Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Селище Місхор - Крим.

Селище Місхор розташований на південному узбережжі Криму і має протяжність близько 7км. Знаходиться Місхор між Ластівчине гніздо на початку пос.Гаспра і Алупкою. Розташування самого селища з точки зору клімату сприятливе, з одного боку шлях вітрам і опадам перегороджує гора Ай-Петрі, з іншого боку це гора Могабі. Чіткої межі селища Місхор немає, він переплелася воєдино з рядом розташованими пос.Гаспра і пос.Кореіз. Всі ці три селища складають єдине ціле. Місцеві жителі мають на цей рахунок свою думку.

Якщо подивитися карту цієї місцевості, то можна побачити, що селища перетинають три дороги: Південнобережне щоссе (траса Ялта - Севастополь), Севастопольське шосе (верхня дорога в Місхорі) і Алупкінське шосе (нижня дорога Місхора). Так ось вважається, що близько верхньої дороги знаходиться спочатку пос.Гаспра починаючи з Ластівчиного гнізда і закінчуючи санаторієм Ясна поляна, а потім вже йде пос.Кореіз.

Частину, що залишилася в районі нижньої дороги займає пос.Місхор, ще здавна званий серединне село. Розташування селищ і основних пансіонатів можна подивитися на карті.

Уздовж усього узбережжя Місхора розташувалося безліч санаторіїв і пансіонатів. Одні з них знаходяться в корпусах колишніх маєтків і палаців царської знаті, інші відбудовані вже в наш час.

Санаторії, розташовані у нижній Місхорській дороги для спуску до пляжу мають невеликі стежки, доріжки, ліфти. Інші ж, що знаходяться у верхній дороги, для подолання великої відстані по крутих спусках мають канатні дороги.

Для відпочиваючих, що знімають житло в приватному секторі або приватних готелях дістатися до моря можна або пішки, або сплативши вартість канатної дороги найближчого пансіонату.
В околицях пос.Місхор знаходиться багато пам'яток, однією з яких є Місхорський парк. Він проходить прямо вздовж узбережжя між пляжами і територіями пансіонатів, починаючись біля Будинку творчості Актор і закінчуючись санаторієм Ай-Петрі.

Багато із сусідніх пансіонатів межують з цим парком, створюючи для своїх відпочиваючих затишну атмосферу перебування в оточенні корисних дерев і чагарників. Чи то проходячи через парк в сторону пляжу, то чи походжаючи по ньому вечорами ви вдихаєте корисний повітря, пронизаний цілющим ароматом. Всі подробиці про відпочинок в Місхорі можна прочитати, перейшовши за посиланнями в правому верхньому меню.

Новости