Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Феодосії

Невелике курортне місто Феодосія є одним з найдавніших місць на Кримському півострові

Невелике курортне місто Феодосія є одним з найдавніших місць на Кримському півострові. У 1970 році Феодосія отримала офіційний статус «міста-курорту». Сьогодні вона є туристичним і курортним центром всього південно-східного кримського узбережжя. Місто розкинулося на березі незамерзаючої, просторого Феодосійської затоки. Заснована Феодосія була ще в шостому столітті до нашої ери вихідцями з Мілета - древніми греками. Територія нинішнього міста займає велику прибережну смугу вздовж берега Чорного моря, яка тягнеться, приблизно на тридцять кілометрів, і йде вглиб приблизно на десять кілометрів.

Корінне населення міста Феодосія становить близько ста тисяч жителів. Як курорт, це невелике місто є унікальним, оскільки Феодосія - це єдине місце на всьому півострові, де зустрічаються три різних типи повітря: це степове повітря, морської і гірський. Древній курортне місто затишно розташовується в західній частині просторого Феодосійської затоки, на схилах величної гори Тепе-Оба, яка є східним краєм Головної гряди неприступних гір Криму. На північний схід від міста розкинулася степ, повністю відкрита для вітрів. Вона несе якийсь свій особливий внесок в унікальний клімат цієї місцевості, який створюється завдяки вдалому поєднанню ласкавого, теплого моря, південній широкого степу і кримських передгір'їв. Саме тому в усі часи туристи з усіх куточків приїжджають до Феодосії на відпочинок, а також, щоб поправити своє загальний фізичний стан.

Крім того, Феодосію можна назвати культурним центром східного узбережжя Криму. У цьому місті знаходиться картинна галерея Айвазовського, знаменитий музей Гріна, а також Краєзнавчий музей Феодосії. Регулярно в місті проводяться цікаві виставки та вернісажі. Тут вам вдасться побувати на численних екскурсіях, покататися на невеликому прогулянковому катері, при цьому вийти у відкрите Чорне море. А у вечірній час ви зможете спокійно прогулятися по центральній феодосійської набережної, або ж провести час в ресторані, кафе, або активно потанцювати на одній з нічних дискотек.

Кожен приїжджає на відпочинок до Феодосії потрапляє в умови унікального клімату, який є сумішшю степового і субтропічного клімату. Тому для цього міста характерним є спекотне і досить посушливе літо, а також м'яка, що не морозна зима. Самий жаркий місяць в Феодосії, як і всюди, це липень, коли температура навколишнього повітря піднімається в середньому до +28 градусів Цельсія, а прохолодніше всього тут, звичайно ж, в січні, коли показники термометрів можуть опускатися до позначки +1 градус. У грудні в Феодосії випадає найбільша кількість опадів, причому вони є не найхарактернішими для зими, оскільки це, переважно, дощі. У літні місяці море в Феодосії досить добре прогрівається, наприклад, температура води в Феодосії зараз становить близько 22 градусів. Такі показники протримаються ще до жовтня, відповідно, і купальний сезон на цьому курорті закінчується в середині осені.

У Феодосії можна відпочити на будь-якому з пляжів, яких тут кілька. У самому центрі курортного міста розташовується центральний пляж, який є галькові. Він простягається вздовж всієї міській набережній. Уздовж інший набережній - чорноморської - знаходиться наступний чудовий пляж, укритий м'яким піском. Активною популярністю користуються пляжі, що простяглися на п'ятнадцять кілометрів уздовж Феодосійської затоки, вони доходять аж до курортних селищ Приморський і Берегове.

Найбільш відвідуваний пляж в Феодосії, та й на всьому східному узбережжі Криму, це Золотий пляж. Тут можна організувати безтурботний, комфортний відпочинок на золотистому, гарячому піску під південним жарким сонцем, в заколисують шумі набігає морської хвилі. Це чудове місце знаходиться всього в шести кілометрах від центру курортного міста. Золотий пляж можна назвати таким собі символом Феодосії. Таку назву цей пляж отримав за рахунок піщано-черепашкових відкладень, які мають золотистий колір, що вкривають всю пляжну територію. Протяжність його становить три кілометри, а ширина смуги піску досягає двохсот метрів.

На всьому протязі Золотого пляжу мілководне морське дно, за рахунок чого можна спокійно плескатися в хвилях і дорослим, і малечі. Досить рідко тут можна побачити штормові накати хвиль, крім того саме для Феодосії характерно найбільшу кількість днів в році, коли світить яскраве, активне сонце. Золотий пляж прославлений, як найкраще місце для проведення літнього відпочинку всією сім'єю, також тут відсутній міський шум, тут ви не зустрінете суєти або сильної перевантаженості території відпочиваючими. Відгуки про Золотому пляжі у Феодосії виключно позитивні, ще жодна людина, що побував тут на відпочинку, не пошкодував про час, проведений на цьому пляжі.

