Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Xто привезти з подорожі?

  1. Франція
  2. Чехія
  3. Італія
  4. Норвегія
  5. Австралія
  6. Бразилія
  7. Куба
  8. Україна

Слово «сувенір» перекладається з французької як «предмет, призначений нагадувати про щось».
Саме тому кожен з нас прагне привезти з поїздки хоч щось, що нагадує про проведену відпустку.

І чи мають куплені сувеніри художньою цінністю, або це просто дешеві дрібнички - неважливо, головне вони дають можливість поринути в спогади! Що ж можна привезти на пам'ять з різних країн?

Франція

При відвідуванні цієї країни вам обов'язково захочеться взяти з собою шматочок цієї чудової країни. При купівлі сувенірів у Франції туристи повинні пам'ятати про те що, купуючи їх в центрі, близько музеїв і соборів, вони будуть коштувати на порядок дорожче ніж, якщо ви їх купите на ринках або в маленьких крамничках. До введення у Франції євро, туристи могли купити сувеніри в мережі магазинчиків по всій країні. Вони мали загальну назву «10 франків». Назва говорило саме за себе, будь-який сувенір, який продавався в цьому магазини стіл рівно 10 франків. Від пропонованих там сувенірів просто розбігалися очі.

У Парижі в мережі таких магазинів налічувалося величезна кількість брелочков з Ейфелевою вежею, зменшені копії собору Нотр-Дам, Лувру та інших пам'яток Франції У Парижі в мережі таких магазинів налічувалося величезна кількість брелочков з Ейфелевою вежею, зменшені копії собору Нотр-Дам, Лувру та інших пам'яток Франції. З введенням євро ці магазинчики перейменовували, однак, ці зміни ніяк не вплинули на великий асортимент сувенірів, який до цих пір користується величезним попитом у туристів.
Варто привезти з Франція вино, сир, консервовану гусячу печінку (фуа-гра), а також косметику та парфуми. Тільки купуйте сир перед самим від'їздом, ретельно упакуйте, а найкраще, здайте в багаж, що б вашому сусідові в салоні літака не довелося принюхуватися до вас в пошуках специфічного аромату. Вина купувати багато не доведеться, через митницю вам вирішувати провести тільки 2 літри цього напою на людину! Обов'язково побувайте у французькому містечку Граасе - цієї парфумерної столиці Франції, де на безлічі невеликих парфумерних заводиках можна придбати духи, мило ручної роботи, саше з сушеними травами, ароматної піни для ванни і чудові ароматичні свічки.

Чехія

Якщо ви будете гостювати в Чехії, то вам важко буде втриматися і не привезти додому повну валізу сувенірів, настільки вони різноманітні і цікаві!
З Чехії можна привезти «їстівні» сувеніри: пиво, лікер «Бехеровка», горілка «Сливовиця», смарагдовий абсент. Вироби із кришталю і скла у вигляді маленьких вазочок, фігурок і шикарних люстр, ювелірні прикраси зі срібла та золота з гранатами, керамічні пивні кухлі. До речі, пивні кухлі тут найрізноманітніші і скляні, і глиняні, дерев'яні та «старовинні» срібні з кришечкою. Яку б кружку ви не вибрали вона буде прекрасним подарунком любителю цього чудового напою.

Курортне містечко Карлові Вари - справжнє джерело чудових сувенірів, магазинчиків і лавок з оригінальними подарунками тут безліч! Наприклад, це дуже смачні солодкі вафлі зі всілякими начинками. Дуже незвичайний карловарський сувенір - троянда, вміщена в джерело. Через деякий час, просочившись солями, вона стає бурою і скам'янілої. Або можливо, ви захочете зібрати колекцію плоских кухлів з носиком для пиття мінеральної води? У Карлових Варах їх продається безліч, різних розмірів, кольорів і форм!

Італія

Ця країна - справжній гастрономічний рай, де ви можете не тільки спробувати всі страви італійської кухні, а й привезти її частинку додому, що б влаштувати друзям справжній вечерю по-італійськи! Залиште місце у валізі для різноманітних макаронів, справжнього оливкової олії, ковбаси Мортаделло і сарсіччі, сиру маскарпоне, Горгонзолла, моцарели ... А запити все це пишність можна к'янті або лімончелло - лимонним лікером.
Якщо у ваших планах відвідати Ватикан, то обов'язково візьміть із собою який-небудь предмет релігійного культу: кільце, шкатулку, прикраси або хрест. Ласуни можуть себе порадувати традиційним тосканским печивом кантуччіні з шоколадом або мигдалем.

