Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Житомир.info | Швейцарські годинники Breitling Galactic 44: звідки ростуть крила

  1. Зв'язок з небом
  2. Крила 44 калібру для дайвінгу
  3. Що ще?

Мануфактура Breitling виникла приблизно в той же час, що і інші всесвітньо відомі марки швейцарських годинників. Подейкують, мовляв швейцарським селянам в середині-кінці 19-го століття набридло займатися сільським господарством, і вони перекваліфікувалися в годинникарів. Бентежить один момент: всі засновники часових будинків були на той момент зовсім юними людьми - 23-24 роки від народження. І «покрестьянствовать», напевно, не встигли. Пристрасть до механізмів швидше можна пояснити сплеском НТП, появою системного освіти і зростанням числа міських жителів. А який городянин може обійтися без годинника?

Зв'язок з небом

Через кілька років після заснування, Breitling, як і деякі інші швейцарські годинникові мануфактури, стали робити хронографи для авіації. Та так захопилися, що на гербі компанії відбилася їх зв'язок з небом - вся продукція марки з тих пір вінчається впізнаваними крилами.

До слова, бренд і в даний час підтримує стосунки з авіацією.

Саме з цієї причини Breitling відомий своїми першокласними хронографами. Можна сказати, що в цьому сегменті компанія є законодавцем мод (або зберігачем традицій?). До речі, хто захоплюється історією годин, той напевно підтвердить, що багато радянських марки спеціалізованих годин, копіювали дизайн хронографів Breitling.

Тепер про традиції: є в історії марки і темний період. Він припадає на час, коли в світі трапився сплеск популярності кварцових механізмів. Тоді здавалося, що це прогрес і нікуди від цього не подітися. Однак, слава проведення, смутні часи тривали недовго, і Breitling незабаром знову звернувся до чистої механіки.

Одним з найяскравіших прикладів успішного хронографа марки можна сміливо назвати модель Breitling Galactic 44 .

Крила 44 калібру для дайвінгу

Крила 44 калібру для дайвінгу

Як неважко здогадатися, 44 - це розмір корпусу в міліметрах. Товщина годин при цьому становить 14.3 мм., Що для хронографів є нормою. Водонепроникність солідна - 200 м. Це дає повне право назвати модель дайверской.

Про дайвінг говорить опукле сапфірове скло з покриттям антивідблиску і загвинчується заводна головка з подвійним ущільненням. На інших технічних нюансах варто зупинитися докладніше:

До вищесказаного додамо лише, що він виконаний з нержавіючої сталі (єдиний варіант для всіх версій Galactic 44) і що на задній кришці розташований серійний номер і емблема Breitling.

Пропонується 3 варіанти - чорний, синій і сріблястий. Оцифровка та розмітка у всіх випадках залишається незмінною: ризики замість цифр, віконце дати і арочний покажчик дня тижня.

Металевий, матового відтінку з обертанням в одну сторону. Це зроблено з метою безпеки дайверів під час перебування на глибині. Розмітка на безеле нанесена каучуком.

Тут пропонується цілих 19 варіантів. Правда, металевий браслет всього один - з нержавіючої сталі. Решта варіантів - каучук і шкіра різного кольору і сорту.

З автоподзаводом на 25 каменях. У внутрішній класифікації компанії механізм носить назву Breitling 45. Хоча, як сказано вище, він має розмір корпусу 44мм. Запас ходу складає 42 години.

Що ще?

В цілому годинник справляють гарне враження: вивірений дизайн, якісна обробка поверхонь, нічого зайвого. Одночасно простежується і класика, і спорт. Пафос відсутня, особливо якщо порівнювати з деякими моделями швейцарських годинників на тому ж СтатусГрупп.

Зате є стриманість і консерватизм. Для багатьох шанувальників хороших годин цей факт є визначальним при виборі: щоб годинник не кидалися в очі, але в той же час для розуміють толк було помітно. Не дарма серед співробітників Breitling ця модель популярна - Galactic 44 як візитна картка в закритий клуб.

джерело: СтатусГруп

А який городянин може обійтися без годинника?
Або зберігачем традицій?
Що ще?

Новости