Золотий пляж є відкритим і громадським, його територія дуже активно упорядковується. Тут будуються всі нові бази відпочинку, приватні готелі, затишні кафе, і розкішні ресторани. Все це необхідно для підвищення рівня послуг, пропонованих на Золотому пляжі. У цьому районі функціонує найбільший у всьому Східному Криму розважальний комплекс, який називається «Клуб 117». Дане пляжне заклад широко відомо кожному кримчанину і гостю півострова. Золотий пляж зможе втілити всі ваші мрії про безмежних блакитних морських гладь, про золотистому піску і про якісний сервіс протягом усього літнього відпочинку.

Найпопулярніший феодосійський Золотий пляж пролягає вздовж курортного району - Ближні очерети. Феодосія, Ближні очерети - раніше був простим селищем, розташованим недалеко від міста, проте з роками він почав активно розбудовуватися, а потім став невід'ємною частиною східного курорту. Це селище можна назвати спальним районом Феодосії, який знаходиться на околиці міста на півночі. Ближні очерети розташовується на рівнинній частині феодосійської долини, від відомого Золотого пляжу селище відокремлюють всього чотириста метрів. Феодосія, Комиші, приватний сектор пропонує всім відпочиваючим великий вибір житла, з різним рівнем комфортності та надаються сервісом. Оселитися тут можна або в облаштованому номері приватного міні-готелю, або орендувати кімнату у місцевого населення. У будь-якому випадку, до впорядкованого і доглянутого Золотого пляжу вам потрібно буде добиратися не більше десяти хвилин.

Самим найближчим до центру Феодосії є Перлинний пляж, його пляжна смуга досить широка і вкрита м'яким піском. З території берега через феодосійський затоку можна побачити центр міста, а також гори, які нависають над затокою. Дістатися до цього пляжу можна з центру Феодосії на маршрутних таксі, номери яких 106 і 2. Дельта річки Байбуга відокремлює Перлинний пляж від пляжу, прилеглого до спортивної бази «Динамо». Пляж «Перлинний» вважається одним з кращих місць для відпочинку в Феодосії, довжина його прибережної зони досягає восьмисот метрів, а ширина дорівнює п'ятдесяти метрів. Пляжна смуга вкрита піском і черепашником, серед якого можна відшукати деякі елементи дюнного рельєфу. Недалеко від морського берега проходить цікавий кам'яний риф, який є прекрасним місцем для використання різноманітного пляжного інвентарю, як маска, трубка і ласти.

На території Перлинового пляжу відпочиваючим надаються такі послуги, як душові кабінки (з прісною і з морською водою), пункт першої медичної допомоги, майданчик для гри в пляжний волейбол, туалети, роздягальні, спортивний куточок для дітей. Також на пляжі працює професійний рятувальник, в оренду можна взяти різноманітний пляжний інвентар, як бадмінтон, надувні матраци, все необхідне спорядження для плавання. Тут регулярно організовуються різні спортивно-масові заходи, які проходять за певним графіком, а також є постійне інформаційне звукове забезпечення. У список додаткових послуг, які надаються на Перловому пляжі, входить прокат водних мотоциклів, оренда шезлонгів, катання на вітрильнику чи надувному банані. Також на території є затишне кафе. Завдяки такій впорядкованості території, ті, хто відпочивав тут, залишають лише позитивні відгуки про пляж Перлинний, Феодосія.

Щоб детально ознайомитися з місцем розташування найбільш популярних місць для відпочинку в Феодосії, можна скористатися допомогою глобальної павутини. В інтернеті, на відповідних сайтах, присвячених відпочинку в Криму, знаходиться докладна карта пляжів Феодосії, завдяки якій ви отримаєте уявлення, де розташовується конкретний пляж, і яким способом до нього найкраще добиратися. Крім того, завдяки інтернету ви зможете дізнатися все найнеобхідніше про курорт Феодосія. Наприклад, подивитися фотографії міста, почитати відгуки про відпочинок тут, про всі визначні пам'ятки міста, дізнатися код міста Феодосія, і багато іншого. Також наразі можуть собі дозволити така зручна програма, як оглядова веб камера Феодосії онлайн, яка показує все, що відбувається в місті в даний час.

