Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Озеро Чембурское (Чембурка) в Анапі: відгуки, фото, рибалка, опис

  1. Де знаходиться озеро в Анапі?
  2. Міфи і історія
  3. Нереалізований проект
  4. Екскурсія на Чембурское озеро
  5. Ширяють мешканці та підземні жителі
  6. Як дістатися (доїхати)?
  7. Туристу на замітку

Печеня довгоочікуване літо, блискучі зігріваючі промені сонця, казково багата природа - невід'ємні складові щорічної відпустки. Множинні пам'ятники і монументи, численні музеї та будинки мистецтв, захоплюючі розваги і мальовничі парки, унікальні фонтани і архітектурні шедеври розташувалися саме в Анапі. Чембурское озеро - ще одна найважливіша пам'ятка цього дивного міста-курорту, що робить відпочинок мандрівників не тільки насиченим і активним, забавним і веселим, приємним і розслаблюючим, але і лікувальним. Тут можна оздоровити організм, відновити його сили і відродити бажання жити.

ЗМІСТ

Де знаходиться озеро в Анапі?

Чембуркское - так його теж називають - розкинулося на північному виїзді з центру міста. Воно простягнулося уздовж Сімферопольського шосе майже на 2 км (із заходу), з півдня межує з плавнями річки Анапка . З південного сходу до нього примикає село Чембурка, ім'ям якої також часто називають озеро. З гостьових закладів зовсім неподалік виявляється пансіонат «Слов'янка» .

На карті Анапи Чембурское озеро розташоване так:

відкрити карту

Міфи і історія

Згідно з легендою, що ходить по околицях і передається з вуст в уста, в далекі часи ворожа армія восторжествувала, перебивши тут всіх воїнів місцевого селища у заболоченого озера. Вони стали відзначати перемогу, бенкетувати і розважатися, прогледіли, як впав у бруд поранений солдат, з числа перебиті, підбадьорився.

Він сміливо встав, омив себе лікувальними водами і рани зарубцювалися, мовляв, все - як рукою зняло. В той же час він став переносити на своїх широких плечах поранених товаришів по службі і мазати рани цілющими водами і чудодійними грязями. Незабаром вся дружина ожила і була готова до нового бою. В результаті битви вони відстояли свою місцевість і розбили ненависних ворогів.


Нереалізований проект

Довгі роки, починаючи з 2012 р, на цій території планується почати забудову рекреаційно-туристичного характеру. Завдяки своїй лікувальній унікальності не тільки в міфах, а й в реальному житті тут планується об'єднати кілька тематичних зон, побудувати льодовий каток, готель для відпочиваючих, кінотеатр за новітніми стандартами, доступні різним категоріям людей ресторани і тематичний парк атракціонів за мотивами загадок і легенд кубанського народу. На даний момент проект не схвалено, проте місцеві жителі тішать себе думкою і мрією про створення приятнейшего місця для відпочинку, вечірніх прогулянок і душевних розмов.

Екскурсія на Чембурское озеро

Сьогодні хвороби організму затьмарюють життя кожній людині. Сучасна наука досягла різних нововведень в лікуванні, однак варто пам'ятати, що не завжди є потреба робити операції або миритися і жити з болем. Існують природні, природні способи благотворного впливу на організм і здоров'я, доступні в Анапі. Чембурское озеро має неймовірні властивостями цілющих грязей, які вже десятиліттями лікують і поправляють здоров'я городян і гостей курорту.

Багатства водойми мають Мулове, слабосульфідна і слабосоленої походження. Бруд характеризується дрібними уламками черепашок і водоростями, негативними величинами окисно-відновного потенціалу, нейтральною реакцією і концентрацією сірководню. Висока мінералізація грязьового розчину змінюється сезонно, проте не втрачає своїх позитивних якостей. Щоденна її видобуток становить в межах 100 кубометрів.

Чембурка займає площу майже 1,5 кв. км. Глибина його варіюється від півметра до майже двох метрів. Не втрачає свого рівня воно завдяки постійним атмосферних опадів, поживним ґрунтовим і морських вод, які потрапляють в нього за допомогою дренування. Від Чорного моря відокремлює його кілька житлових кварталів Анапи .

Скористатися перевагами озера Чембурка в Анапі можна в будь-який час року, проте необхідно відзначити, що в літню спекотну жару воно дрібніє і зовсім пересихає, що є нечуваним перевагою. Мулові грязі на дні - в'язкі, дуже пластичні, добре зігрівають і висококоллоідальние. При правильному і раціональному використанні вони ефективно впливають на захворювання, надаючи величезний терапевтичний ефект на:

  • Хвороби системи травлення.
  • Атеросклероз.
  • Ревматизм.
  • Нариви.
  • Суглоби.

Ось який джерело являє собою звичайне на перший погляд Чембурское озеро.

Ширяють мешканці та підземні жителі

Приїжджаючи на оздоровчі процедури, тут можна насолодитися неймовірними просторами і солоними віяннями. Численні, пурхають і тріпочуть над головою чайки, гніздування багатьох палітурних і водоплавних птахів, створять ілюзію казкового перебування в медичному кабінеті.

Поблизу розташувалися невеликі тимчасові хутора місцевих рибалок. Існує думка, що риба не бажає бути тут спійманої, проте це не заважає любителям вудки і поплавка щорічно приїжджати сюди порибалити. У мулових відкладеннях водойми можна добути чорного черв'яка - ідеальну наживку для лову тарані.

Як дістатися (доїхати)?

Зовсім нескладно дістатися на Чембурское озеро. Для цього в центрі Анапи сідайте на будь-яку маршрутку, що йде по піонерському проспекту , Ваш вихід - ост. «Дельфінарій Немо». Далі потрібно буде пройти по вул. Кільцевій близько 500 м до монументу «Анапа - місто-курорт», який і розкинувся на південному березі водойми.

На машині до пункту призначення ви доберетеся таким чином:

відкрити карту

Туристу на замітку

  • Адреса: Сімферопольське ш., Анапа, Краснодарський край, Росія.
  • Координати: 44.935101, 37.327515.

Багаті позитивними враженнями, дивовижними фото і захоплюючими розповідями туристичні відгуки. Чембурское озеро в Анапі - дивовижний куточок природного походження, куди не тільки за власним бажанням, але і медичними показаннями перебувають мешканці неосяжних просторів нашої країни. Поправлення здоров'я і бадьорий дух - основа щасливого і процвітаюче життя. Втім, рибалка і чудові краєвиди теж не залишать вас байдужими на просторах цієї водойми.

Де знаходиться озеро в Анапі?
Як дістатися (доїхати)?

Новости