Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лувр Париж

  1. Лувр Париж Піраміда
  2. арка Дефанс
  3. Історична вісь Парижа
  4. Лувр Париж Історія
  5. Лувр Париж Замок
  6. Лувр Париж 16 століття
  7. Лувр Париж Колекції музею
  8. Лувр твори - «Джоконда»
  9. Лувр твори - «Прекрасна Садівниця»
  10. Лувр фото експозицій

Говорячи про визначні пам'ятки столиці Франції, варто розповісти про один з найкрасивіших музеїв світу, що знаходиться в одному з найромантичніших міст світу. Перед нами Лувр Париж, всесвітньо відомий музей, розташований в старовинному королівському замку. Але знайомство з музеєм ми відкладемо на потім, а поки ми хочемо розповісти вам історію цього чудового палацу, яка налічує цілих 9 століть і почнемо ми з Піраміди Лувру.

Лувр Париж Піраміда

Перед нами знаменита Піраміда Лувру, стала справжнім символом Парижа і одним з найпопулярніших художніх об'єктів у всьому світі. Це величезне скляне спорудження служить головним входом в один з найбільших музеїв Європи - Лувр (фр. Louvre).

Лувр офіційний сайт - http://www.louvre.fr/

fr/

На початку 80-х років 20 століття новообраним президентом Франсуа Міттераном був представлений проект «Великий Лувр», спрямований на реформування знаменитого музейного комплексу, розширення його фондів, залучення туристів і будівництво нових об'єктів. Піраміда перед Лувром стала однією зі складових цього проекту. Завдяки новому входу з підвищеною пропускною спроможністю проблема з чергами в музей була практично вирішена.

Місце для будівництва піраміди вибрали не випадково. Саме тут починається історична вісь Парижа, лінія, на якій розташовані головні пам'ятки міста. Музей Лувр починає її, потім, від знайомої нам уже площі Каррузель, проходить через сад Тюїльрі і площа Згоди, на якій встановлений Луксорський обеліск, уздовж Єлисейських полів через площу Шарля Де Голля і закінчується Великий аркою в кварталі Дефанс. Ви можете побачити кілька фотографій. На одній з них зображено Велика арка, на інший - чудовий вид на історичну вісь, що відкривається з оглядового майданчика арки Дефанс.

арка Дефанс

арка Дефанс

Історична вісь Парижа

Історична вісь Парижа

Скляна піраміда в Парижі, за задумом Франсуа Міттерана, повинна була стати продовженням цієї лінії. Однак, вже на протязі більше двох десятків років цей об'єкт викликає численні суперечки. Всі вони засновані на тому, що сучасна споруда, виконане з металу і скла, абсолютно не вписується в архітектурний ансамбль палацово-паркової зони. Його ні разу пропонували замінити на більш відповідний, або зовсім прибрати. Але, незважаючи ні на що, піраміда Лувра до сих пір залишається на місці і як раніше виконує свої функції, а кількість відвідувачів музею з кожним роком тільки зростає.

Піраміда в Парижі вважається одним з найбільш жвавих місць в місті. Тож не дивно, що саме навколо цієї споруди ходить так багато міфів і легенд. Практично кожен парижанин вам з упевненістю розповість, що перед вами піраміда диявола. Так, так, саме так вважають багато жителів міста і на це у них є вагомі підстави: кількість скляних сегментів піраміди дорівнює числу 666. Насправді ж їх 673. Так що не варто переживати - міф розвіяний!

Лувр Париж Історія

В кінці 12 століття на місці сучасного музею почалося будівництво нової кріпосної стіни, яка повинна була захистити місто від зовнішніх атак з боку тубільців, в той час як король Філіп серпня відправлявся підкорювати нові землі. Тоді ж була побудована і оборонна вежа, що отримала назву «Луврська». Звідки воно виникло - точно не відомо. Історики припускають кілька варіантів. Походження слова часто пов'язують з латинським «люпус», що означає «вовче лігвище» або «місце проживання вовків». Інший варіант передбачає, що «Лувр» - це старо-французьке слово, а перекладається воно, як «сторожова вежа».

Через деякий час король Філіп Август наказав побудувати перед баштою оборонну фортецю, яка з часом перетворилася на справжній замок. Подивіться на старий малюнок, на якому зображений Луврский замок.

Лувр Париж Замок

Лувр Париж Замок

В середині 16 століття, в період французького Відродження, за наказом короля Франциска I, Лувр в Парижі був перебудований в розкішний палац для розміщення королівської резиденції. Пізніше почалося будівництво знайомого нам вже палацу Тюїльрі. Ви можете побачити, як виглядали обидва цих споруди в ті часи. Крім цього, на зображенні вказані імена правителів, які брали безпосередню участь у будівництві того чи іншого споруди.