Також наразі можуть собі дозволити така зручна програма, як оглядова веб камера Феодосії онлайн, яка показує все, що відбувається в місті в даний час

За допомогою даної інтернет програми, ви зможете, не встаючи з-за свого комп'ютера, дізнатися, що коїться зараз в місті, і чи варто вибиратися в центр, або краще відправитися на море. У Феодосії робиться дуже багато для цікавого і гарного відпочинку приїжджих і туристів. Наприклад, це численні пам'ятки міста, як різні музеї чи картинна галерея. На окрему увагу заслуговують архітектурні пам'ятники курорту, які представляють дуже велику історичну цінність. Сюди можна віднести і залишки знаменитої, стародавньої фортеці Кафа, і мечеть Муфтій-Джамі, яка була побудована в далекому 1623 році, виконана вона у всіх архітектурних османських традиціях. На сьогоднішній день ця мечеть збереглася в чудовому стані. Крім того, на курорті в Феодосії можна відвідати знамениту Введенскую церква, ця споруда є найстарішим архітектурною пам'яткою міста. Численні екскурсійні бюро Феодосії готові в будь-який час запропонувати вам масу найцікавіших варіантів для відвідування.

Розваги в Феодосії включають в себе організацію множинних виїзних екскурсій. У число їх можна віднести подорож в Генуезьку фортецю, яка знаходиться в Судаку, екскурсії по стародавніх палацами південного узбережжя, відвідування селища Коктебель, а також морські подорожі до кримського заповідника Кара-Даг. Можна нікуди не виїжджати з Феодосії, а просто зробити пішу прогулянку по мальовничих околицях і куточків курортного міста, в процесі якої ви зможете помилуватися знаменитими феодосійськими пейзажами, які колись оспівував Максиміліан Волошин. По околицях міста організовуються кінні прогулянки, також є послуга навчання верхової їзди, яке проводиться або в групі, або індивідуально.

У процесі такої прогулянки верхи на коні, ви підніметеся на мальовничу, сонячну гору Тепе-Оба, де зможете насолодитися приємною прохолодою, а також неповторним ароматом, який дарує смоляний ліс. Неймовірно красивий вид на гору Кара-Даг і на Двухякорной бухту, який відкриється перед вами, просто заворожує і перехоплює подих. На пляжах Феодосії вам буде запропоновано широкий спектр різних водних розваг, як прокат катерів і невеликих яхт, оренда вітрильників і водних велосипедів, захоплюючі прогулянки на морських, швидких катерах, катання на водних мотоциклах і заняття серфінгом. Також ви зможете з'їхати з високих водних гірок, покататися на водних лижах, катамаранах, бананах, зайнятися дельтапланеризмом або навіть політати з парашутом над морськими просторами.

Розваги для дітей у Феодосії передбачають безліч зручних майданчиків для ігор, дитячих автодромів, також в місто постійно приїжджають чеські лунапарки, є можливість взяти напрокат скутери або велосипеди. Як і інші приморські курорти, Феодосія в сучасний час робить ставку на послуги дайвінгу. Новачки в цій справі зможуть спробувати щастя на невеликій глибині, при цьому здійснюється суворий контроль з боку досвідченого інструктора. А професійним, завзятим дайверам випаде чудова нагода поринути на досить серйозну глибину, і вже там хоч трохи відкрити тонку завісу невідомості, що таїться в морській безодні. Також в Феодосії стрімко розвивається фридайвинг. Незабутнє враження у кожного гостя міста залишає відвідування феодосійського дельфінарію, в якому організовуються кращі шоу-програми.

Незабутнє враження у кожного гостя міста залишає відвідування феодосійського дельфінарію, в якому організовуються кращі шоу-програми

Серед туристів великою популярністю користується рибалка посеред Феодосійської затоки з катера. Звичайно, в літній час, можна не розраховувати на великий улов, однак барабулька або ставридка вам забезпечена, а якщо пощастить, то вдасться витягнути і пеленгаса. Численні затишні кафе, фешенебельні ресторани, комфортні бари, більярдні клуби і веселі дискотеки чекають вас у вечірній час. А самим завзятим любителям активного нічного відпочинку пропонується відвідати такі розважальні центри Феодосії, як Арлекіно, Аркадія, Банзай, Барон, Водний Світ, Бора-Бора, Папаша, Грінвіч, Зурбаган, Шпилька або Beach Club 117.

