Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на острові Ко Чанг: відмінне місце для сімейного відпочинку в Таїланді

  1. Як дістатися
  2. Сезон пляжного відпочинку на Ко Чанг
  3. Пляжний відпочинок
  4. Пам'ятки і екскурсії
  5. Готелі
  6. Витрати на харчування
  7. Сімейний відпочинок

Вітаю вас. До Чанг - острів, розташований в провінції Трат. Він знаходиться в Сіамській затоці, в 315 км від столиці Таїланду - Бангког. Відпочинок на острові Ко Чанг - можливість насолодитися чудовими пляжами з білосніжним піском, чистим морем і практично недоторканою цивілізацією природою. Площа острова понад 215 км², при цьому по його периметру розташовуються масивні гірські хребти.

Зміст статті

Як дістатися

На Ко Чанг відсутні аеропорти. Тому більшість туристів потрапляють на острів, скориставшись поромна переправа. Найближчий до Ко Чангу аеропорт розташований в місті Трат. Дістатися до центру однойменної провінції можна на літаку або в автобусі. Переліт займе близько 1 години, а поїздка на наземному транспорті - близько 6 годин. Автобусні компанії Government Bus, Tanakawee і Cherdchai Tour займаються доставкою пасажирів безпосередньо до пірсу, з якого відправляється пором.

Також з аеропорту Суварнабхумі в Бангкоку курсує автобус №392, який доставляє мандрівників прямо на острів. Відправляється він о 7:50 ранку, час у дорозі складає трохи менше 7 годин. Для самостійних мандрівників слід заздалегідь забронювати таксі в аеропорт.

Сезон пляжного відпочинку на Ко Чанг

Час туристичного відпочинку на Ко Чанг має сезонність. Низький сезон триває з травня по жовтень, в цей період на острові йдуть зливові дощі. Самі рясні опади припадають на кінець серпня - середину жовтня. При цьому температура часто перевищує 28-30 ° C. Путівки на острів в цей час можна придбати за досить низькою ціною. Варто, однак, врахувати, що влітку і на початку осені на острові досить волого і жарко.

Високий сезон збігається з закінченням періоду дощів. З листопада по квітень температура повітря поступово знижується, а кількість сонячних днів збільшується. Це час на острові є оптимальним для сімейного відпочинку з дітьми.

Це час на острові є оптимальним для сімейного відпочинку з дітьми

Пляжний відпочинок

Абсолютна більшість туристів приїжджають на Ко Чанг саме заради пляжного відпочинку. Найпопулярнішим місцем є White Sand Beach. Тут розташовано безліч кафе, барів, магазинів і крамничок, а також незвичайна «Школа мавп», де тварин навчають різноманітним трюкам.

Klong Prao Beach - другої за протяжністю пляж на острові, його довжина становить майже 3 км. Від дороги, галасливих кафе і барів він відділений смугою кокосового лісу, тому тут завжди тихо і мирно. Klong Prao Beach користується популярністю у відпочиваючих з дітьми через плавного заходу в море і безпечного мілководдя.

Lonely Beach поблизу джунглів і гір, які майже впритул підходять до берегової лінії. На пляжі можна зустріти мавп і тропічних птахів. Південна частина Lonely Beach кам'яниста і більше підходить для прогулянок або риболовлі, а ось на північній можна із задоволенням загоряти й купатися.

Всі пляжі на острові громадські, тому туристи мають право відвідувати будь-який з них. Влада строго стежать за екологією острова, завдяки чому і море, і берег міститися в ідеальній чистоті.

Не забудьте користуватися сонцезахисними засобами.

Пам'ятки і екскурсії

До Чанг - справжній рай для любителів природи. Головні пам'ятки острова - прекрасні пляжі, великі території тропічних лісів, парки диких тварин і величні водоспади. На Ко Чанг вісім водоспадів, при цьому найбільш відвідуваним є Клонг-плю, розташований в східній частині курорту.

Не менш захоплююче видовище і Конгоі - каскад з п'яти водоспадів поблизу села Банг Бао.

Подивитися на острів з висоти пташиного польоту можливо під час відвідин мотузкового парку «Три вершини». Смуга перешкод, побудована прямо між вершинами дерев, дозволить кожному мандрівникові випробувати неймовірні відчуття і перевірити свою спритність і вправність.

Смуга перешкод, побудована прямо між вершинами дерев, дозволить кожному мандрівникові випробувати неймовірні відчуття і перевірити свою спритність і вправність

Тим, хто хоче спокійно оглянути околиці острова, пропонується авіапрогулка на легкомоторному літаку. Тривалість польоту варіюється від 15 хвилин до години.