У Венеції купите муранське скло, але будьте обережні, можна легко «нарватися» на підробку! Краще його купувати на крихітних фабриках, де ви можете самі побачити процес виготовлення скла і виробів з нього. У Венеції, як в столиці знаменитого карнавалу, величезний вибір карнавальних костюмів, декоративних масок і інші сувенірів, які асоціюються зі святами.

Норвегія

Кожен, хто побував в цій скандинавській країні і мав щастя побачити красиву природу цієї країни, фіорди, гірські річки та чисті озера, густі таємничі ліси, той, як все норвежці, обов'язково повірить, що тут живуть тролі. Тому фігурки тролів - це головний сувенір Норвегії!
Тролі бувають маленькі, середні, великі і дуже великі, різної статі і віку, у вигляді іграшок, магнітів, статуеток, власників для фотографій, але всі вони обов'язково будуть з пухнастими хвостиками. Троля краще вибирати «до душі», який підходить вашому характеру, професії або захопленню.

Австралія

Ну а звідси ви можете привезти традиційні капелюхи австралійських ковбоїв, вироби з вовни овець і шкури кенгуру, а також типовий австралійський сувенір - бумеранг! А якщо у вас при собі велика сума грошей, то можете придбати рідкісні камені, такі як рожеві діаманти Ну а звідси ви можете привезти традиційні капелюхи австралійських ковбоїв, вироби з вовни овець і шкури кенгуру, а також типовий австралійський сувенір - бумеранг

Бразилія

Кожен турист, що побувала в Бразилії, обов'язково захоче привести з собою сувенір, який буде ще довго нагадувати йому про проведені днями в цій країні. Найвідоміші сувеніри - індіанські вироби з каменю і дерева. Найбільш популярною є статуетка у вигляді дулі - символ, який притягує удачу. Деякі вірять в те, що якщо статуетка була зроблена руками справжнього індіанця, то вона може стати талісманом, який буде притягувати силу. Для тих, хто вірить в сили індіанських амулетів підійде такий сувенір як браслет. Він обкручується навколо зап'ястя три рази, кажуть, що це на щастя. Так само Бразилія славиться своїми дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння: смарагдами, сапфірами, опалами, аквамаринами, діамантами.

Куба

Ну, а острів свободи Куба в першу чергу славиться своїми сигарами і ромом. Різноманітність сигар по істині велике: короткі і довгі, тонкі і товсті. Самими кращими вважаються Cohiba. До сигар вам обов'язково захочеться купити х'юмідор - ящик для зберігання сигар і підтримки в ньому особливого температурного режиму. А вже буде він шкіряний або з цінних порід дерева залежить від вашого смаку і гаманця!
Якщо ви вирішили придбати ром, то краще не купувати його з рук щоб не виникли проблеми на митниці. Кубинський ром робиться з цукрового тросняка. Офіційно з країни можна вивести близько 2 літрів рому і 2 пачки сигар (близько 50 штук). Для тих, хто віддає перевагу сувеніри у вигляді ремісничої вироби можна знайти вироби з черепахового панцира і чорного корала, вони будуть представлені у вигляді шпильок, браслетів.

Україна

Так як наш готель-хостел в Україні , Ми не змогли б пройти мимо цієї прекрасної і колоритною країни, яка розташувалася на сході Європи.
З цієї країни в першу чергу потрібно привезти писанки - яйця які оздоблені різними народними орнаментами складность виконання яких просто неймовірна. Ну і звичайно ж - Вишиванка. Це народний одяг, яка відрізняється своєю надзвичайною красою і останнім часом стає все більш і більш популярною по всьому світу. Так як наш   готель-хостел в Україні   , Ми не змогли б пройти мимо цієї прекрасної і колоритною країни, яка розташувалася на сході Європи

І пам'ятайте! При купівлі сувеніру, ми не просто купуємо річ, а набуваємо пам'ять про минуле подорож. Витративши зовсім небагато грошей, ми отримуємо в своє розпорядження невелику частинку країни, пам'ять про яку буде зберігатися ще довгий час.

Що ж можна привезти на пам'ять з різних країн?
Або можливо, ви захочете зібрати колекцію плоских кухлів з носиком для пиття мінеральної води?

Новости