Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Парковка в Києві по-новому: безготівкова оплата і безкоштовні вихідні

10 серпня 2017, четвер, 12:15 754

2017-08-10T12: 15: 00 + 03: 00 Транспорт 2019-07-15T05: 26: 24 + 03: 00

Українські Новини

Українські Новини Парковка в Києві по-новому: безготівкова оплата і безкоштовні вихідні Українські Новини Парковка в Києві по-новому: безготівкова оплата і безкоштовні вихідні

Водії зможуть сплатити парковку через паркомати, смс і за допомогою абонементних талонів на паркування. Фото: kievvlast.com.ua

Про це журналістам повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури Київміськадміністрації Сергій Симонов, передають Українські Новини.

"Сьогодні ми перші, напевно, в Україні зробили такий складний для нас, але важливий для Києва крок, з ініціативи Віталія Кличка ми робимо повністю безготівкову (оплату за) парковку", - сказав Симонов.

Водії зможуть сплатити парковку через паркомати, смс і за допомогою абонементних талонів на паркування, які можна придбати в кіосках "Союздруку", або мобільного додатка Kyiv Parking App, поповнивши рахунок за допомогою скретч-карти або банківської карти, з 8:00 до 22: 00.

Для того, щоб оплатити паркування за допомогою смс необхідно придбати скретч-карту "Мобільне паркування".

Симонов повідомив, що в Києві працює 87 паркоматів, зазначивши, що оптимальною кількістю для столиці є близько 700 паркоматів.

Контроль за паркуванням і її оплатою здійснюватимуть інспектори КП "Центр організації та безпеки дорожнього руху".

За словами Симонова, інспектори зможуть перевірити оплату паркування, зателефонувавши оператору, а також фіксувати порушення за допомогою відеокамер і виписувати талони з попередженням.

При цьому він зазначив, що до прийняття законопроекту щодо реформування сфери паркування (№5364) в цілому права виписувати штраф або евакуювати автомобіль у них не буде.

Симонов додав, що поки що інспектори будуть працювати на центральних вулицях міста.

Він також повідомив, що співробітників "Київтранспарксервісу", які раніше брали оплату за парковку, перекваліфікували в інспекторів з благоустрою парковок.

Крім того, Симонов закликав водіїв повідомляти в поліцію у разі вимоги від них готівки за парковку.

Як повідомляли Українські Новини, сьогодні в Києві не стане паркувальників: як платити на зонах паркування, де їх знайти і скільки це коштує.

Раніше штраф за парковку на місцях для інвалідів збільшили до 1,7 тис. Гривень: Порошенко підписав закон.

Новости