Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кайманові острови

Кайманові острови (англ. Cayman Islands) - заморська територія Великобританії в Вест-Індії, в Карибському морі. До складу володіння входять острова Великий Кайман, Малий Кайман і Кайман-Брак.

Архіпелаг Кайманові острови, що складається з трьох островів: Великий Кайман, Малий Кайман і Кайман-Брак, розташований в центральній частині Карибського басейну, на північний захід від острова Ямайка.

Острови є вершинами гірського масиву Сьєрра-Маестра, що починається на острові Куба та триваючого на дні Карибського моря. Архіпелаг був відкритий Христофором Колумбом в 1503 році під час однієї з його останніх експедицій до Нового Світу. По дорозі від Панами до острова Еспаньола (Гаїті) сильний вітер збив ескадру мореплавця з курсу і відніс до берегів казково красивих островів, де панувало вічне літо. Ходять легенди про те, що великий першовідкривач був вражений величезною кількістю морських черепах, що мешкають на островах. Здалеку здавалося, що Кайман повністю покритий кам'яними валунами.

У 1662 році Кайманові острови, захоплені Британською Імперією, були приєднані до Ямайці У 1662 році Кайманові острови, захоплені Британською Імперією, були приєднані до Ямайці. Але після отримання Ямайкою незалежності в 1962 році, Кайман став вважатися колоніальним володінням Великобританії. Сьогодні острова управляються губернатором, який призначається англійською королевою.

Кайманові острови - процвітаючий офшорний фінансовий центр. Там зареєстровано понад 68 тис. Підприємств, в тому числі майже 500 банків, 800 страхових товариств, 5 тис. Пайових фондів. У 1997 відкрита фондова біржа.

Основа економіки островів - туристичний бізнес: 70% ВВП і 75% валютних доходів. Щорічно острови відвідують понад 2 млн туристів, в основному з США і Канади. Острови славляться чудовими пляжами і ідеальними умовами для підводного полювання.

У жителів Кайманових островів - один з найвищих показників рівня доходів на душу населення. При цьому майже все продовольство і споживчі товари доводиться імпортувати.

Для внутрішнього споживання вирощують овочі та фрукти, є молочне тваринництво Для внутрішнього споживання вирощують овочі та фрукти, є молочне тваринництво. Черепахи (експортний товар) розлучаються на спеціальних фермах. У море видобуваються акули.

Великий Кайман - найбільший і розвинений острів архіпелагу. Його довжина становить 22 милі, ширина - 8 миль. Тут розташовані основні визначні пам'ятки, популярні ресторани і великі магазини з професійним і аматорським спорядженням для дайвінгу. Адміністративний центр - Джорджтаун знаходиться на острові Великий Кайман.

Великий Кайман - дивовижне царство дикої природи, що вражає своєю первозданною красою. Природа подарувала Кайманові рідкісні рослини і тварини, яких не можна зустріти в інших країнах і континентах. Срібні пальми, папуги, черепахи і орхідеї стали справжніми символами острова. Після рясних теплих травневих і червневих дощів на Великому Каймані розквітає Великий Кайман - дивовижне царство дикої природи, що вражає своєю первозданною красою незрівнянна бананова орхідея - білий царствений квітка з витонченими пурпуровими штрихами. На сусідніх островах зустрічається інший різновид бананової орхідеї, що відрізняється більш насиченим жовтим відтінком. Квіти заборонено зривати і тим більше вивозити з країни.

Морські черепахи, які зіграли значну роль в історії острова, зайняли почесне місце на гербі архіпелагу. Ці та інші чудеса природи можна побачити в Ботанічному саду ім. Королеви Єлизавети II, на черепашачою фермі, в місті хвостокол - дивовижному підводному царстві, розташованому на північній стороні острова, і мн. ін.

Кайман Брак - невеликий острів з химерним рельєфом, утвореним численними стрімкими скелями. Гори, складені вапняком, перетинають весь Кайман Брак, досягаючи вищої точки в центрі острова і обриваючись в синю безодню Карибського моря на Кайман Брак - невеликий острів з химерним рельєфом, утвореним численними стрімкими скелями його східному березі. На острові немає модних галерей, шедеврів колоніальної архітектури і пам'ятників техногенної культури, яка обплутала мегаполіси планети. Острів буквально дихає природою, що привертає сюди любителів екологічного туризму.

За головні визначні пам'ятки острова є таємничі печери і загублені в мангрових заростях стежки.

Багато північноамериканські птиці обрали острів місцем свого відпочинку на шляху в теплі країни. У певний час року тут можна побачити фламінго, качок, дроздів з червоними лапами, ластівок, вівсянок, голубів і незліченні різновиди чаплею: ​​білих, зелених, триколірних, нічних з жовтої короною і ін. Тут мешкають рідко зустрічаються в природі соколи і строкаті, життєрадісні папуги. Підводний світ Кайману-Браку вражає навіть досвідчених дайверів. У вересні 1996 року у північних берегів острова затонув Багато північноамериканські птиці обрали острів місцем свого відпочинку на шляху в теплі країни кубинський фрегат, побудований російськими судновими майстрами. Корабель, що лежить на морському дні на глибині 330 футів, став домівкою для екзотичних морських мешканців і місцем паломництва любителів підводних подорожей. У прибережних водах острова покояться останки ще двох потерпілих крах кораблів.

