Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лічі - опис з фото, користь і шкода тропічного фрукта, його калорійність

  1. Корисні властивості
  2. Використання в кулінарії
  3. Користь лічі та лікування
  4. Шкода лічі та протипоказання

Лічі - рослина сімейства Саліндових. Крім цього, відомі й інші назви цього фрукта: «Лідж», «лісі», «китайська слива». Вперше про цей фрукт дізналися в Китаї, звідки він і поширився на інші території. На сьогоднішній день цей фрукт вирощують в Китаї, Японії, Азії, Африці та Америці.

Плоди, які мають овальну або ж яйцеподібну форму, покриті пухирчатою шкіркою червоного кольору. Вона легко знімається і відкриває желеподібну м'якоть, яка пофарбована в білий або ж кремовий колір. У центрі розташовується досить велике насіння коричневого кольору (див. Фото). Кисло-солодка м'якоть володіє освіжаючим смаком і ароматом. Вага плодів, в середньому, досягає приблизно 20 г, а діаметр близько 3-х см.

Корисні властивості

Оскільки лічі нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, обміну речовин і втамовує спрагу, його можна їсти при лікуванні ожиріння. Крім того, в складі фрукта знаходиться велика кількість клітковини, яка сприятливо позначається на роботі кишечника і протистоїть утворенню запорів. В якості профілактики лічі вживають для поліпшення роботи нирок, печінки і легенів.

Регулярне вживання плодів знижує ризик виникнення атеросклерозу, а також захворювань серця і судин. Крім цього плоди мають здатність виводити з організму «поганий» холестерин.

У косметології теж використовують корисні властивості екстракту лічі. Добути його в домашніх умовах неможливо, але фармакологічні компанії мають можливість використовувати його в своїй продукції. Екстракт лічі позитивно позначається на стані сухої і чутливої ​​шкіри, завдяки йому вона стає більш м'якою і зволоженою. Крім цього, подібні засоби використовують в якості антивікової косметики, яка справляється зі старінням і старінням шкіри, а також вона допомагає протистояти згубному впливу навколишнього середовища. Ще в екстракті знаходяться мінеральні солі і антиоксиданти, які сприяють зволоженню, заспокоєнню і оздоровлення шкіри.

Використання в кулінарії

У нашій місцевості лічі є екзотичним фруктом, тому в їжу його вживають вкрай рідко, що не скажеш про країни, де плоди широко поширені. Їдять лічі не тільки сирим, а також в сушеному і консервованому вигляді. Готують з цього фрукта різні напої, в тому числі і прекрасні освіжаючі соки та вино. Лічі ідеально поєднується з рибними і з м'ясними стравами. Використовують фрукт для приготування різних маринадів. З плодів роблять соуси, десерти і т.п.

Користь лічі та лікування

Користь лічі враховується і широко використовується в народній медицині Користь лічі враховується і широко використовується в народній медицині. На Сході цілителі рекомендують щодня з'їдати кілька плодів, щоб нормалізувати рівень цукру в крові, це просто необхідно для людей з цукровим діабетом і гіпоглікемією. У китайській медицині фрукт використовують для запобігання виникнення злоякісних утворень.

У народній медицині використовують і шкірку плодів. Її застосовують для приготування відвару, який має здатність збільшувати тонус організму і не дає можливості накопичуватися рідини в тканинах.

Шкода лічі та протипоказання

Шкода лічі може принести людям з індивідуальною непереносимістю продукту. Крім цього, варто контролювати кількість з'їдених плодів, так як у великій кількості вони можуть спровокувати появу алергічних реакцій.

Новости