Не менш захоплююче сафарі на квадрациклах по острову. Залежно від власної підготовки та спраги гострих відчуттів кожен мандрівник може вибрати одну з безлічі розрізняються за складністю трас. Тривалість такої поїздки складе в середньому близько однієї години.

Увага любителів тварин приверне трекінг в джунглях і гірський хайкинг, тобто тривалі піші прогулянки. Понад 70% площі Ко Чанга займають гори і ліси, в яких мешкає близько 90 видів різноманітних звірів і птахів. Піший тур по джунглях можна поєднати з прогулянкою на слонах. Прокладена для поїздки стежка пролягає через бамбукові ліси і плантації тропічних фруктів. Наприкінці поїздки туристи можуть викупатися в річці разом зі слонами і їх дитинчатами.

Наприкінці поїздки туристи можуть викупатися в річці разом зі слонами і їх дитинчатами

Готелі

На острові немає хмарочосів або просто висотних будівель. Готелі являють собою невеликі будинки не більше чотирьох поверхів, оскільки влада Ко Чанга забороняють зведення будь-яких будівель, які можуть підніматися над пальмами.

Готельна база острова задовольнить смакам будь-яких мандрівників: тут можна знайти і шикарні 5-зіркові готелі, і затишні недорогі бунгало. Бюджетне житло здебільшого розташоване на White Sand Beach і в селі Lonely Beach поблизу від однойменного пляжу. Також невеликі індивідуальні бунгало пропонує готель Chang Cliff Hotel. Тут буде і комфортно сім'ям з дітьми, так як кожен будиночок має власну кухню.

Тут буде і комфортно сім'ям з дітьми, так як кожен будиночок має власну кухню

Один з кращих готелів острова - Amari Emerald Cove Koh Chang. Гостям пропонують послуги салону краси, СПА-центру, всілякі розваги на пляжі, прогулянки на каное і т.д. Для дітей обладнані ігрові майданчики і спеціальні басейни, а в номерах є ліжечка або колиски і стільчики для годування.

Для дітей обладнані ігрові майданчики і спеціальні басейни, а в номерах є ліжечка або колиски і стільчики для годування

Готель Nirvana Hotel підійде прихильникам активного відпочинку. На великій території комплексу знаходиться не тільки водоспад зі штучного каменю і відмінний басейн, але і центр водного спорту, де можна взяти кілька уроків дайвінгу або орендувати катер.

На великій території комплексу знаходиться не тільки водоспад зі штучного каменю і відмінний басейн, але і центр водного спорту, де можна взяти кілька уроків дайвінгу або орендувати катер

Витрати на харчування

Більша частина продуктів надходить на Ко Чанг з материкової частини Таїланду. Тому пітеніе на острові обійдеться трохи дорожче, ніж в інших районах країни, хоча в крупних мережевих магазинах різниця в ціні на продукти мінімальна.

Перекусити в кафе на Ко Чанг можна за 70-80 бат, тобто 115-130 рублів. Повноцінний обід на двох, що включає суп, блюдо з морепродуктів і сік, обійдеться в 200-300 бат (700-800 рублів).

На вулицях і пляжах завжди можна зустріти торговця, що продає різні фрукти, соки та солодощі. Ціни на вуличну їжу становлять в середньому близько 40-60 бат (65-100 рублів).

Сімейний відпочинок

До Чанг - відмінне місце для відпочинку з дітьми. На острові чисті безпечні пляжі, на яких не ростуть отруйні рослини, достаток свіжих фруктів і досить м'який клімат. Велика частина сімей воліють зупинятися в районах з добре розвитків інфраструктурою, наприклад, White Sand Beach або Klong Prao Beach. Більшість готелів тут обладнані дитячими майданчиками, а гостям пропонуються послуги аніматорів та нянь.

Дитині дошкільного або молодшого шкільного віку напевно припаде до душі екскурсія в «Школу мавп» або прогулянка на слонах. Підлітків може зацікавити тур на квадроциклах, дайвінг і відвідування мотузкового парку.

На острові не водяться небезпечні тварини, немає і небезпеки зараження будь-якої місцевої інфекцією. Тому перед поїздкою на острів дітям не потрібно робити спеціальні щеплення. Чи не зайве буде додатково застрахувати свою подорож, щоб напевно виключити різного роду неприємності.

Не менш цікавий відпочинок в Таїланді на таких популярних курортах, як Пхукет і Паттайя , Або в перлині Таїланду - провінції Крабі .

До Чанг - це мальовниче і затишне місце, яке варто відвідати з сім'єю або друзями. Піщані пляжі, чисте море і гаряче сонце гарантують відмінний відпочинок!

Новости