А самим завзятим любителям активного нічного відпочинку пропонується відвідати такі розважальні центри Феодосії, як Арлекіно, Аркадія, Банзай, Барон, Водний Світ, Бора-Бора, Папаша, Грінвіч, Зурбаган, Шпилька або Beach Club 117

Регулярно на курорт Феодосія приїжджають зірки вітчизняної (української і російської) естради, які із задоволенням дають шикарні уявлення в Концертному Залі Феодосії «Зоряний». Також в місті працюю два кінотеатри - «Україна» і «Крим», де можна подивитися захоплюючі фільми. Крім того в Будинку Офіцером морського Флоту можна відвідати цікаву виставку екзотичних видів тваринного світу. Крім цього, в Феодосію досить часто приїжджає дитячий цирк. В даний час багато відпочиваючих просто не уявляють свого літнього відпочинку без відвідування саун, атлетичних залів або ігор в теніс. І все це є на курорт Феодосія. Тут знаходиться навчально-спортивна база, під назвою «Динамо», яка має прекрасну спортивну базу. Багато діючі Олімпійські чемпіони з важкої атлетики та боротьби тренувалися саме тут.

Багато діючі Олімпійські чемпіони з важкої атлетики та боротьби тренувалися саме тут

Відпочиваючи в Феодосії можна відвідати легендарну гору Клементьєва, яка є своєрідною колискою вітчизняної авіації. Тут починали свій нелегкий шлях такі знамениті авіаконструктори і льотчики, як Ільюшин, Антонов, Корольов, Яковлєв, Сухомлин, Анохін та інші. Ви зможете зробити ознайомлювальний, захоплюючий політ на дельтаплані, на параплані, або на мотодельтаплані, в супроводі досвідчених інструкторів. Також вам вдасться політати на спортивних планерах або літаках, або ж навчитися літати на будь-якому, вподобаному вам, типі легкого літального апарату. Якщо вам більше подобається активний відпочинок, то вибір всіляких розваг у Феодосії дуже широкий. Цей курорт є справжнім святом, спогади про який надовго залишаться з вами.

Цей курорт є справжнім святом, спогади про який надовго залишаться з вами

Якщо вас цікавить питання: «Чи є аквапарк в Феодосії? », То можете бути спокійні, така розвага на цьому курорті є. Що правда, знаходиться він не в самій Феодосії, а недалеко від неї, в селищі Коктебель. Цей аквапарк дуже гармонійно вписався в ландшафт, що оточує курорт, він як би повторює хвилями своїх гірок плавні вигини кримських гір - гори Верблюд, мису Хамелеон і згаслого стародавнього вулкана Кара-Даг. Дивовижна суміш гірського, морського і чистого степового повітря, а також неперевершена краса навколишньої природи Феодосії занурить вас в неповторну атмосферу казки. Аквапарк Феодосії займає площу, рівну 4,5 гектар, причому 2,5 тисячі квадратів зайняті сім'ю басейнами і двадцятьма чотирма гірками, з яких дванадцять призначені для маленьких дітей. Є дві ексклюзивні екстремальні гірки, які є єдиними в усьому Криму.

Є дві ексклюзивні екстремальні гірки, які є єдиними в усьому Криму

В течение дня Аквапарк пріймає около трьох тисяч осіб, и КОЖЕН відвідувач зможу найти заняття за своим смаком. Если ви хочете відпочіті екстремального, то можете СтрімКо скотітіся з Неймовірно високих и крутих гірок. Если вам, навпаки, хочеться провести відпочинок більш пасивно, то для вас є три джакузі. Міріаді дрібніх повітряних бульбашок в лічені секунди Повністю посріблені вас, при цьом смороду створюють додатковий заспокійлівій, Цілющий ефект. Кроме того, на территории аквапарку є велика безліч шезлонгів. Такоже ви зможете затишно розташуватіся в тіні тентів або парасольок, або поніжітіся в Променя Південного сонця. На территории феодосійського аквапарку знаходяться п'ять кафе и один ресторан, де вам запропонують різноманітні ЄВРОПЕЙСЬКІ, українські та Японські страви. Фото аквапарку Феодосії, які в достатній кількості запропоновані в інтернеті, дозволять вам більш ясно уявити масштаби пропонованих розваг і задоволень, завдяки чому ви переконаєтеся, що на відпочинку в цьому чудовому місті, слід обов'язково відвідати аквапарк.

Фото аквапарку Феодосії, які в достатній кількості запропоновані в інтернеті, дозволять вам більш ясно уявити масштаби пропонованих розваг і задоволень, завдяки чому ви переконаєтеся, що на відпочинку в цьому чудовому місті, слід обов'язково відвідати аквапарк

Для вашої зручності тут є автомобільна стоянка, а також є невелика, затишний готель. Безпеку гостей аквапарку забезпечується завдяки спеціалізованої охоронній службі, а також за рахунок новітньої системи відеоспостереження. Як вести себе на якійсь із гірок, вам розповість досвідчений інструктор. Також на території аквапарку є медичний пункт. До ваших послуг будуть представлені камери зберігання, туалети і душові кабінки. Увечері ви зможете насолодитися цікавими шоу-програмами, які подарують вам багато музики і приємних несподіванок. У шоу беруть участь іскрометні ведучі, активні ді-джеї, які доставлять вам масу драйву та незабутніх відчуттів. Цілодобово в аквапарку функціонує джакузі і головний басейн. Відпочинок в Аквапарку Феодосії поєднує в собі релаксацію і екстрим, це відмінна можливість чудово провести час з сім'єю, а також перетворити спілкування з друзями в захоплюючу, незабутня пригода. Тут все створено для вашого комфортного відпочинку.

