Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Наш п'ятий рада куди краще поїхати відпочивати в серпні

Для багатьох з нас прихід серпня - це ще одне нагадування про те, що вже зовсім скоро закінчиться літо. Ми хочемо розповісти, де краще відпочивати в серпні тим, хто не боїться літніх температур і віддає перевагу пляжному відпочинку. Ловіть останні літні дні на курортах Іспанії .

Для багатьох з нас прихід серпня - це ще одне нагадування про те, що вже зовсім скоро закінчиться літо

Спека, що захопила Іспанію в липні, не здає своїх позицій аж до настання осені. У денні години температура повітря може досягати + 30 ° C .. + 35 ° C. Хоча найбільший дискомфорт доставляє не вона, а задуха, викликана високим рівнем відносної вологості. І тут не рятують навіть солоні бризи, що віють в прибережних зонах. Осаки в серпні розподілені неоднорідне. Так, для північних провінцій характерна мінлива погода з похмурими хмарами, мжичать дощами, рвучкими вітрами і навіть штормами. У поїздці сюди туристам знадобляться теплі речі, адже з настанням темряви температура навколишнього середовища стрімко падає до +14 .. + 16 ° C. Менш дощова і вологі центральні регіони країни. Наприклад, в Мадриді температура коливається від +17 .. + 20 ° C до +33 .. + 34 ° C. але рекорди зі спеки завжди б'є Севілья, де повітря може розжарюватися до +35 .. + 40 ° C.

+ 40 ° C

Ви запитаєте нас: «Де краще відпочивати в серпні, чи є в Іспанії містечко, де можна відпочити від сонця і духоти». Ми відповімо вам, що найбільш сприятливими для відпочинку погодними умовами виділяються курорти Каталонії - Бланес, Тосса-де-Мар, Льорет-де-Мар, а також Майорка , Найбільший з острів Балеарского архіпелагу. Денні температури тут не перевищують +30 .. + 31 ° C, а вечірні коливаються в межах +17 .. + 19 ° C. На цих курортах туристів чекають залиті сліпучим сонцем пляжі і теплі (прогріті до +24 .. + 26 ° C) бірюзові хвилі.

+ 26 ° C) бірюзові хвилі

Бланес, розташований в південній частині курортної зони Коста-Брава , Є одним з найстаріших міст узбережжя. Висока самотня скеля розділяє місто на південну і північну частини. У південній, що потопає в садах частини міста знаходиться туристичний центр з готелями, пляжами, магазинчиками, кафе, ресторанами і розважальними центрами. Північна його частина складається з житлових кварталів і порту.

Північна його частина складається з житлових кварталів і порту

Де краще відпочивати в серпні, як ні на широких піщаних і галькових пляжах Бланеса, що тягнуться на 4 кілометри. Розділені між собою невеликими бухтами, вони пропонують туристам спокійний відпочинок і можливість зайнятися водними видами спорту.
Перлиною курорту гості Бланеса називають його найбільший пляж - трикілометровий S'Abannel. Тут можна знайти все для комфортного відпочинку: від барів і ресторанів до душових, кабінок для перевдягання, водних гірок для дітей, а також можливості займатися віндсерфінгом і вітрильним спортом.
Над центральним міським пляжем Бланеса, обладнаним шезлонгами і парасольками, душовими та кабінками для перевдягання, майданчиками для пляжного волейболу і футболу, а також декількома дитячими зонами вже не перше десятиліття розвивається Блакитний прапор, який свідчить про його чистоту.
Ця ж престижна міжнародна нагорода екологів прикрашає і пляж Sant Francesc - двухсотметровой смугу, оточену соснами. Пляж з пологим входом в море, дитячими майданчиками та водними гірками ідеально підходить для сімейного відпочинку.

