Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Острів Куба: фото, опис

  1. особливості Куби
  2. Погодні умови


Куба займає два великих острови і безліч дрібних островів у Карибському морі. Всі вони знаходяться в складі Великих Антильських островів. Другий за величиною острів країни - Хувентуд (називався Пинос до 1978 р) - входить в архіпелаг Лос-Канарреос. Землі на півночі і південному заході країни омивають води Юкатанської і Флоридського протоки.

Східна частина Куби виходить до вітряної протоці, а південна - до Карибського моря. З південного боку країни розташовані такі острова, як Кайо-Ларго, Сан-Феліпе, Хувентуд. З північного боку знаходиться архіпелаг Сабана-Камагуей, в складі якого виділяють 2517 ділянок суші.
Мальовничі острови Куби мають унікальні екосистеми. Там є чудові пляжі, соснові ліси, гори та ін. Столицею країни є Гавана, яка розташована на острові Куба. Популярні курортні зони знаходяться на Кайо-Гільєрмо, Кайо-Романо, Кайо-Коко і на інших островах.

особливості Куби

Населення країни складається з креолів, негрів і мулатів. Куба входить до складу ООН з 1945 р Щорічно кубинці приймають понад півмільйона іноземців. Країна відрізняється прекрасною природою і захоплюючою історією. Острови Куби оточені кораловими рифами і вражають екзотичними пейзажами.

Загальна площа Куби дорівнює близько 111 тисяч кв. км. Пік Туркино вважається найвищою точкою рельєфу. Однойменний острів має довжину 1250 км. Він тягнеться від Мексиканської затоки до Атлантики. На Кубі переважають рівнини, а найвища точка знаходиться на гірському масиві Сьєрра-Маестра. На острові багато печер, які утворюють підземні галереї. Рівнини Куби є заселеними і освоєними. Піщані пляжі острова займають багатокілометрові смуги. Острів Хувентуд покритий густими сосновими лісами.

Погодні умови

Острови Куби знаходяться в зоні тропічного клімату. З травня до листопада тут триває дощовий сезон. Середньорічна температура повітря дорівнює +26 градусів. Вода влітку прогрівається до +30 градусів. Вологість на островах досягає 70%. Спека пом'якшується вітрами, що постійно дмуть з моря. З листопада до квітня Куба переживає сухий сезон. На погодні умови країни великий вплив мають теплі течії. Куба періодично піддається негативному впливу тропічних циклонів з червня по листопад. В цей час виникають зливові дощі і сильні вітри. Тайфуни завдають величезної шкоди народному господарству країни. Найхолоднішим місяцем вважається січень, коли температура повітря дорівнює +25 градусів. Найспекотніше на Кубі в серпні.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 01.12.2014


фотографії Куби

Популярні статті



Новости