Тут все створено для вашого комфортного відпочинку

Заслугою того, що Феодосія є одним з найпопулярніших кримських курортів, є наявність розвиненого приватного сектора міста, який всім відпочиваючим надає вибір різних варіантів для розміщення та проживання. У прибережній зоні міста житло здається в оренду практично в кожному дворі. Тут і невеликі прибудови, які розділені на окремі номери, і гостьові будинки, і приватні домоволодіння, і котеджі під ключ. Найбільша щільність пропозицій житла в приватному секторі біля самого морського узбережжя - в таких курортних селищах, як Приморський і Берегове. Вартість оренди житла в приватному секторі безпосередньо залежить від наданого рівня комфортності, а також від близькості його до моря.

Вартість оренди житла в приватному секторі безпосередньо залежить від наданого рівня комфортності, а також від близькості його до моря

Відпочити в курортних селищах поблизу Феодосії можна або бюджетно, або ж витративши таку суму грошей, яка буде нітрохи не менше, ніж ви б витратили на елітному закордонному курорті. Вибирати виключно вам. У будь-якому випадку, і Приморський, і Берегове, Феодосія, відгуки отримують лише позитивні, оскільки і проживання тут комфортне та перелік надаваних зручностей і розваг нітрохи не малий. Головне, постарайтеся заздалегідь вибрати і забронювати для себе підходящий варіант житла. Для цього існує велика кількість агентств нерухомості, працює багато ріелторів. Однак щоб заощадити на таких послугах, краще безпосередньо зв'язуватися з власниками житла, або з адміністраторами готелів. У цьому вам зможе допомогти наш сайт. Зокрема в категорії "Берегове" ви знайдете безліч пропонованих варіантів житла в приватному секторі Феодосії, а точніше в курортному селищі - Берегове.

Зокрема в категорії Берегове ви знайдете безліч пропонованих варіантів житла в приватному секторі Феодосії, а точніше в курортному селищі - Берегове

Крім того, на даному сайті вам буде представлена інформація про курортному селищі поблизу міста Феодосія, Берегове, фото цього місця, опис можливих місць для розваги, а також відгуки туристів, які вже колись побували тут. Якщо вам хочеться відпочивати саме в місті, а не в його приватному секторі, то в розділі Феодосія представлені варіанти пропонованого житла в Феодосії. Примітним є те, що вся інформація, розміщена на даному сайті виключно нова, до того ж вона постійно оновлюється. Крім того, за допомогою сайту ви зможете знайти історію курорту Феодосія, фото міста допоможуть вам більш чітко уявити те місце, де пройде ваш незабутній літній відпочинок.

Крім того, за допомогою сайту ви зможете знайти історію курорту Феодосія, фото міста допоможуть вам більш чітко уявити те місце, де пройде ваш незабутній літній відпочинок

Під час активного курортного сезону, тобто в період літніх місяців, асортимент пропонованих розваг у Феодосії зростає в кілька разів. Протягом літа у відпочиваючих на цьому курорті з'являється можливість здійснити морську прогулянку на невеликому катері, покататися на водних мотоциклах, орендувати катамаран або зайнятися іншими водними розваги. Крім цього, на центральній набережній міста Феодосії можна зустріти величезний вибір всіляких атракціонів, які дуже популярні не тільки серед дітей, вони також припадуть до душі і дорослим. Тут і каруселі, і тарзанки та інші задоволення. Рік за роком асортимент таких веселих послуг збільшується. Допоможуть вам уявити кількість розваг, які знаходяться в місті Феодосія, фото набережній, на яких чітко видно всі можливі пропоновані послуги.

Наприклад, на набережній міста напрокат можна взяти пристрою, які схожі на сігвеях - це електричні самокати, тільки вони пересуваються на чотирьох колесах. Феодосійським епіцентром прокату різних засобів є привокзальна площа, де можна знайти і коней, і взяти в оренду велосипеди, ролики, картинг і багато іншого. Ще одне популярне місце для відпочинку в Феодосії - це Чорноморська набережна. Саме тут знаходяться широкі пляжі міста, на яких завжди велика кількість курортників. Крім того, на території набережної розташовується велика кількість скромних готелів, пансіонатів і міні-готелів, готових приймати своїх гостей зовсім в будь-який час.

