Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

курорти Польщі

  1. польська Балтика
  2. Гданськ
  3. Сопот
  4. Колобжек
  5. Свіноуйсцю
  6. Гірськолижні курорти Польщі
  7. Закопане
  8. Криниця
  9. Карпач

Польща - країна з багатим рекреаційним потенціалом. Тут є і міста, що заслуговують на увагу допитливих туристів, і прекрасні пляжі на узбережжі Балтики і навіть гірськолижні курорти. Тож не дивно, що при такому розмаїтті туристичний сезон тут триває цілий рік, а кількість гостей щомісяця перевищує десятки і навіть сотні тисяч.

польська Балтика

Польщі належить понад 500 кілометрів узбережжя Балтійського моря. Практично вся смуга являє собою прекрасні піщані пляжі, що потопають у зелені хвойних лісів. Крім традиційних готелів різного рівня тут розташовується величезна кількість санаторіїв, що спеціалізуються на лікуванні найрізноманітніших захворювань. Саме через них багато хто вважає Польщу, поряд з Чехією, европейською здравницею.

Єдиний недолік відпочинку на Польської Балтиці - це не дуже тривалий купальний сезон. Починається він, як правило, в кінці червня і закінчується на початку вересня. При цьому навіть в літні місяці температура повітря може бути нестабільною і в нічний час опускатися до 15 градусів, а вода рідко прогрівається вище, ніж до плюс 21. Саме через цю особливість пляжний відпочинок в Польщі часто називають «на любителя». Однак «любителів» традиційно знаходиться чимало.

Уздовж Балтійського узбережжя розташувалося велика кількість курортів - від великих міст до невеликих селищ. Всі вони користуються популярністю серед різних груп туристів.

Гданськ

Гданськ

Гданськ по праву можна назвати балтійської столицею Польщі. Тут панує особлива атмосфера, яка властива приморським європейським містам. Звивисті вулички, скромні храми і костели, цікаві музеї. І звичайно ж, набережна, яка в літні місяці щовечора стає відкритим майданчиком для концертів, фестивалів і навіть театральних вистав. Гданськ - ідеальне місце для тих, хто не хоче під час відпочинку на морі випадати зі звичної урбаністичної метушні, поєднувати сонячні ванни і купання з пізнавальними екскурсіями. Місто відмінно підходить для прогулянок - все найцікавіше зосереджено в центрі, на вулицях Длуги Тарг і Длуга. Туристи відпочивають тут найрізноманітніші. Тож не дивно, що для гостей пропонується широкий спектр готелів - від економ до еліт класу. Знайти для себе місце до душі без праці зможе кожен.

Гданськ славиться не лише своєю архітектурою, але і пляжами з добре розвиненою інфраструктурою розваг. Тут можна зайнятися віндсерфінгом, політати над узбережжям на парашуті, покататися на тюбінга, бананах або гідроциклах. Із заходом сонця деякі пляжі перетворюються в танцпол під відкритим небом.

Сопот

Сопот

Сопот по праву носить статус фешенебельного курорту. Елітні готелі, цікава архітектура, відмінно обладнані пляжі. У літню пору на вулицях міста проводяться фестивалі камерної музики, опери і кіно міжнародного рівня. Головна вулиця, Монтяк, відома на всю Польщу дорогими ресторанами, барами і нічними клубами. Крім того, щовечора тут проходять спонтанні концерти місцевих виконавців. Любителі релаксу в Сопоті можуть насолоджуватися не тільки сонячними ваннами на пляжах, а й процедурами в спа-салонах. В принципі, відпочинок в цьому місті сподобається всім. Але заплатити за нього доведеться більше, ніж на будь-якому іншому курорті.

Колобжек

Колобжек

Незважаючи на те що Колобжек носить статус міста, тут куди спокійніше ніж на інших курортах Польщі. Можливо, саме тому основна публіка - це сім'ї з дітьми. Для маленьких гостей умови тут просто ідеальні: пляжна смуга досить широка, а захід у море піщаний і пологий. Розваг теж вистачає. Можна відвідати 6-D кінотеатр, побувати в океанаріумі або розважальному містечку Дикий Захід. Дорослих же напевно зацікавлять екскурсії до середньовічних замків.

Свіноуйсцю

Свіноуйсцю

По праву можна вважати «самим німецьким» містом Польської Балтики, до кордону від нього всього кілька кілометрів. Тож не дивно, що місцеві туристичні фірми пропонують екскурсії не тільки по своїй країні, але і в Німеччину.

Однак можливість побачити відразу дві країни не головне достоїнство відпочинку в Свіноуйсцю. Місто часто називають Польської Венецією - він розташовується на 44 островах. Сорока двох з них присвоєно статус національних парків. Тож не дивно, що гості можуть насолоджуватися прекрасними природними пейзажами, велопрогулянки, набережними. І, звичайно ж, середньовічними фортами і цікавою міською архітектурою.

Гірськолижні курорти Польщі

Польща крім пляжних курортів може похвалитися і гірськолижними. Відмінна можливість для тих, хто хоче відпочити в Європі, але при цьому не переплачувати за «торгові марки» Швейцарії, Франції або інших країн. Варіантів для любителів зимових видів спорту досить.

Закопане

Закопане

Найпопулярніший польський гірськолижний курорт, зимова столиця країни. Тут є 6 зон катання, 60 підйомників, багато трас самого різного рівня - від професійних до аматорських і дитячих. У Закопане буде цікаво всім - і тим, хто знайомий з гірськими лижами вже не один рік, і тим, хто вирішив стати на них вперше. Для новачків і маленьких гостей працює школа, в якій досвідчені інструктори з задоволенням знайомлять з премудростями цього спорту.

Після дня, проведеного на схилах, можна розслабитися в одному з численних кафе, відвідати ярмарок народного мистецтва. Крім того, в Закопане є непоганий аквапарк з термальним басейном.

Криниця

Криниця

Криницю часто називають польськими Карлових Варамі. Тут крім гірськолижних трас, гості можуть насолоджуватися мінеральною водою і красою хвойних лісів. У зимові місяці в Криниці збирається спортивна еліта країни, на території міста проходять чемпіонати з хокею і санного спорту. Гірськолижні траси швидше привернуть любителів, ніж професіоналів.

Карпач

Карпач

Ще один курорт, де збираються новачки. Ідеальне місце для сімейного відпочинку з дітьми. Інструктори місцевих шкіл із задоволенням поставлять на гірські лижі тих, хто раніше з ними не був знайомий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости