Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мобільний інтернет в подорожі: які SIM-карти вигідніше

Фото: Shutterstock

Четвер, 31 травня 2018

Що краще: купити картку місцевого оператора там, куди ви подорожуєте, чи заздалегідь запастися картою міжнародного оператора?

Пошуки вайфая - це вид спорту, знайомий більшості мандрівників. Коли він є, доводиться терміново писати родичам в Facebook, перевіряти пошту і дзвонити по WhatsApp, не відволікаючись на дрібниці на зразок пам'яток або смачної їжі. Коли його немає ... Можна, звичайно, на все плюнути і взагалі відкласти смартфон в довгий ящик до закінчення подорожі. Але більшість людей хоче бути на зв'язку в будь-якій точці планети.

Виходів кілька. Можна підключити роумінговий тарифний пакет українського оператора. Можна купити картку місцевого оператора тієї країни, куди ви їдете (до речі, з весни 2017 роки жити всередині Євросоюзу скасований роумінг, всі карти працюють по домашньому тарифом). Але для покупки такої сімки в Європі потрібно надати документи, в тому числі ідентифікаційний код - тут мобільні пакети не роздають прямо в метро кожному зустрічному. І, знову ж таки, подорожі Європою не обмежуються.

Третій варіант - купити спеціальну SIM-карту для мандрівників міжнародного мобільного оператора TEZ Telecom (входить до складу холдингу TEZ TOUR): Only Internet або Only Internet Global. SIM-карта Only Internet коштує 15 євро (гроші зараховуються на баланс) і надає можливість користуватися мобільним інтернетом в 104 країнах по тарифам від 0.01 € за Мб. Це, звичайно, зручніше, ніж купувати картку окремо для Європи, окремо для Індонезії, Китаю, Індії, та ін. Та ін.

Експрес-інфо по країні

Земля знаходиться на третьому місці по віддаленості від Сонця і на п'ятому серед усіх планет Сонячної системи за розміром.

Вік - 4,54 мільярда років

Середній радіус - 6 378,2 км

Середня окружність - 40 030,2 км

Площа - 510 072 млн км (29,1% суші і 70,9% води)

Кількість материків - 6: Євразія, Африка, Північна Америка, Південна Америка, Австралія і Антарктида

Кількість океанів - 4: Атлантичний, Тихий, Індійський, Північний Льодовитий

Населення - 7,3 млрд чол. (50,4% чоловіків і 49,6% жінок)

Самі густо населені держави: Монако (18 678 чол. / Км2), Сінгапур (7607 чол. / Км2) і Ватикан (1914 чол. / Км2)

Кількість країн: всього 252, незалежних 195

Кількість мов в світі - близько 6 000

Кількість офіційних мов - 95; найпоширеніші: англійський (56 країн), французька (29 країн) і арабська (24 країни)

Кількість національностей - близько 2 000

Кліматичні пояси: екваторіальний, тропічний, помірний і арктичний (основні) + субекваторіальний, субтропічний і субарктичний (перехідні)

Трохи дорожче SIM-карта Only Internet Global - 25 євро (сума також зараховується на рахунок), зате ви отримуєте покриття вже в 210 країнах світу.

Обидві SIM-карти автоматично підключаються до однієї з мереж місцевих мобільних операторів і готові до роботи відразу після прибуття в нову країну. Ніяких додаткових налаштувань не потрібно. Тарифікація проста: оплачується фактично витрачений обсяг трафіку, гроші списуються після фактичного використання інтернету, ніяких комісійних та обов'язкових платежів. Вартість мегабайта залежить від країни перебування. М ожно підключити більш вигідні тарифні пакети, об'ємом 3Gb, 5Gb, 10Gb, що дозволяє заощадити до 25% вартості (в порівнянні з помегабайтной оплатою).

І що особливо підкуповує, TEZ Telecom забезпечує безкоштовну поштову доставку SIM-карт по всьому світу.

Ознайомитися з тарифами по країнам, придбати і поповнити SIM-карти Only Internet можна на офіційному сайті teztele.com або в офісах мережі TEZ TOUR.

Новости