Одне з найбільш відомих місць в місті Феодосія, Чорноморська набережна, фото якої також в необмеженій кількості можна знайти в інтернеті, приваблює туристів з усієї Європи. Відбувається це тому, що пляжі тут дуже м'які, вкриті золотистим, дрібним піском, а море чисте і спокійне. Морське дно біля чорноморської набережній досить пологе, що дозволяє безтурботно гратися тут навіть найменшим гостям Феодосії. Крім того, на території набережної є велика кількість різних водних розваг, також є душові, роздягальні, туалети. Також, тут розташовуються затишні кафе, готові напоїти і ситно нагодувати своїх гостей, коли вони того захочуть.

Багато туристів вибирають для проведення свого літнього відпочинку саме курортне місто Феодосія, оскільки відпочити тут можна цілком бюджетно. Цьому сприяють невисока вартість житла на даному східному курорті, низькі ціни на розваги, а також демократичні ціни в Феодосії на продукти. Крім того, до курорту досить нескладно дістатися, оскільки тут є і автовокзал, і залізничний вокзал, причому залізниця проходить прямо через центр Феодосії, поруч з морем. Найлегший спосіб потрапити в це місто, звичайно ж, автобусне сполучення. З будь-якого українського міста ви спершу можете дістатися до Сімферополя, звідки кожні півгодини відходить автобус, за напрямом «Сімферополь-Керч», що проходить через Феодосію.

Якщо вам необхідно потрапити на цей курорт з Росії, то вам допоможе прямий автобусний маршрут «Краснодар - Феодосія», який проходить через багато російських міст, де ви його і зможете «перехопити». Для цього важливо знати розклад автобусів Краснодар - Феодосія. Якщо такий спосіб подорожі вас не влаштовує, то можете спочатку дістатися до поромної переправи, на поромі, через море ви потрапляєте в Керч, а вже звідти будь-яким автобусом, наступного в Сімферополь, ви доїдете до чудесного курорту - Феодосія. Весь цей шлях забере у вас близько семи годин, але, в результаті ви опинитеся в прекрасному місті, де проведете свій неповторний і незабутній відпочинок.

Курорт Феодосія здобув свою величезну популярність не тільки за рахунок сонця, моря і відмінних, облагороджених пляжів, а також завдяки наявності досить великої кількості різних готелів, які вкрай зручно розташовуються щодо прибережної лінії. Переважна безліч феодосійських готелів знаходяться на відстані 50 - 500 метрів від морського берега, тому прогулянка на пляж не буде віднімати великої кількості часу і сил. Рівень готелів Феодосії представлений практично будь-якій, починаючи від простих, недорогих варіантів проживання, і закінчуючи елітними, фешенебельними апартаментами. Найпрестижніший район, в якому розташовуються найкращі готелі - це, звичайно ж, центр міста, а точніше центральна набережна і проспект Айвазовського.

Також дуже цінується район курортного селища Берегове і Золотого пляжу, який по праву можна вважати найбільш зручним для розміщення і для організації відпочинку, оскільки саме цей пляж є найкращим на всьому східному узбережжі. Все що надається житло на Золотому пляжі у Феодосії умовно можна поділити на дві групи. При цьому, перша група розрахована на проживання виключно в літній період, яка надає порівняно недороге житло і невеликий набір деяких додаткових послуг. Друга група житла в Феодосії прагне подолати рамки сезонності, для цього вона має в своєму розпорядженні всі необхідні умови, для організації ділового туризму. Тобто, в таких готелях є зали для конференцій і надаються всі супутні послуги, крім того є власні кафе, ресторани і різні види дозвілля, як сауна, більярд, спортзал і басейн. Активно розвивається оренда житла в місті Феодосія, Ближні очерети, приватний сектор пропонує проживання за найнижчими цінами.

Відпочинок на Золотому пляжі у Феодосії дозволяє здійснитися мрії про ласкавих морських хвилях, про гарячих, м'яких піщаних пляжах, і про жарких сонячних променях. У цьому місці чудово не тільки відпочивати, але також і займатися літнім оздоровленням. Цьому сприяє особливий клімат, що поєднує в собі морське повітря, просочений сіллю, гаряче степове дихання, і неповторно чисте повітря кримських гір, наповнене ароматами незвичайних, дикорослих рослин. Якщо ви хочете відпочити з максимальним комфортом і з бездоганним сервісом, при цьому в безпосередній близькості до доглянутому пляжу, то турбаза «Золотий пляж», Феодосія, підійде вам найкращим чином. Розташовується вона в найбільш привабливому місці курорту - недалеко від піщаного Золотого пляжу, який має протяжність в кілька кілометрів.

