вас в Житомир на тому ж автобусі в тому ж кріслі.

База відпочинку «Тетерів» - охайна і чиста. Територія охороняється, обстроенного по периметру одноповерховими житловими корпусами і є два двоповерхових. База постійно модернізується, і до початку кожного сезону з'являється щось новеньке. У минулому році на місці останніх дощатих котеджів з'явилися новенькі цегляні. До починається сезону-2018 з'явилася важлива опція для любителів прохолоди: в 10 номерах встановлені кондиціонери (до речі, і автобуси - теж з працюючими кондиціонерами). Є також номери з вигодами, але без кондиціонерів, є номери зі зручностями у дворі. Про ціни - нижче.

У номері, крім кондиціонера: умивальник, душ, туалет, холодильник, телевізор. Крім двоспальному ліжку, розкладний диван; зрозуміло, прикро У номері, крім кондиціонера: умивальник, душ, туалет, холодильник, телевізор ватяні тумби і шафа-гардероб. Необхідним набором посуду і електрочайником, а також постільною білизною вас забезпечать, тому везти з собою все це не варто.

На території: є кілька зон, де можна посидіти в тіні тополь, дві великі альтанки, де можна зібратися компанією, дитячий майданчик. Зауважимо, що базу відпочинку «Тетерів» для сімей з дітьми можна назвати практично ідеальною.

Кухня - загальна. Восьми двоконфорочна газових плит вистачає всім. Кухня - загальна

Пляж: він з білого кварцового піску; він не просто великий - він величезний. Такими пляжами не можуть похвалитися і багато дуже дорогі курорти світу. Шлях від бази до пляжу - хвилин 10 через ділянку степу. Анітрохи не напружує.

Анітрохи не напружує

Індустрія розваг: комплекс «Апельсин» на березі з кількома атракціонами, арабської шаурмою, узбецькими пловом і коржиками з тандира. Здоровенна фуд-зона за ринком з переважанням узбецької кухні (вона, до речі, дешевше неузбекской і готується в казанах прямо на очах у їдця з цілком зрозумілих продуктів). Є кілька закладів з претензією на ресторанів, але ... на любителя. Є й просто столові. Найпопулярніша - «Стекляшка» на ринку. Годують в ній цілком їстівне, тому збираються чималі черги. Є парочка дискотечних місць. На екскурсії возять в аквапарк і дельфінарій Скадовська, а також в заповідник Асканія Нова.

На ринку: свинина і «наша ряба» цілком доступні, овочі-фрукти - теж. Ціни - приблизно, як у нас. Але ось на кавуни в другій половині серпня ціни обвалюються до непристойних півтора-двох гривень за кіло. У продуктових магазинах звертайте увагу на виробника того чи іншого продукту, особливо вершкового масла і ковбасних виробів - можна нарватися на фальсифікат. І замороженими продуктами (пельменями, варениками) я б не радив захоплюватися.

Пам'ятки. Є, мабуть, одна, але зате яка! Тут Джарилгачська затоку (який починається в районі Скадовська і який, фактично, - протока) з'єднується з Чорним морем. І робить це просто дивно! Часом в затоці утворюється потужна течія, отака «морська річка». Ця «річка» майже гарячої солоної води розтікається по мілководдю (по щиколотку) і спрямовується у відкрите море. А звідти дельфіни підганяють зграї ставриди і пеленгаса. Тут у них щось на кшталт їдальні. Наїдяться і починають грати рибинами в теніс, використовуючи замість ракеток свої хвости. До речі, снасті на ставриду, пеленгаса і бичка можна купити на ринку. Так що любителям риболовлі варто прихопити вудки. Крім того, в затоці повно крабів (маска для снорклинга знадобиться).

Крім того, в затоці повно крабів (маска для снорклинга знадобиться)

Ціни. І - найцікавіше - ціни. Зазначимо ціни липня-серпня (а в дужках - червня) з урахуванням переїзду з Житомира і назад. Номер з кондиціонером - 3500 (2550) грн. з людини за 10 днів; без кондиціонера - 3250 (2350) грн, без зручностей - 2250 (1850) грн. (До речі, і туалети і душові на території - цілком пристойні і в належному санітарному стані).

Де купити путівку. Путівки купуємо в офісі компанії «Рим - Богдан» в Житомирі по адр. вул. Транспортна, 8 (оплачувати можна частинами, заздалегідь забронювавши номер). Відправлення - звідси ж.

Телефони для консультацій: (0412) 36-05-33, 096-740-53-32, 097-264-49-07, 098-090-38-69.

Якщо ваше завдання на відпустку - пляжний відпочинок, якщо це українські пляжі, якщо ви не хочете витрачати на вирішення цього завдання багато грошей, часу і сил і якщо хочете мати справу з компанією, яка відповідає за все, бронюйте номер на базі відпочинку «Тетерів» , ввечері сідайте в автобус «Рим -Богдан», а вранці наступного дня, залишивши речі в номері, вирушайте на пляж. Все гранично просто, комфортно і недорого.

Новости