Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лазурний берег Франції | Відпочинок на курортах: Ніцца, Канни, Сен-Тропе

  1. Квитки без пересадок з Москви в Ніццу

Лазурний берег - Французька Рів'єра - відома у Франції як Cote d Azur, східний край якого є західною частиною Провансу. На південному сході Рів'єра межує з узбережжям Середземного моря, на заході доходить до італійського кордону, на сході проходить повз королівства Монако. Натовпи людей приїжджають сюди влітку, хоча це трохи дивно, адже тут добре в жовтні, листопаді і навіть грудні. Різдво на Рив'єрі - це здорово! Клімат тут м'який, рослини починають цвісти вже в лютому.

Французька Рів'єра тягнеться уздовж берега з пагорбами, які спускаються до піщаних пляжів з шикарними курортами, облаштованими причалами для яхт. У проміжках між готелями, гори, покриті лісами, підступають до самої води. Кілька кілометрів вглиб і містечка, що розташувалися на пагорбах, немов парять над морем. Головні курорти Лазурного берега - Ніцца, Канни, Сен-Тропе, Антіб, Сен-Рафаель, князівство Монако. Кожні 30 хвилин, вздовж усього узбережжя ходять поїзди, що зв'язують ці курорти.

Кожні 30 хвилин, вздовж усього узбережжя ходять поїзди, що зв'язують ці курорти

Лазурний берег, Ніцца

Міжнародний аеропорт і швидкий поїзд з Парижа роблять Ніццу - самим відвідуваним курортом і столицею блакитного берега. З аеропорту в Ніццу можна доїхати за 15 хвилин автобусом. Місто, з його бірюзовим морем, розташований в бухті Ангелів на східному краю Рів'єри. Білосніжні вілли, шикарні готелі, широкі бульвари, яхти, сади з пальмами і магноліями, - його сучасний вигляд. Ніццу ще називають - «королевою Французької Рив'єри». Ніцца - місто музичних і театральних фестивалів. Він знаменитий своїми музеями: Музей сучасного мистецтва, Палеонтології, мореплавства. У лютому в Ніцці проходить карнавал, який за своєю барвистості не поступається бразильському. Він триває 10 днів. Карнавальний парад супроводжується сучасною музикою, танцями. Це місце змагання кращих музикантів, театралів, художників і хореографів. Квіткове хід, коли в натовп викидаються тисячі живих квітів, і нічний хід фантастичних фігур в переливаються променях світла - незабутні моменти цієї феєрії. Чудовий феєрверк і спалювання на пляжі Короля карнавалу - завершальний акорд свята.

Лазурний берег Франції, Канни

Канни - це один з найшикарніших курортів на Французькій Рив'єрі, знаменитий завдяки кінофестивалю. Щорічно в травні сюди приїжджають тисячі професіоналів кіноіндустрії, світових зірок кіно та їхніх шанувальників. Найпрестижніша нагорода серед режисерів незалежного кіно - золота пальмова гілка. Туристична зона в Каннах дуже мала і легко долається пішки. Вона включає в себе старе місто Ле-Суці, розташований на височині і бульвар Круазетт, що простягнувся на 2 км уздовж берегової лінії, з красивими садами і парками, величними пальмами. В кінці бульвару розташований Новий Палац Фестивалів і Конгресів, де і проходить перегляд фільмів. На знаменитій Алеї Зірок за традицією багато знаменитостей залишають відбитки своїх рук. У місті проходять виставки, конференції, міжнародні конгреси. У серпні порт Канн заповнюється білосніжними яхтами, найдорожчими автомобілями.

Лазурний берег Франції, Сен-Тропе

Сен-Тропе розташований на березі однойменного мальовничого затоки з піщаними пляжами. Раніше це містечко з 5 тис. Жителями залучав художників м'яким світлом і бірюзовою забарвленням моря, зараз - грошима туристів. На диких пляжах є широкі можливості для заняття яхтингом, віндсерфінгом, водними лижами. Сен-Тропе - порт яхт. Сюди приїжджають відпочивати світові знаменитості. Місто сповнений бутиків, де представлені новинки моди. Пам'ятки Сен-Тропе: Музей моря, Художній музей Анонсіада, знаменитий Будинок метеликів. Найяскравіше видовище - ринок (майже східний, галасливий базар).



Booking.com

com

Лазурний берег, Князівство Монако

На березі Середземного моря розташовано Князівство Монако, біля кордону Франції і Італії. Воно займає всього 2 квадратних кілометри площі, тому це найбільш густонаселена країна в світі. Її столиця Монте-Карло має унікальний вид, що росте у висоту. Тут є сучасні піщані пляжі, казино, екзотичні сади, океанографічний музей. В'їзд в князівство Монако вільний.

Західний край Рив'єри тихіше, дешевше і там найкрасивіші піщані пляжі, де є місце навіть в розпал сезону. Якщо Ви шукайте де зупиниться, саме чудове місце - містечко Pramousquier. Прямо уздовж пляжу розташувалися готелі з прийнятними цінами.

Квитки без пересадок з Москви в Ніццу

Статті по темі Франція:

Столиця Франції - Париж.
Гірськолижні курорти Франції.
Париж, Версаль.
Замки Луари Франція :
Франція, Шамбор.
Франція, Замок Шенонсо.
Франція, Замок і сади Вілландрі.
Франція, Замок Блуа.
Франція, м Амбуаз, Замок Амбуаз.
Франція, г.Амбуаз, Замок Кло-Люсі - Музей Леонардо да Вінчі.

Новости