Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куенка - місто вічної весни в Еквадорі

  1. Коротко про Куенці
  2. Де знаходиться і як дістатися до Куенка
  3. пам'ятки Куенка
  4. околиці Куенка
  5. Інгапірка (Igapirca)
  6. Гуаласео, Чорделег і Сігсіг (Gualaseo, Chordeleg and S í gsig)
  7. Баньос-де-Куенка (Ba ñ os de Cuenca)
  8. клімат Куенка
  9. Купити квитки та забронювати готелі за найкращими цінами
  10. Зняти апартаменти, кімнати, будинок на airbnb

Коротко про Куенці   Старовинний колоніальний місто Куенка був заснований в 1557 році на місці міста інків Томебамба

Коротко про Куенці

Старовинний колоніальний місто Куенка був заснований в 1557 році на місці міста інків Томебамба. Це третій за величиною місто Еквадору після Кіто і Гуаякиля. Куенка облюбували як туристи, так і американські пенсіонери, які живуть тут роками. У 1999 році історичний центр Куенка був включений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Перші індіанці Каньяр стали жити на цих землях майже 2000 років тому. Вони заснували місто Гуанподелег. Незадовго до появи іспанських конкістадорів він був завойований інками, перебудувати місто і перейменував його в Томебамба. Це був один з політичних центрів великої імперії інків. Однак це тривало не більше 50 років, потім з'явилися іспанці, котрі заснували Куенка і з'явилося місто, яким ми зараз захоплюємося.

У сучасній Куенці живе понад 400 тисяч осіб. Тут є вісім університетів, найстаріший з яких був заснований в 1867 році. Місто в основному заробляє сільським господарством, промисловістю і, звичайно, туризмом.

Де знаходиться і як дістатися до Куенка

Куенка знаходиться в 440 кілометрах на південь від Кіто, столиці Еквадору, в високогірній долині Еквадорських Анд на висоті 2500 метрів над рівнем моря. Місто стоїть на берегах чотирьох річок, що впадають в Амазонку. Тут є аеропорт Маріскаль Ламар, що зв'язує Куенка з Кіто і Гуаякіль. Поруч з аеропортом знаходиться великий автобусний вокзал Terminal Terrestre, з якого за 4 години можна доїхати до Гуаякиля і за 9 - до Кіто.

пам'ятки Куенка

Історична частина міста невелика і всю її можна спокійно обійти за день. Вона розташована між річкою Томебамба і вулицею Гран-Коломбія.

У Куенці багато чудових католицьких храмів, розташованих недалеко один від одного. Найзначніший - це Кафедральний собор Catedral de la Inmaculada Concepci ó n. Його почали будувати в 1885 році, а закінчили майже через 100 років. Купола оброблені керамічною плиткою з Чехословаччини.

Храм Iglesia de Santo Domingo з двома 37-метровими вежами є другим за величиною храмом Куенка. Вона була побудована в XIX столітті. Церква присвячена Пресвятій Діві з Розаріо, відомої як Morenita del Rosario - її образ знаходиться на вівтарі.

Храм Iglesia de Carmen de la Asunci ó n була побудована в 1730 році. Вона розташовується на Площі квітів (Plaza de las Flores), де з давніх часів продаються квіти. Це одна з найстаріших церков.

Це одна з найстаріших церков

Храм E l Sagrario в колоніальні часи був головним кафедральним собором міста. На будівництво фундаменту пішли різьблені камені з будівель міста інків Томебамба. Будівництво було розпочато в 1557 році.

Будівництво було розпочато в 1557 році

Храм Iglesia de San Sebasti á n був побудований в XIX столітті.

Храм Iglesia de San Sebasti á n був побудований в XIX столітті

Парк Кальдерон (Parque Calder ó n) - головна площа міста. Тут розташовується як новий кафедральний собор, так і старий (El Sagrario).

Тут розташовується як новий кафедральний собор, так і старий (El Sagrario)

Музей Центрального банку «Пумапунго» (Museo del Banco Central "Pumapungo") - головний музей міста, в якому цілий поверх відведений традиційним костюмах індіанців Еквадору. Тут також можна подивитися на висушені людські голови тсантса (цанца). Поруч з музеєм розташовуються руїни індіанського міста Пумапунго.

Поруч з музеєм розташовуються руїни індіанського міста Пумапунго

Музей Мануеля Агустіна Ландівара (Museo Manuel Agustin Landivar) зберігає археологічні знахідки трьох культур - культури індіанців Каньяр, індіанців інків і іспанців.

