Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На ремонт Русанівської набережної витратять 16 млн грн. - чого чекати киянам

Комунальне підприємство «Плесо» завершило проведення конкурсу з відбору підрядника , Який візьметься за масштабну реконструкцію Русанівської набережної. У нинішньому році місто займеться ділянкою вздовж вулиць Туманяна та Флоренції з «материкової» боку каналу. На все про все з бюджету виділили 16,8 млн. Грн. Підряднику доведеться закінчити роботи за 180 днів.

В цей термін будівельникам належить повністю перекопати всю набережну, демонтувати всі споруди і побудувати все заново. На оновленій Русанівці повинні з'явитися нові доріжки, 42 бетонні лавки, 41 урна, 15 велопарковок і одна лавка, виконана в формі англійського слова LOVE.

Стало відомо скільки Києву обійдеться новий фунікулер на батарейках і з прозорим дахом

Крім того, на Русанівці повністю поміняють освітлення і висадять величезну кількість дерев і чагарників. Хороша новина - тополь на оновленій набережній не буде. Замість них висадять каштани, липи, канадські клени, барбарис і альпійську смородину. А поливати весь цей ботанічний сад буде автоматизована система.

А ось окремих велодоріжок міста не запланував. Кажуть, що для них просто немає місця.

«Це досить вузьку ділянку, так що розмістити самостійну велодоріжку вийде. Але ми промаркіруем частина загальної пішохідної доріжки, по якій буде рекомендовано пересуватися тільки на роликах і велосипедах », - прокоментували нам в прес-службі КП« Плесо ».

Крім того, в організації повідомили, що реконструкція Русанівської набережної продовжиться і в наступному році - поки влада повністю не приведуть в порядок весь периметр каналу. Крім того, розмірковують і про те, щоб додати кілька нових фонтанів. Правда, поки цей проект перебуває на стадії пропозиції.

Новости