Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Краще гір тільки лижі

  1. італійські канікули
  2. французький гедонізм
  3. швейцарська якість
  4. австрійське веселощі
  5. спокій Норвегії
  6. простота Андорри

Наближається відкриття гірськолижного сезону. Курорти Європи вже змащують петлі своїх гостинних дверей, щоб відчинити їх в очікуванні нових відпочиваючих. А нам залишається тільки придумати, за яким пригодою відправитися цієї зими. Адже кожна країна десятиліттями полірує свої національні особливості.

італійські канікули

Тижневий тур від 800 євро, скі-пас - від 170 євро.

Тижневий тур від 800 євро, скі-пас - від 170 євро

Краще гір тільки. Джерело: Краще гір тільки. Автор: Краще гір тільки


Джерело фото: архів журналу.

Італія найчастіше сприймається як країна сонячного відпочинку: море, лимони, зелені поля Тоскани. Однак життя на «чобітку» набагато більш разнобразних, ніж здається. У місцевих курортів є незаперечна перевага: тут дешевше обладнання та навчальні програми, а багато курортів об'єднані в зони з єдиним проїзним. І, звичайно, не можна забувати про те, що ви опиняєтеся в безпосередній близькості до Мілану - центру світової моди. А розфарбувати відпочинок з катанням на лижах або дошках вам допоможуть термальні джерела, яких чимало в цій частині Альп. Особливо багатий послугами SPA Курмайор, розташований біля підніжжя Монблану. На гірськолижних курортах Італії найчастіше заборонено виходити за межі траси - все любителі фрірайду повинні бути до цього готові. Покарання суворе. Приємний виняток - курорт Сестрієре, що радує любителів «пухляка». Не лякайтеся, якщо не знайшли в Італії «зелених» трас. Тут їх роль виконують «сині».
Основні курорти: Червиния, оточена горами від вітрів; Борміо, що рясніє перелісками; Валле д'Аоста, де природа збережена в своєму первозданному вигляді.

французький гедонізм

Тижневий тур - від 800 євро, скі-пас - від 200 євро.

Тижневий тур - від 800 євро, скі-пас - від 200 євро

Краще гір тільки. Джерело: Краще гір тільки. Автор: Краще гір тільки


Джерело фото: архів журналу.

Гірськолижні курорти Франції оповиті серпанком вишуканості, аристократичності і пікантних скандалів. Захоплення тим, як налагоджена система гірськолижного відпочинку у Франції, можна висловити в цифрах: загальна протяжність трас - 600 км, кількість трас - 4000. 380 лижних станцій, сотні курортів, перепади висот досягають іноді 2000 м. Крім великих високогірних курортів, Франція пропонує любителям зимового відпочинку зупинитися трохи нижче, в гірських селах, де можна пожити на природі в традиційному альпійському шале, а ціни порадують демократичністю. Ви не помилитеся, якщо, бажаючи надати своєму лижного відпочинку стійкий відтінок гурманства, приїдете до Франції. Тут вас не будуть пригощати простий їжею, мотивуючи це тим, що ви на активному відпочинку! У кожному ресторані свій стиль, і зустріти прославленого шефа і скуштувати ексклюзивних страв не складає труднощів.
Основні курорти: столітній Межев з його багатою культурною програмою; Суперспортивний Валь Торанс, який знаходиться так високо в горах, що кататися тут можна цілий рік; Ла Плань, де траси починаються майже від дверей готелю; гігант Шамоні і його 680 км трас - з нього почалася історія зимових Олімпійських ігор; Куршевель, в якому все створено для того, щоб ви відчули себе в розкішній казці.

швейцарська якість

Тижневий тур - від 1000 євро, скі-пас - від 300 євро.

Тижневий тур - від 1000 євро, скі-пас - від 300 євро

Краще гір тільки. Джерело: Краще гір тільки. Автор: Краще гір тільки


Джерело фото: архів журналу.

Самі швейцарці на питання «Вас не засмучують швейцарські ціни?», Відповідають: «Ні, адже це означає кращу якість!». Так, від продуманості всього на світі в Швейцарії паморочиться голова. Свої Альпи швейцарці перетворили в самий фешенебельний і статусний курорт не тільки Європи, а й світу. Зрозуміло, все тут працює ідеально. Наприклад, проїзний Swiss Pass дозволяє вам пересуватися по всій країні на всіх видах транспорту, включаючи і знижку на користування підйомниками. Швейцарці тримають руку на пульсі: статистика показала, що великий відсоток туристів, хоч і приїжджає на місцеві курорти, але не катається. Для них починають розробляти піші маршрути. Більшість швейцарського курортів засновані сто років тому. І сьогодні це сума досвіду, педантичності і перфекціонізму - машина, яка ніколи не дає збою.
Основні курорти: в Церматте автомобілі виведені з екосистеми курорту, їх залишають в ущелину на 10 км нижче; Санкт-Моріц в 2003 році проводив Чемпіонат світу, і тут на висоту 3000 м вам без проблем доставлять найнеймовірніші делікатеси; Давос створений для сноубордистів, саме тут відкрилася перша школа, 4 парки, сноуборд-готелі, а на апрески вас запрошують полежати під пальмою; Гріндельвальд сусідить з Крижаний печерою і Блакитним крижаним гротом.

