Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гора Колдун (Новоросійськ, Мисхако): легенди, як дістатися, фото

  1. Де знаходиться гора Колдун?
  2. Історія, міфи і легенди
  3. Гора Колдун - як об'єкт екскурсії
  4. Як дістатися (доїхати) з Новоросійська?
  5. Туристу на замітку

Величезна планета Земля сповнена загадкових і дивних місць. Не виняток і наша Батьківщина - щедра і безкрайня матінка-Росія. Одним з таких незвичайних куточків, овіяних безліччю легенд і народних переказів, є гора Колдун в Новоросійську.

Одним з таких незвичайних куточків, овіяних безліччю легенд і народних переказів, є гора Колдун в Новоросійську

ЗМІСТ

Де знаходиться гора Колдун?

Вона розкинулася трохи західніше новоросійського передмістя Мисхако. З півночі до неї примикає Федотовка, а з заходу - широка Балка . У південно-західного підніжжя стоять пансіонати і санаторії - ім. Майстренко і «Лукомор'я».

На карті Краснодарського краю гора Колдун розташована таким чином:

відкрити карту

Історія, міфи і легенди

Історія описує, що на території пам'ятки велися досить запеклі бої за контроль над стратегічною висотою. Гора сама невисока, всього лише досягає висоти приблизно 440 м, але з її східного схилу добре проглядаються розкинулися околиці.

Все це і надавало вельми значуща перевага для армії, церкви, розміщеної на цій важливій для перемоги височини. Достовірно відомо, що саме в цих краях відбувалися збройні і смертельні сутички за так звану «малу землю», якій нерідко називають Новоросійськ.

Географічне і офіційна назва даного чуда природи - Мисхако. Горою Колдун її називають в народі - через велику кількість неймовірних сказань і легенд, що оточують дивну пам'ятку. За народним повір'ям по вершині можна передбачити погоду. Так, якщо над нею нависає шапка хмар, то неодмінно в довколишніх околицях піде дощ.

Інша ж легенда свідчить, що тут знайшов останній притулок шаман і чаклун, зцілює звертаються до нього людей, але через страх у більшості селян, які так і не змогли повністю зрозуміти і прийняти його природний дар, був вигнаний колись звідси.


Гора є ще і найсильнішою геомагнітної зоною, де навіть звичайним зором проглядається розпливчастість і якесь спотворення простору. У людей розширюються зіниці, трохи піднімається тиск, частішає серцебиття і дихання, але через кілька хвилин після нетривалого відпочинку самопочуття знову гармонізується.

Езотерики стверджують, що пам'ятка природи, безсумнівно, є надзвичайним місцем сили. Тут змінюється стану свідомості, пробуджується почуття інтуїції, простір і час течуть нелінійно. Енергія настільки універсальна, що відпочиваючі відчувають природність і легкість життя і буття. Багатьом приходять відповіді на питання, які не давали їм спокою, наприклад, у вигляді якогось осяяння, відбувається прояснення проблематичних ситуацій.

Гора Колдун - як об'єкт екскурсії

Творіння природи привертає до себе підвищену увагу туристів оглядовими майданчиками, звідки відкривається шикарна панорама на Новоросійськ і Абрау-Дюрсо, околиці Геленджика. Пейзажі настільки привабливі, що неможливо втриматися від спокуси і не зробити на пам'ять кілька вражаючих фото цих красивих місць.

Гору Колдун облюбували і любителі дельтапланеризму - вона надзвичайно зручна для здійснення польотів з парапланів, а галявина біля її підніжжя ідеальні для приземлення після тривалого ширяння в повітрі. На вершині природної пам'ятки є кілька пам'яток, що нагадують про боях за визволення міста-героя.

На згадку про загиблих в цих краях воїнів був встановлений символ в образі зірки. Проходячи повз нього, курортники хвилиною мовчання вшановують пам'ять про героїв. Тут же знаходиться і військовий об'єкт, званий «кулі» - радарні установки, але прохід туди заборонений. Близько підніжжя розташований ще один унікальний пам'ятник - «колодязь життя». Він був єдиним джерелом води на малу землю в суворий 1943 р

Гора ще цікава і «головою лепрекона». Вона являє собою камінь, звалився з піку в результаті події обвалу. Формою останець нагадує голову казкового, злобного персонажа. Але тут його не варто боятися, а тільки фотографувати незвичайне творіння сил природи.

Але тут його не варто боятися, а тільки фотографувати незвичайне творіння сил природи

Туристи про свої відвідини і сходження на височину пишуть відгуки, де говорять, що підйом був не з легких, але пейзажі, якими вони насолоджувалися по дорозі на вершину і відкрився огляд з оглядових майданчиків коштували того, щоб зробити похід. Вони також відзначають, що тут чимало скручених дерев, ще раз підтверджують анормальность краю.

Огляд ж з численних обривів настільки захоплює дух, що в ці моменти відчувається неймовірне велич і потужність сил природи. Дивлячись на простори, що відкриваються з висоти скель, як би на мить завмираєш від побаченої краси. Той, що біжить потік думок зупиняється і відбувається справжнє милування околицями і незвичайними пейзажами - в чистому вигляді, без будь-якого оцінювання сприйняття світу.

Як дістатися (доїхати) з Новоросійська?

Дістатися до гори Колдун найпростіше з Мисхако, на маршрутках сюди під'їхати можна, вибравши маршрути 12а (від вул. Польова) і №22 (від п. Борисівка). Ну а далі шлях підйому належить від дикого пляжу , Починаючись залізної сходами, що переходить в стежку.

На машині від центру Новоросійська доїхати до шуканого місця ви зможете так:

відкрити карту

Туристу на замітку

  • Адреса: п. Мисхако, Новоросійськ, Краснодарський край, Росія.
  • Координати GPS: 44.662229, 37.725339.

Щоб побачити щось незвичайне, багато не треба - необхідно лише уважно розглянути, чим багата чудова і рідна Росія. Гора Колдун в Новоросійську тому незаперечна підтвердження: унікальне нерідко знаходиться зовсім поруч з нами, іноді - під самим боком. На закінчення пропонуємо цікаве відео про неї, приємного перегляду!

Де знаходиться гора Колдун?
Як дістатися (доїхати) з Новоросійська?

Новости