Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Метро Амстердама: карта-схема, вартість квитка, до скільки працює,

  1. Карта-схема
  2. планування поїздок
  3. Які проїзні квитки краще купити туристам
  4. Електроннаясістема білетовOV
  5. Чіп-карти OV
  6. Яка карта вигідніше для метро: A або D
  7. Правила поведінки

Метрополітен в Амстердамі відкритий порівняно недавно, в 1977 році. Лінії метро дозволили жителям гостям і жителям столиці досягти віддалених спальних районів. Число діючих ліній сьогодні чотири, а станцій 52.

Карта-схема

Лінії метрополітену відрізняються кольором на карті і розташуванням: три східні йдуть до станцій Gaasperplas, Hein, і Amstelveen. Кільцева пов'язує Hein і Isolaterweg.

Три лінії починаються на Центральному вокзалі. Крім центральних районів метро простягнулося за межі столиці: в передмістя Amstelveen, Diemen і Auder-Amstel.

Сьогодні прокладається нова п'ята лінія 52 або IJ Noord-Zuid lijn, на карті показана бузковим цвітом. Вона з'єднає північ і південь, розділені річкою Ей. IJ стане першою підводного магістраллю метрополітену, яку відкриють у 2017 році.

Комфортабельні вагони метро відрізняються один від одного тематикою, дизайном і синьою або помаранчевої оббивкою сидінь .. Якщо ви не встигли зайняти місце, то стояти в вагоні комфортно, тримаючись за спеціальні ковзаючі по поручнях петлі.

планування поїздок

  • Важливе питання: до скількох працює метро в Амстердамі?

Деякі поїзди метро працюють до півночі, інші, що проходять до віддалених районах, функціонують до години ночі. Транспортна компанія GVB пов'язує маршрути метро, ​​поїздів і автобусів. Квитки купують онлайн на офіційному сайті: gvb.nl . Запланувати поїздки по Амстердаму і передмістях краще на сайті 9292.nl , Доступному крім голландського англійською мовою, або через безкоштовне мобільний додаток 9292 ( скачати на Android , скачати на iPhone )

Які проїзні квитки краще купити туристам

Для разової поїздки квитки на метро купуються в спеціальних автоматах, розташованих поруч з турнікетами.

Вам у пригоді СТАТТІ

У деяких терміналах зустрічається меню англійською мовою, але в інших воно на голландському. Однак досвідченим туристам зрозуміло.

важливо:

  • У терміналах приймаються і купюри, але номіналом менше п'ятдесяти євро, і монети гідністю від одного цента.
  • Вартість проїзду за одну поїздку в метро 2.6 євро.
  • Дія квитка - рівно годину з моменту сканування в турнікеті, зберігайте його до виходу з метро.
  • Проїзний на 24 години коштує 6,4 євро і приймається у всіх видах міського транспорту.

Електроннаясістема білетовOV

C 2010 року в столиці діє електронна платіжний сервіс OV, що дозволяє користуватися єдиним квитком для метро, ​​автобусів і трамваїв. Оплатити чіп-карти для проїзду краще в кіосках GVB «Tickets & Info». Крім готівки всюди приймаються кредитки. OV-chipkaart можна заздалегідь придбати на сайті amsterdamtips.com/tips/ov-chipkaart.php або через сервіси ns.nl і 9292.nl . Карта дає вам право при вході і виході пройти через турнікети метро потрібну кількість разів. Це залежить від типу і вартості придбаного квитка, передбачаються і спеціальні квитки діють до семи діб.

У 2015 році транспортна компанія GVB Амстердама випустила ще один вид квитків, що охоплює існуючі види громадського транспорту: Amsterdam Travel Ticket, дійсний від одного до трьох днів. Вартість такого квитка на день становить 15 євро, на два і три дні відповідно 20 і 25 євро. Купити проїзний можна в аеропорту Схіпхол (Schiphol). Цей квиток активується з моменту першого сканування при вході в метро і діє до четвертої години ранку наступного дня.

Чіп-карти OV

Розрізняються єдині карти за двома параметрами:

  • за часом: від однієї години до 7 днів включно
  • за статусом: P, D, A

Пасажири вибирають між Personal cards (P-card), Anonym (А- card) і разові (D-card). Зручність P і A карт в тому, що їх вартість становить € 7,5, а термін дії до п'яти років. Карти P з особистим фото купують жителі столиці.

Яка карта вигідніше для метро: A або D

D-card - одноразова карта: зайшов / вийшов. Вартість D - card на 24 години складе € 7,50, але вигідніше купувати A-card - анонімні карти. Вони підійдуть туристам, що приїхали в місто на пару днів.

Увага власникам карт: за 7,5 євро ви купуєте тільки шматок пластика з чіпом, баланс картки при покупці дорівнює нулю. Перед першою поїздкою на карту обов'язково поповнюють, як мінімум, на 20 євро. «Завислі» сім з половиною євро знадобляться для наступного візиту в Голландію. Але так як ви можете і не повернутися, місцева транспортна компанія отримує немаленьку прибуток ..

Обидва види карток купуються в автоматах або тютюнових кіосках. Скрізь приймаються і готівку, і кредитні карти. Але поповнювати баланс карти OV карти можна тільки готівкою.

Інформація для батьків: в Амстердамі для дітей старше чотирьох років набувають спеціальний дитячий квиток вартістю 2,5 євро і дійсний 24 години з моменту покупки.

Правила поведінки

Їсти, пити і курити в метро Амстердама заборонено, а от для власників велосипедів - раздолье- в неробочі години байки провозять в метро за окрему плату. Це годинник з 7 до 9 ранку і з 16 до 18:30. Для велосипедистів призначені спеціальні вагони, шукайте написи на вікнах і біля дверей.

Інтервал між поїздами метро становить п'ять-десять десяти хвилин в залежності від часу доби.

Новости