австрійське веселощі

Тижневий тур - від 700 євро, скі-пас - від 180 євро.

Тижневий тур - від 700 євро, скі-пас - від 180 євро

Краще гір тільки. Джерело: Краще гір тільки. Автор: Краще гір тільки


Джерело фото: архів журналу.

Всупереч всім уявленням про Австрії як про молодшого брата похмурих германців, саме тут панує саме нестримні веселощі, і саме Австрія славиться найрізноманітнішими програмами для апрески. В Австрії три основні зони катання: земля Тіроль, земля Зальцбургленд, земля Форарльберг. В країні 8 цілорічних зимових курорту, а в одному тільки Тіролі сотні вершин більше 3000 м. В Австрії теж є фешенебельні курорти, однак не в традиціях австрійців виставляти достаток напоказ, тому помпезності тут немає місця. Практично кожен сезон Австрія відкриває новий курорт, і публіка не перестає прибувати сюди. Крім шикарних різноманітних льодовиків, що дають безмежні можливості для лижників, сноубордистів, фрирайдеров, любителів хели-скі, Австрія пропонує і помилуватися на старовинні затишні міста, луки, озера і ліси, розташовані в передгір'ях.
Основні курорти: Зельден називають «зимової Ибицей», і цим все сказано; на схилах Кітцбюеля в січні проходить етап Кубка світу з гірських лиж; Ішгль - елітний курорт, шопінг, бари, спуски з висоти 2000 м; район Цель-ам-Зеє / Капрун крім льодовика на висоті 3000 м має і залізницю, що пролягає по мальовничих околицях, по якій за годину ви доетете до Зальцбурга.

спокій Норвегії

Тижневий тур - від 700 євро, скі-пас - від 230 євро.

Тижневий тур - від 700 євро, скі-пас - від 230 євро

Краще гір тільки. Джерело: Краще гір тільки. Автор: Краще гір тільки


Джерело фото: архів журналу.

В Норвегії сніг, лижі і спорт є такими ж складовими життя, як обід, робота і здоровий сон. До того ж в Норвегії часто навіть і необов'язково чекати відпустки або уїкенда, щоб насолодитися улюбленим заняттям. У гористій місцевості дістатися до підйомника можна по дорозі з роботи, адже траси проведені в межах міста. Тутешні діти встають на лижі раніше, ніж починають розмовляти, тому уявити собі зимовий курорт в Норвегії, який не був би заточений під відпочинок всією сім'єю, неможливо. Гори в Норвегії не можуть похвалитися особливою крутизною, але мальовничі долини є і в цих суворих краях. Наприклад, Хемседал, розташований між долинами, обіцяє запаморочливий вид з кожного з трьох піків. Норвегія географічно ближче нам, ніж альпійські курорти. Тут ви не зустрінете особливого шику: норвежці народ простий. Найчастіше пропонується проживання в котеджах-дачах: великими компаніями, за крок від траси. Мабуть, тут самі відповідні курорти для зустрічі Нового року в колі сім'ї.
Основні курорти: Трюсиль відкриває сезон в жовтні і закриває в травні, саме тут ви можете зняти дачу Бьорндалена або Шумахера; Хемседал - курорт молодіжний, тут побудовані великі сноупарки; складно вимовити «Квітфьель», а ще складніше - не спокуситися величезним тутешнім трампліном; траси Хафьель на Олімпійських іграх в 1994 році використовувалися для слалом-гіганта; Сноумен розташований на самій півночі, і саме тут можна милуватися північним сяйвом; приїхавши в небагатолюдний Восс, ви об'єднаєте і катання, і екскурсії по знаменитих фіордах.

простота Андорри

Тижневий тур - від 500 євро, скі-пас - від 160 євро.

Тижневий тур - від 500 євро, скі-пас - від 160 євро

Краще гір тільки. Джерело: Краще гір тільки. Автор: Краще гір тільки


Джерело фото: архів журналу.

Андорра почала розвивати гірськолижний туризм порівняно недавно. Тому основна перевага місцевих курортів в тому, що вони обладнані за останнім словом техніки. Через невеликій території все зони катання розташовані близько один до одного, так що фактично ви можете кожен день освіжати свої відчуття. Андорра порадує своїх туристів низькими цінами. А так як тут зона безмитної торгівлі, то ціни і на обладнання, і на товари взагалі набагато нижче, ніж на інших курортах Європи. Андорра, як молодий зимовий курорт може собі дозволити розвиватися в більш сміливих напрямках. Наприклад, тут досить популярно нічне катання. І все більше курортів створюються з точки зору зручності для сноубордистів. C зростанням популярності Андорри у російських туристів, тут стало все більше російськомовного персоналу.
Основні курорти: Андорра Ла Велла розташована в столиці Андорри, тому тут не бракує в розвагах; Ордіно-Аркаліс заворожує атмосферою старовинних монастирів і булижників цегляних; Пас де ла Каса розташований на кордоні з Францією, тут люблять відпочивати європейці.

Самі швейцарці на питання «Вас не засмучують швейцарські ціни?

Новости