Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найбільші соми в світі, їх фото та розміри, деякі особливості життєдіяльності гігантських риб

  1. річкові монстри
  2. Найбільший сом в світі
  3. Гігантські соми, їх фото
  4. Соми-людожери
  5. Особливості риболовлі на сома

Така хижа риба, як сом, відноситься до числа найбільших видів прісноводної риби Така хижа риба, як сом, відноситься до числа найбільших видів прісноводної риби. Вже неодноразово з'являлася інформація про гігантських сомів, яких пощастило впіймати рибалкам, серед них є Найбільші в світі. Таких гігантів можна назвати чудо-рибою, їх вдалося зловити в різних країнах світу і тому свідчення фото, що відобразили розміри найбільших сомів.

річкові монстри

Сом за своїми розмірами з прісноводних видів риб поступається тільки білузі, яка мешкає на території Росії. Його довжина і вага пов'язані з водоймою, де він водиться, а також з кормом риби. Найчастіше соми живуть у великих річках і озерах в південній і центральній частині Європи. Риба любить теплі водойми, тому вони живуть в усьому світі, але не так численно. Особи селяться в глибинних місцях водойм, і рідко змінює своє звичне місце проживання.

Вони харчуються в основному падлом і прісноводної живністю, поки риба ще маленька вона годується комахами і личинками, але в міру зростання переходить на жаб і молюсків. Дорослі особини починають полювати на рибу, наприклад, щуку, про це говорять факти. Нерідко розпоровши черево великому сому там можна виявити різні види не дрібних риб.

Як стверджують досвідчені рибалки, гігантського річковому монстру під силу потягнути під воду людини, коли він там плаває на глибині. Є випадки, коли особи великих розмірів затягували в воду тварин, що живуть на суші.

Багато, хто любить ловити цей вид прісноводної риби, мріють спіймати гігантського сома, але зробити це непросто, оскільки при великих розмірах риби витягнути її непросто, навіть коли вона на гачку. Часто обривається волосінь, ламається або розгинаються гачки, пошкоджуються снасті.

Найбільший сом в світі

  1. Найбільший екземпляр був виловлений в Таїланді і відомості про нього були офіційно внесені в книгу рекордів Гіннеса в 2005 році. Рибалкам вдалося зловити рідкісний екземпляр гігантських розмірів, його довжина становила 2,7 метра, а вага 293кг.
  2. Хижака піймали на річці Меконг під час полювання , Місцевим рибалкам не раз доводилося виловлювати величезних сомів. З роками тутешні водойми забруднені і все рідше стали попадатися великі особини. Монстра хотіли передати співробітникам екологічної служби, але сом не витримав стресу після того, як був спійманий, і помер.
  3. За неофіційними даними на річці Одер в Німеччині рибалці пощастило дістати сома від 400-450кг, такі дані про рибу приводили свідки, які бачили гігантську рибу.
  4. Важко уявити ситуацію, коли трапляється така величезна риба, адже не кожна людина зможе витримати такий улов, а тим більше дістати його на сушу. Для цього потрібні міцні снасті і досвід, мужність і сила, щоб дістати гігантський трофей з води.

Гігантські соми, їх фото

  1. Така риба, як сом, буває вагою до 300кг, і як стверджують вчені, риби з такою масою мають вік 80-100 років. Наприклад, в Росії ще в 19 столітті був спійманий гігантський сом вагою 347кг, але на жаль, тоді дані про його ловлі були зафіксовані офіційно і фото сома також не було зроблено. На честь найбільшого сома в історії люди спорудили арку у вигляді щелепи риби на річці Іссик-Куль, де його виловили.
  2. Величезний сом довжиною в 2.3 метра був спійманий в Нідерландах, після того як він був виловлений особина помістили в озеро місцевого парку, щоб люди змогли іноді спостерігати за рідкісним екземпляром. Багато дайвери, не боячись хижака, плавають в озері, щоб побачити його. Величезна риба харчується плаваючими качками, коли вони плаваючи в озері забувають про небезпеку. Водойма обнесений огорожею з усіх боків, але це не заважає місцевим браконьєрам вночі проникати в озеро, а охорона завжди виявляє їх.
  3. Великий сом був також пійманий в Італії, його вага була 114кг, а розміри 2.5 метра. Такий же монстр попався і у Франції, тільки з вагою 120кг, а в Узбекистані з вагою 130кг, сталося це на річці Або в 2004 році. Є фото цих сомів, тому кожен може при бажанні побачити найбільших прісноводних риб.
  4. На Україні на річці Дніпро був спійманий сом довжиною в 4 метри і вагою 299кг, але такі дані ніде офіційно не підтверджені, немає і фото риби .
  5. Є також інформація, що в Узбекистані вдалося виловити супергіганта місцевим рибалкам, важив він рекордну кількість кілограмів - 430, але такий факт ніде не зафіксовано.

Соми-людожери

Всім відомо, що сом відноситься до хижих видів прісноводної риби, але мало хто знає, що ця риба може становити небезпеку для людей Всім відомо, що сом відноситься до хижих видів прісноводної риби, але мало хто знає, що ця риба може становити небезпеку для людей. Вже не раз були описані випадки, коли в череві найбільших сомів були виявлені людські тіла або їх частини.

У Туреччині було зафіксовано кілька випадків, коли у гігантських сомів були знайдені люди після вспариванія шлунка .Например, в 1970 році в цій країні спіймали сома і знайшли в ньому труп жінки, а вже через кілька років в виловленому монстра виявили тіла двох дітей. Вчені говорять, що соми не нападають на живих людей, а тільки знаходять потонулих або загиблих людей, з якими сталося нещастя в воді і харчуються ними.

Особливості риболовлі на сома

Дуже великі екземпляри, без сумніву, сильні, і можуть чинити опір, перевернути човен, кусатися або нанести травму, що дуже небезпечно, особливо коли поруч з ними знаходяться діти.

Досвідчені майстри рибної ловлі можуть без особливих зусиль зловити сома, але якщо таких навичок немає, то перший раз витягнути хижака буде не під силу, потрібно завжди бути обережним з великими прісноводними. Протягом століть ця риба дивує і лякає багатьох людей, своїми розмірами, вагою і непередбачуваною поведінкою. Незважаючи на всю небезпеку річкових чудовиськ, люди все одно хочуть зловити найбільшого сома в світі параметри якого поб'ють всі попередні рекорди.

Фото найбільших сомів

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Новости