Лувр Париж 16 століття

Лувр Париж 16 століття

Зверніть увагу на галерею, що сполучає Луврский палац і Тюїльрі. Вона була побудована за Генріха IV і стала, свого роду, будинком для багатьох ремісників. Тут розташовувалися різного роду майстерні всіляких умільців, які не перебувають в професійні спілки, які називаються цехами. У 17 столітті Луврська галерея представляла собою велику мануфактуру - величезне виробниче підприємство, де в основному використовувався ручна праця. Тут робили розкішні меблі і предмети інтер'єру, творили художники і скульптори, працювали зброярі, ювеліри, годинникарі і багато інших майстрів, чия праця була орієнтована, в основному, на потреби королівського двору.

Луврский палац за багато десятиліть і навіть століття переніс чимало змін, він постійно добудовувався і розширювався. Кожен новий правитель намагався перебудувати Лувр з урахуванням власних побажань. Придивившись до архітектури будівлі уважніше, можна помітити, що різні його частини відносяться до різних епох. Це видно навіть неозброєним поглядом. А тепер поговоримо про музеї і його колекціях.

Лувр Париж Колекції музею

Лувр це не просто один з найбільших музеїв світу, це найпопулярніший серед туристів музейний комплекс. Його фонди налічують понад 300 000 експонатів, що представляють собою високу художню та культурну цінність. У залах музею виставлено тільки мала частина наявної колекції, всього 35 000 екземплярів, інші знаходяться в сховищах. Багато з них, з метою забезпечення збереження, не можуть бути експоновані більше трьох місяців поспіль.

Початок колекції поклав Франциск I. Будучи захопленим творчістю італійських художників, він придбав для себе невелике зібрання полотен, яке з часом поступово поповнювалася новими роботами. Серед знаменитих творів, придбаних Франциском I не можна не згадати «Джоконду» Леонардо да Вінчі і «Прекрасну садівницею», написану Рафаелем Санті. Погляньте на картини Лувру фото.

Лувр твори - «Джоконда»

Лувр твори - «Джоконда»

Лувр твори - «Прекрасна Садівниця»

Лувр твори - «Прекрасна Садівниця»

Пізніше, при Людовіку XIV, колекція значною мірою поповнилася за рахунок придбання зборів з 200 полотен, що належали французькому банкірові, а загальна кількість примірників тоді досягла 2 500.

Луврский палац був перетворений в музей за часів Великої революції в 1793 році, після націоналізації королівської колекції, і відразу ж був відкритий для широкої публіки. В цей же період фонди музею активно поповнювалися за рахунок численних конфіскацій майна представників аристократії. Пізніше, за часів Наполеона, до фондів музею були передані військові трофеї, здобуті Бонапартом під час завоювань, а також археологічні знахідки з Близького Сходу і Єгипту.

Деякі експонати, представлені сьогодні в Луврі, дісталися музею за заповітом колекціонерів, інші були придбані на аукціонах і в інших музеях. Крім цього колекція постійно поповнюється за рахунок подарунків від приватних осіб. Вартість того, чим володіє Лувр картини, предмети інтер'єру, скульптури і тд, не можна оцінити в грошовому еквіваленті!

На сьогоднішній день експонати музею розділені на колекції, присвячені культурі різних країн, цивілізацій і епох. Тут можна познайомитися з предметами мистецтва Стародавньої Греції, історією Римської імперії, культурою Близького сходу та єгипетськими старожитностями. Ви можете побачити як виглядає Лувр фото, зроблених усередині музею.

Лувр фото експозицій

Лувр фото експозицій

Крім цього, в Луврі представлена ​​приголомшлива колекція картин, малюнків, гравюр і гобеленів. Тут можна побачити багату експозицію предметів декоративного мистецтва, статуетки та коштовності, середньовічну меблі і багато іншого. Музей працює в денний час протягом усього тижня, крім вівторка. Відвідування музею платне. Однак, це одне з тих місць, яке ми рекомендуємо для обов'язкового відвідування. Адже погодьтеся, Париж без Лувру - не Париж!

Якщо ви плануєте поїздку в столицю Франції, і плануєте відвідати музей Лувр в Парижі, то ми заздалегідь постараємося відповісти на кілька поширених запитань:

  • »Лувр де знаходиться«? Адреса в Парижі- Palais Royal, Musée du Louvre, 75001 Paris, France
  • »Вхід в Лувр«? Здійснюється через скляну піраміду.
  • »Лувр сайт«? http://www.louvre.fr/ Квитки краще придбати заздалегідь на сайті.
  • »Лувр магазин» Придбати сувеніри ви зможете на виході з музею

»Лувр магазин» Придбати сувеніри ви зможете на виході з музею

Також ми хочемо порекомендувати скористатися нашим додатком YARVITTO, яке можна завантажити в app store. Це путівник, аудіогід і оффлайн карта. практично це гід в Парижі ! Бажаємо вам приємної прогулянки.

»Лувр сайт«?

Новости