околиці Куенка
Національний парк Кахас (Parque Nacional Cajas)

Національний парк Кахас знаходиться в 30 кілометрах від Куенка і є однією з найкрасивіших природних пам'яток Еквадору. Він розташовується високо в горах на висоті від 3200 до 4450 метрів.

Тут більше 200 озер, безліч ендемічних рослин. Протягом року температура майже не змінюється, тут завжди прохолодно - близько 10 градусів Цельсія.

Парк можна відвідати самостійно, тому що його перетинає шосе, що веде в Гуаякіль, але краще їхати з гідом, тому що легко заблукати в тумані серед озер.

Інгапірка (Igapirca)

В Еквадорі залишилося не так вже й багато руїн доколубовой епохи. Найбільш значним пам'ятником тих часів є Інгапірка, що знаходиться в 50 кілометрах від Куенка. При будівництві використовувалася та ж техніка будівництва з полірованого каменя, як і в Перу. Вважається, що Інгапірка була побудована в кінці XV століття, коли інки завоювали ці землі.

Гуаласео, Чорделег і Сігсіг (Gualaseo, Chordeleg and S í gsig)

Невеликі містечка Гуаласео, Чорделег і Сігсіг відомі своїми недільними ринками і промислами.

З Куенка до Гуаласео можна доїхати на автобусі приблизно за годину (36 кілометрів). По цьому містечку можна прогулятися, оглядаючи колоніальні будівлі, а також заходячи в взуттєві магазини. Кожен день в місті виробляють 400 пар взуття, тут також є майстерні, де можна зшити взуття на замовлення.

Кожен день в місті виробляють 400 пар взуття, тут також є майстерні, де можна зшити взуття на замовлення

По неділях в Гуаласео проходить великий ринок, де можна купити фрукти, овочі, м'ясо та інше. Любителі екзотики можуть скуштувати смажених морських свинок (cuy) або шматок смачної засмаженої свинини.

Любителі екзотики можуть скуштувати смажених морських свинок (cuy) або шматок смачної засмаженої свинини

Чорделег також знаменитий своїм недільним ринком. Городок знаходиться в 5 кілометрах від Гуаласео.

Городок знаходиться в 5 кілометрах від Гуаласео

Тут знаходиться безліч ювелірних крамниць з срібними і золотими прикрасами.

Тут знаходиться безліч ювелірних крамниць з срібними і золотими прикрасами

Сігсіг знаходиться в 60 кілометрах від Куенка. Це містечко відоме своїми панамами. Ці знамениті капелюхи тут виробляють у великих кількостях, вони різної якості і ціни (деякі стоять до 1000 доларів), хоча неспеціалісту важко відчути різницю між звичайною капелюхом ціною в 20 доларів і приблизно такий же за 200.

Баньос-де-Куенка (Ba ñ os de Cuenca)

В Еквадорі існує два містечка Баньос, один знаходиться поруч з Кіто (180 км), другий - зовсім поруч з Куенка. В обох можна приємно провести час в гарячих і грязьових джерелах.

клімат Куенка

У Куенці досить прохолодно через те, що місто знаходиться на висоті 2500 метрів, не дивлячись на близькість до екватора. Температура майже однакова круглий рік: вдень від 18 до 22 градусів, а вночі від 7 до 11 градусів. Часто буває хмарно, більш дощитиме з січня по травень і в жовтні-листопаді. З червня по серпень і в жовтні-листопаді можуть бути заморозки, але вони трапляються рідко.

Про наші враження про відвідування Куенка читай «Щоденник річної подорожі по Латинській Америці» - День.

Маршрут самостійної подорожі по Еквадору - читай з дес ь .

Як купити дешеві квитки в Еквадор - читай здес ь .

Ми шукаємо для вас найцікавіші напрямки і пропонуємо варіанти маршрутів для самостійної подорожі.

Підпишіться на you 4 travel і ви першим дізнаєтесь все найкращі спецпропозиції авіакомпаній на складені маршрути та інші новини.

Швидко, просто, не відходячи від комп'ютера ви можете купити страховку онлайн на нашому сайті без зборів і комісій !!!

Купити квиток в Еквадор і вибрати готель без зборів і комісій прямо зараз:

Купити квитки та забронювати готелі за найкращими цінами

Для бронювання готелю перейдіть на вкладку "Готелі".
Якщо ви зупиняєтеся в місці проживання більше 3-х днів, то часто вигідніше зняти апартаменти або будинок.

Зняти апартаменти, кімнати, будинок на airbnb

Олег Євстаф'єв

Новости