Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Крим, відпочинок в Сімеїзі - фото, карта, історія, пам'ятки

  1. Карта Сімеїзу

Сімеїз - чудовий селище міського типу в Криму, на його південному березі. Головні його визначні пам'ятки - це Чорне море і гора-Кішка.

Природа Сімеїзу надзвичайно красива. Невимовні види формують, в першу чергу монументальні гірські вершини Ай-Петрі, Ат-Баш, Нішан-кай, гладкі кручі Чака-тиш, ну і, звичайно ж, Чорне море. Пейзажі Сімеїзу запам'ятовуються надовго і залишаються в нашій пам'яті, змушуючи повертатися до Криму щороку. У Сімеїзі навіть кам'яні краси отримують поетичні назви завдяки своїм формам: Лебедине крило, Дива і Панеа. У Сімеїзі і його околицях гори не омиваються морем, вони знаходяться віддалено від нього, близько 3 - 4 км від берега. Їх висота не перевищує 1200 м.

Символом Сімеїзу вважається «Кінська голова» - це вершина Ат-Баш, яка підноситься прямо над селищем. На захід від від селища знаходиться гора Кішка, що має форму простягнувся хребта, який круто обривається вниз до Чорного моря.

Неподалік від Кішки знаходиться скеля Лебедине крило, що отримав назву завдяки своїй схожості з крилом птаха. Лебедине крило колись було одним цілим з горою Кішкою.

Гора Панеа знаходиться в двохстах метрах на схід від Лебединого крила, а ще нижче і скеля Дива. Далі на схід від скелі Діви йде мис Ай-Панда. Тут прекрасний затоку з найкращим лікувальним мелкогалечним пляжем на ПБК.

Найбільша гора в селищі - це «Караул-камінь» Чака-тиш. Він подібний до кішці за своєю природою. Трохи на схід від знаходиться пагорб Чам-Тепе, друга назва Соснова гора. Нижче неї розташований Тас-Петрі - стрімкий стрімчак, що формує подобу вежі. Десь посередині шляху від Алупки до Сімеїзу є потрясний краси скеля Нішан-кай.

Відмітна риса Сімеїзу - це його тенденція до спокійного, розміреного комфортному відпочинку. Це зовсім не той відпочинок, що вас чекає в галасливій Алушті або у фешенебельному Ялті. Сімеїз чекає своїх гостей і готовий запропонувати їм тишу тінистих лабіринтоподібного середньовічних вуличок, цілюще повітря, напоєне чадним ароматом численних хвойних порід, лікувальних трав і містику Стародавнього Криму серед споруд дольменів на горі Кішка.

Чорне море в цьому місці нагадує іскристий синій сапфір, морські хвилі красуються в срібній оправі серед мальовничих скель. Соковита зелень, приємний освіжаючий прохолодою вітерець, пом'якшувальний жар полуденного сонця, про Сімеїзі можна говорити годинами, А краще приїхати і все це побачити своїми очима ..

Карта Сімеїзу


ФОТО Сімеїзі


ФОТО Сімеїзі

Новости