Пляж з пологим входом в море, дитячими майданчиками та водними гірками ідеально підходить для сімейного відпочинку

Найменшим пляжем курорту, що розмістився у міського порту, є пляж Santa. Незважаючи на малу довжину (всього 75 м), він також обладнаний душовими, кабінками для перевдягання, а також прокатом човнів і катерів.
Невеликий потопає в зелені місто Тосса-де-Мар вважається одним з найкрасивіших на Коста-Браві. Колись тут, в затишній бухті, поруч з порізаним скелями берегом, глибокими гротами і вузькими протоками відпочивали багаті європейці. Сьогодні в цьому місті люблять відпочивати романтики і мрійники, люди мистецтва і дослідники підводного світу.
Курорт славиться трьома великими піщаними пляжами: Мар-грандом, що розмістився біля підніжжя скелі з замком Вілла Велла, Мар-Менудо і Ель-Колодара, що знаходяться за фортецею. Відпочиваючим тут запропонують покататися на одному з човнів з прозорим дном, помилуватися підводними красотами, а також зайнятися дайвінгом і сноркелинга.

Відпочиваючим тут запропонують покататися на одному з човнів з прозорим дном, помилуватися підводними красотами, а також зайнятися дайвінгом і сноркелинга

Ллорет-де-Мар є не тільки центром туристичної Коста-Брава і самим елегантним містом іспанського узбережжя, а й головним тусовочним місцем середземномор'я. Молодь з різних країн приваблює безліч барів, дискотек, нічних клубів з танцювальними програмами і лазерним шоу, розташованих тут.
Місцеві пляжі - Ллорет, розташований в межах міста, Феналс-Біч і безліч інших - просторі і добре захищені бухтами і скелями від північних вітрів. Завдяки цьому і мальовничих околицях Ллорет-де-Мара - це місця, де краще відпочивати в серпні на узбережжі Коста Брава. До речі, цей курорт знаменитий своєю демократичністю. Так що відкритими купальниками і не зовсім «натуральними» парочками тут нікого не здивуєш.

Так що відкритими купальниками і не зовсім «натуральними» парочками тут нікого не здивуєш

Ще одним куточком Іспанії, відмінно підходить для пляжного відпочинку, дайвінгу, віндсерфінгу і скелелазіння є острів Майорка. Але туристів приваблює сюди не тільки це, але і м'який теплий клімат, мальовничі гірські хребти, ліси і долини. Щоб зрозуміти, наскільки популярний острів серед відпочиваючих, можна назвати лише число іноземних туристів, які щорічно приїжджають сюди - 8 мільйонів чоловік.
Спробуємо розібратися, де краще відпочивати в серпні, якщо ваш вибір припав на красивий острів Середземного моря. Основними курортами Майорки стали:
Кала-д'Ор з невеликими затишними бухтами і дрібнопіщаними пляжами, захищеними сосновим лісом від вітру і прямих сонячних променів. Це ідеальне місце відпочинку для молодят та сімей з дітьми.

Це ідеальне місце відпочинку для молодят та сімей з дітьми

Ареналь з дво- і тризірковими готелями, гучним, активним і порівняно недорогим відпочинком, що привертає сюди молодих туристів.
Плая-де-Пальма і Кан-Пастіль з добре розвиненою інфраструктурою розваг та готелями високих категорій на першій лінії пляжу.
Кала-Майор (найбільш близький до столиці) з можливістю поєднувати пляжний відпочинок вдень зі столичним дозвіллям ввечері.
Ільетас, що пропонує спокійний і комфортабельний відпочинок класу люкс. Найчастіше його вибирають сімейні пари, які відпочивають як з дітьми, так і без них.

Найчастіше його вибирають сімейні пари, які відпочивають як з дітьми, так і без них

Магалуф з багатоповерховими готелями і добре розвиненою інфраструктурою. Цей сучасний, жвавий курорт є найвідомішим серед російських туристів.
Санта-Понса зі спокійною зеленої туристичною зоною і пляжем, удостоєним Блакитного прапора, не так численний народ як Магалуф. Тому його вибирають любителі активного денного і спокійного нічного проведення часу.
Пагуера з безліччю затишних бухт, прозорою водою і піщаними пляжами приваблює любителів природи і романтичних пар.
Алькудія з курортами Platja d'Alcudia, Platja de Muro і C'an Picafort привертає увагу туристів старовинними міськими стінами, руїнами давньоримського міста Полленция і добре збереженим амфітеатром.