Ця база відпочинку складається з двох корпусів, в яких розміщуються будиночки з двох -, трьох-і чотиримісні комфортабельними, затишними номерами. Кожен номер оснащений власним кондиціонером. Також до ваших послуг будуть надані холодильник, кольоровий телевізор, цілодобова подача холодної і гарячої води, а також бездротовий інтернет. Крім того, на території турбази є стоянка для автомобільного транспорту. Тут передбачено одно-, дво- або триразове харчування, причому в нього входить виключно домашня кухня. Якщо вам захочеться готувати самостійно, то можете скористатися обладнаної, окремою кухнею.

Потрібно подолати всього п'ятдесят метрів, і ви опинитеся на прекрасному піщаному Золотому пляжі, де є шезлонги, парасольки, є водні гірки, а також напрокат можна взяти водний мотоцикл. Недалеко від пляжу знаходиться причал, де зупиняються морські теплоходи, розташовуються пункти, в яких реалізується продаж квитків на різні автобусні екскурсії в усі куточки дивно Криму. Також база відпочинку «Золотий пляж» пропонує провести вам свій відпочинок в ресторанах, барах, нічних дискотеках, а діти зможуть весело пограти в спеціальних комплексах. При бажанні, всього за п'ятнадцять хвилин ви зможете потрапити в центр Феодосії, де вдосталь насолодитеся походами по численних визначних пам'ятках міста.

При бажанні, всього за п'ятнадцять хвилин ви зможете потрапити в центр Феодосії, де вдосталь насолодитеся походами по численних визначних пам'ятках міста

База відпочинку «Золотий пляж» - це ідеальний варіант для тих, хто любить стильний відпочинок і бездоганний сервіс. Також вона є чудовим варіантом для організації комфортного усамітненого відпочинку, підійде ця турбаза і для сімейного відпочинку. Прибути сюди можна або залізничним транспортом, або автобусним сполученням. Відмінним варіантом відпочинку в цьому південно-східному місті є розміщення в міні готелях, приватних готелях або пансіонатах. Якщо ви хочете провести час далеко від галасливої ​​метушні міста, то розміститеся в номерах чудового пансіонату «Золотий пляж», який розташовується на самому узбережжі, недалеко від причалу. Частина балконів пансіонату дивиться на морські гладі, а інша виходить на сторону степу.

Частина балконів пансіонату дивиться на морські гладі, а інша виходить на сторону степу

Пансіонат «Золотий пляж», Феодосія оснащений паркувальними місцями для стоянки автомобільного транспорту. Адміністрація пансіонату надає всім відпочиваючим безкоштовні пляжні підстилки, а за окрему плату ви зможете взяти і сонцезахисний парасольку. В кожному номері є телевізор, встановлена ​​спліт-система, є електричний чайник, холодильник, бойлер, туалет і душ. З меблів у номерах є столик, тумбочки, платтяні шафи і табуретки. У двомісних номерах пансіонату стоїть двоспальне (або два односпальні) ліжко, в тримісному номері знаходиться одне двоспальне і одне односпальне ліжко. Недалеко від пансіонату «Золотий пляж» є зупинка для громадського транспорту, звідки запросто можна дістатися до Феодосії. Крім того на пляжній території пансіонату є кафе, різні атракціони, пункт прокати катамаранів і водних мотоциклів. До моря з зручним, дрібним дном і чудесним піщаним пляжем ви зможе дістатися менше, ніж за десять хвилин.

До моря з зручним, дрібним дном і чудесним піщаним пляжем ви зможе дістатися менше, ніж за десять хвилин

Шанувальникам пляжного відпочинку, затятим любителям теплого моря і ласкавого, південного сонця обов'язково припаде до душі комфортабельна, і вельми затишний готель «Ромашка». Вона являє собою триповерхову будівлю, розташовану в дуже мальовничому куточку курортної Феодосії. Тут є чудовий пляж, укритий м'яким, теплим піском, на якому ви зможете вдосталь позасмагати і викупати в Чорному морі. До цього пляжу від готелю всього сто двадцять метрів. Феодосія, готель «Ромашка» розрахована на сімейний відпочинок. Якщо вас можна віднести до любителів шопінгу і активного, веселого відпочинку, то ви запросто зможете дістатися до центру міста, оскільки він знаходиться зовсім недалеко.

