Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Магелланова протока на географічній карті світу: де знаходиться, що розділяє і хто відкрив протоку Всіх Святих

  1. Де знаходиться Магелланова протока
  2. Географічні характеристики
  3. Які океани з'єднує Магелланова протока
  4. Що розділяє Магелланова протока
  5. Фернан Магеллан
  6. висновок

Магелланова протока був відкритий одним з найвідоміших мореплавців і дослідників - Фернан Магелланом. Під час своєї навколосвітньої подорожі, він наткнувся на канал, через який згодом протягом декількох століть проходили ключові торгові шляхи, що сприяло розвитку багатьох держав в період Нового часу.

У даній статті мова піде про Магеллановій протоці - важливою водної артерії, яка протягом сотень років була єдиним шляхом, що дозволяє торговцям і мандрівникам вийти в Тихий океан за короткий час. Ми обговоримо, які океани з'єднує Магелланова протока, хто його відкрив і коли це сталося.

...

Де знаходиться Магелланова протока

Протока розташований в Західному з півкуль і територіально прилягає до Південної Америки Протока розташований в Західному з півкуль і територіально прилягає до Південної Америки. Португальський мореплавець Фернан Магеллан відкрив протоку в 1520 році під час своєї навколосвітньої подорожі.

До цього людство вважало, що земля не є круглою, а швидше за все, вона плоска. Мореплавець вирішив спростувати цю теорію і, спорядивши флот в кілька кораблів, і відправився з Португалії по Атлантичному океану на захід.

Мандрівник пройшов через відкритий ним канал і вийшов в Тихий океан, звідки потрапив до східних берегів Азії, і поплив через Індійський океан додому.

Спочатку відкрита ним водна артерія була названа самим дослідником, як «протоку Всіх Святих». Тільки після смерті мореплавця, коли його заслуги були визнані світом, протоку було вирішено перейменувати на честь першовідкривача.

Географічні характеристики

Координати об'єкта на карті світу: 53 ° 28'51 "ю. ш. 70 ° 47'00 "з. д.

Довжина протоки досягає близько 575 км. Сам же першовідкривач пройшов дану ділянку за 38 днів. Велика частина берегової лінії - це високі, порізані ущелинами скелі, покриття негустий рослинністю. Протока також рясніє великою кількістю фіордів, які були справжнім порятунком для моряків, що потрапили в шторм. Іноді в цьому районі зустрічаються невеликі льодовики, які спускаються з найближчих гір.

Це цікаво! Історія подорожей: відомі мандрівники епохи географічних відкриттів

Які океани з'єднує Магелланова протока

Протока Всіх Святих - це водна артерія, яка з'єднує Атлантичний і Тихий океани Протока Всіх Святих - це водна артерія, яка з'єднує Атлантичний і Тихий океани.

До відкриття даного географічного об'єкта європейці не знали, як потрапити в Тихий океан, що значно ускладнювало розвиток торгівлі і дослідження планети.

Атлантичний є другим за розміром на Землі і становить 25% всього обсягу світового океану.

Тихий, в свою чергу, є найбільшим водним масивом на планеті, в якому вміщається приблизно 52% води .

Що розділяє Магелланова протока

Дана водна артерія розділяє континентальну Південну Америку і острова архіпелагу під назвою Вогняна Земля. Мінімальна її ширина сягає близько 3 кілометрів, що робить проток досить вузьким і дуже небезпечним для мореплавців.

У деяких місцях глибина становить не більше 20 метрів. Приблизна швидкість течії - 20-25 кілометрів на годину.

Фернан Магеллан

Знаменитий мореплавець в 1519 році відправився з іспанського порту на чолі п'яти кораблів, які взяли дворічний запас провізії. Плавання супроводжувалося серйозними проблемами всередині колективу експедиції. Іспанці були незадоволені, що ними керує португалець. Деякі планували навіть підняти бунт.

В кінці 1519 року один з кораблів дослідницької флотилії зазнав аварії і був знищений. Практично ніхто з команди не загинув, проте були втрачені дорогоцінні запаси їжі.

Важливо! 21 жовтня наступного року команда виявляє новий протоку, пройшовши через який, через тридцять вісім днів, вони потрапляють в Тихий океан.

Навесні 1522 флотилія досягає Філіппінських островів, пройшовши весь Тихий океан Навесні 1522 флотилія досягає Філіппінських островів, пройшовши весь Тихий океан. Там вони зустріли цивілізоване населення, з якими почалася торгівля.

Під час одного з бойових зіткнень з місцевими племенами гине ватажок експедиції, а решта спішно відправляються додому - в Іспанію. В результаті подорожі з п'яти кораблів прибув тільки один.

Перший час світ не визнавав відкриття, зробленого мореплавцями. Лише подальші наукові досягнення допомогли оцінити працю Магеллана і його команди.

Увага! Перше поселення було засновано тільки через шістдесят років після відкриття, оскільки Магелланова протока на карті з його стрімкими берегами був дуже суворим місцем. Перші поселенці в кількості двох тисяч людей померли від голоду - вижив тільки один. Через це даний регіон був названий іспанцями «портом голоду».

Зі статті ми дізналися:

  • які океани з'єднує Магелланова протока;
  • хто його відкрив;
  • коли це відбулося.

Історія відкриття Магелланової протоки між океанами

Магелланова протока, подорож на поромі

висновок

Ми визначили, що на карті світу, він знаходиться на території західної півкулі. Відкриття відбулося в далекому 1520 році під час знаменитого кругосвітньої подорожі. Цей важливий канал був названий на честь свого першовідкривача.

На даний момент роль Магелланової протоки не так важлива, як раніше. Після відкриття Панамського каналу, його вкрай рідко використовують, так як Панамський дозволяє набагато швидше вийти в другий океан.

Це цікаво! З'ясовуємо ім'я першовідкривача: хто відкрив Америку першим

Новости