Алькудія з курортами Platja d'Alcudia, Platja de Muro і C'an Picafort привертає увагу туристів старовинними міськими стінами, руїнами давньоримського міста Полленция і добре збереженим амфітеатром

Острівна частина Атлантики так само є непоганим куточком, де краще відпочивати в серпні. Так, в останній місяць літа туристів чекає найбільший і гостинний острів Канарського архіпелагу - Тенеріфе . Відпочинок, пропонований тут, різноманітний і розрахований на будь-який смак і гаманець. Пуерто-де-ла-Круз підійде для спокійного сімейного відпочинку і незабутнього дайвінгу. Лас-Амерікас і Коста-Адехе запам'ятаються своїм шумом, а Плайя-де-ла-Арена пісками, що володіють цілющими властивостями, легковажними пляжами з високими хвилями і спокійними лагунами. Знаменитий Лоро-парк, який є одночасно і зоопарком, і ботанічним садом, і океанаріумом, і дельфінаріумом, не залишить байдужим нікого з відвідувачів.

Знаменитий Лоро-парк, який є одночасно і зоопарком, і ботанічним садом, і океанаріумом, і дельфінаріумом, не залишить байдужим нікого з відвідувачів

Будучи вулканічним островом, Тенеріфе відомий своїм темним, а часом і чорним піском. Пляжі з таким піском можна зустріти як на південному, так і на північному узбережжі. Вибираючи місце для відпочинку, варто пам'ятати, що для цих пляжів характерні високі хвилі і підводні течії. Особливо часто вони зустрічаються на півночі острова, де більшість пляжів - дикі.
Є на острові і «світлі» пляжі (південна частина острова), штучно створені для туристів. Пісок для них був завезений з Сахари. Наприклад, Лас-Тересітас - пляж з золотавим піском - розташовується на півночі Тенеріфе. Надійно захищений від хвиль і обладнаний безкоштовними душовими та кабінками для перевдягання він є ідеальним місцем для сімейного відпочинку. Єдиним мінусом пляжу можна назвати часту легковажність і похмурість, характерні для нього через сусідство з гірським масивом.

Єдиним мінусом пляжу можна назвати часту легковажність і похмурість, характерні для нього через сусідство з гірським масивом

Любителі серфінгу їдуть на південно-східна частина острова, де на них чекає постійний вітер і довгі берегові лінії пляжів. Так на пляжі Ель-Медано, визнаному справжнім раєм для серферів, можна не тільки придбати всю необхідну екіпіровку, а й отримати кілька уроків у спеціальній школі.
Варто відзначити, що всі пляжі Тенеріфе є муніципальними. Заплатити доведеться лише за користування туалетними та душовими кабінами, а також оренду парасольок і лежаків (від 2 до 10 EUR).
Є на Тенеріфе і пляжі, які полюбилися нудистів: Плайя-Бланка (або Дієго-Ернандес), Плайя-де-лас-Гавіотас і Плайя-де-ла-Техіта. Останній особливо популярний серед поціновувачів рівної засмаги.

Останній особливо популярний серед поціновувачів рівної засмаги

Але вам не варто думати, що серпнева спека перешкода для активного і насиченого проведення часу. Цей місяць в Іспанії завжди яскравий, барвистий і багатий на фестивалі і грандіозні заходи.
Любителі шопінгу, звичайно ж, знають, що в серпні триває сезон щедрих розпродажів з Дискаунт в 80%. З року в рік регіони Іспанії самостійно визначають терміни проведення сезону знижок. Тому перед поїздкою варто їх зайвий раз уточнити.

Познайомитися з культурними особливостями країни можна на Великий тижня в Більбао. Тематика свята вибирається щороку, що привносить в нього безліч сюрпризів і несподіванок.
Незвичайним прощанням з літом відомий іспанський місто Буньоль. Щороку в останній тиждень серпня в помідорною битві «La Tomatina» беруть участь сотні дорослих людей, які перетворюються на час свята в безтурботних дітей. Після битви її учасників і свідків чекають безкоштовні частування, танці, запальна музика та феєрверки.

До того ж, серпень в Іспанії цей час бенкетів, організованих на честь різних святих:

  • в перших числах - Святого Роха, яка зцілює від чуми (святкується на Тенеріфе);
  • 14-15 серпня - Вознесіння Богородиці;
  • 28 серпня - Святого Августина, одного з найвпливовіших теософів.

Новости