Готель має в своєму розпорядженні зручною кухнею, яка обладнана усім необхідним начинням, тому ви запросто зможете готувати собі улюблені страви. Крім цього є пральна машинка. Безперервно в готель подається і холодна, і гаряча вода. Номери в «Ромашці» дуже зручні, вони обладнані телевізором, спліт-системою і окремим санвузлом. Для відпочиваючих є більярдний зал. Біля готелю розташовується стоянка для автомобільного транспорту. Дістатися до «Ромашки» дуже просто, оскільки з Феодосії сюди ходять міські автобуси. На території готелю ловиться бездротовий інтернет.

На відстані двадцяти метрів від моря в Феодосії знаходиться комплекс, який складається з двох сучасних корпусів в три поверхи, пофарбованих у абрикосовий колір, це готель «Ассоль». Цей гостьовий будинок має невеликий внутрішній дворик, обладнаний виходом на простору Чорноморську набережну і на піщаний пляж. Кожен номер готелю оснащений сучасними меблями, кольоровим телевізором, холодильником, окремим туалетом і душем. Цілодобово номера забезпечуються гарячою і холодною водою. У деяких номерах є кондиціонер, а також можливо організувати додаткове спальне місце.

Феодосія, готель «Ассоль» стоїть на узбережжі Чорного моря з пологим піщаним дном. Цей гостьовий будинок можна віднести до розряду готелів, розрахованих на проведення відпочинку з дітьми. Недалеко від готелю знаходяться точки поширення екскурсійних квитків, крім того, є продуктові магазини. На самому початку Чорноморській набережній, поблизу від готелю, розташовується невеликий, продовольчий ринок, де можна придбати сезонні овочі та фрукти, а також кримський місцевий виноград, кукурудзу, черешню, вишню, персики та інше. Коли ви відвідаєте сауну, що знаходиться в готелі «Ассоль», ви відразу зрозумієте, чому це місце так вихваляють. Тут ви поєднаєте і дуже приємне і вкрай корисне, тобто вдосталь погріє, і подихайте повітрям, наповненим ароматами лікувальних трав, до того ж ви цілком можете розслабитися і відволіктися від усіх проблем.

Для курортного відпочинку в городе Феодосія, як, втім, и для всех Приморськ міст, характерною є Незвичайна чистота навколишнього Повітря. У ньом Повністю відсутня пив и Різні шкідливі мікроорганізми. Це можна пояснити тим, що на чорноморському узбережжі поблизу Феодосії постійно виникають невеликі електричні розряди, які сприяють повному хімічному очищенню повітряних мас. Крім цього, у моря безперервно здійснюється природна вентиляція, оскільки потоки повітря тут постійно рухаються. Сюди можна додати ще й те, що повітря в прибережній, чорноморської смузі, насичений дуже дрібними частинками солоною, морської води. За рахунок цього, приморське повітря має різноманітні і складні лікувальні властивості, які діють на людський організм через його шкіру і дихальні шляхи.

Прибережна Феодосії смуга є своєрідним природним інгаляторієм. На схід від курорту знаходяться грязьові озера. Вони в основному досить дрібні, за рахунок високої температура води в них, і великій швидкості, з якою відбувається випаровування, створюється надмірно висока концентрація мікроелементів і корисних хімічних речовин, в числі яких є і елементи органічного походження. Бруд в цих озерах в'язка, масляниста, чорна і має запах сірководню. До складу її входять окису калію, заліза, кальцію, магнію, а також солі натрію та інші елементи. Цю бруд використовують для лікування травм, суглобів і різних поранень. Відпочинок в Феодосії включає в себе величезні піщані пляжі, мінеральні води, кримські гори, мулові грязі, величезна кількість природних і культурних пам'яток, історичних пам'яток, а також розвинену індустрію розваг. На курорті в Феодосії можна чудово відпочити, до того ж підправити своє здоров'я.

На курорті в Феодосії можна чудово відпочити, до того ж підправити своє здоров'я

На території міста діють три лікувальних санаторію, які працюють за методиками, заснованим на застосуванні аеротерапії, таласотерапії, грязелікування і бальнеології, все це поєднується з дієтичним харчуванням, а також із застосуванням фізіотерапевтичних процедур, перевірених роками, дають помітний лікувальний і оздоровчий ефект. Такі оздоровчі установи розташовуються в прибережній зоні, вони оснащені капітальними спальними корпусами, обладнаними всіма зручностями.

Цей чудовий місто варто відвідати кожному, хто бажає зазирнути в глибину століть, для цього необхідно здійснити екскурсії до численних історичних пам'яток Феодосії, які мають дуже багату історію, а потім можна прогулятися по прекрасній, мальовничій і завжди святкової центральній набережній курорту. Кожен черпає з відпочинку в Феодосії щось своє, комусь курорт дарує спокій і умиротворення, іншим - натхнення, а третім - бадьорість і здоров'я. Ось така вона - Феодосія!

Ось така вона - Феодосія


Новости