Малий Кайман - найменш розвинений і населений острів архіпелагу. У далекі часи тут жили рибалки, які полювали на морських черепах. Після того, як черепахи стали зникати з острова, Малий Кайман був покинутий людьми майже на два століття. Подальших поселенців з острова проганяли сильні урагани, в результаті сьогодні на Малому Каймані проживає всього близько ста чоловік. Велику частину території острова, довжина якого становить всього 10 миль, а ширина - одну милю, займають болота, лагуни і ставки, що розлилися в густих мангрових заростях. Уява вражають пустельні найчистіші пляжі острова. На Малому Каймані Малий Кайман - найменш розвинений і населений острів архіпелагу збереглася колонія рідкісних ігуан, що налічує близько двох тисяч особин. Ігуани дбайливо охороняються не тільки урядом, але і місцевими жителями. Острівні художники встановили спеціальні дорожні знаки для мотоциклістів, які потребують знизити швидкість і бути гранично обережними на ділянках, де можлива зустріч з цими плазунами. На острові реалізується кілька програм з охорони природи. В рамках однієї з таких програм було створено незвичайний природний заповідник, обладнаний потужними телескопами, за допомогою яких можна спостерігати за природним поведінкою екзотичних птахів. Острів також відомий як одне з найкращих у світі місць для занять дайвінгом. Про красу морських парків Бладі-Бей і Джексон-Пойнт з їх кольоровими кораловими садами і екзотичними рибами ходять легенди.

Клімат на Кайманових островах тропічний пасатний, там сонячно цілий рік. Середня річна температура 30-40 ° С, зимова 20 ° С. Температура води 27-28 ° С. Дощовий сезон триває з травня по жовтень, сухий - з листопада по квітень.

Валюта - долар Кайманових островів Валюта - долар Кайманових островів.

Кайманові острови - ідеальне місце для занять дайвінгом. У прибережних водах островів, більш чистих, ніж, в середньому, в Карибському морі, мешкають екзотичні риби, черепахи і різні види скатів. До того, ж занурення тут можна виробляти практично круглий рік: навіть у найгіршу погоду на островах знайдеться безпечний подветренний ділянку. Асоціація власників підприємств водного туризму Кайманових островів стверджує, що архіпелаг - один з найбезпечніших районів у світі для занурень з аквалангом. Під опікою Департаменту охорони навколишнього середовища знаходяться 18 морських парків і природоохоронних зон, краса яких приваблює сюди дайверів з усього світу. До більшості дайв-місць можна дістатися тільки на Кайманові острови - ідеальне місце для занять дайвінгом човні. Трансфери тривають, в середньому, 10 хвилин. Але, взявши напрокат спорядження, можна насолоджуватися чудесами морського життя прямо біля берега. На островах побудовано величезну кількість дайвінг-центрів з професійним обслуговуванням і якісним консультуванням за досить демократичними цінами.

Кайманові острови є найбільш схильними до атлантичним ураганів. Флорида і інші американські штати отримують тільки невеликі відгомони від того природного буйства, яке обрушується на острови. Наприклад, в 2004 році ураган "Іван" зруйнував понад 90% всіх будівель на Кайманах, і треба було два роки і спеціальна державна програма, щоб все відбудувати заново. За статистикою, потужний ураган "потрапляє" на острови кожні два з половиною роки.

На Кайманових островах населення звільнено від сплати податків На Кайманових островах населення звільнено від сплати податків. Так-так, ви не помилилися - на островах НІ ПОДАТКІВ. Це сталося після того, як остров'яни допомогли ескадрі з десяти британських кораблів під управлінням британського короля Георга III. Той був настільки вдячний, що своїм указом назавжди звільнив населення островів від податків. Цей документ діє до цього дня.

На території островів є велика кількість барів під назвою "Blue Iguana", тобто "Блакитна Ігуана". Називаються так вони в честь плазуна, яке водиться на Кайманах. Це ящірка довжиною до півтора метрів На території островів є велика кількість барів під назвою Blue Iguana, тобто Блакитна Ігуана характерного сіро-блакитного кольору, яка в 2003 році була на межі зникнення - їх налічувалося тільки 15 особин у всьому світі. Після того, як були зроблені безпрецедентні кроки щодо збереження тваринного, вдалося довести їх чисельність до прийнятного значення, так що зараз зникнення блакитним ігуанам не загрожує.

Координати: 19 ° 19'40 "пн. ш. 81 ° 08'01 "з. д.

Новости