Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фестиваль La Tomatina, місто Буньоль, Іспанія

La Tomatina - один з найпопулярніших і видовищних фестивалів Європи. Це воістину феєричне подія щорічно проходить в останню середу серпня в іспанському містечку Буньоль в провінції Валенсія.

Це воістину феєричне подія щорічно проходить в останню середу серпня в іспанському містечку Буньоль в провінції Валенсія

Як правило, томатне протистояння триває всього близько години. Тисячі туристів в єдиному потоці нестримних веселощів відчайдушно кидають один в одного і у все, що трапляється їм на очі, тонни томатів. На самому початку битви розігрується конкурс, де учасникам необхідно забратися по слизькому намилені стовпа і дістати шматок шинки, який підвішений до самого верху.
Чоловіки, які приймають участь в томатної битві часто взагалі не надягають майки, а жінки одягнені в білі речі. Щоб захід пройшов максимально весело і безпечно, організатори спеціально оголошують цілий список запобіжних заходів для всіх учасників. Наприклад, категорично забороняється брати з собою гострі або тверді предмети, які можуть завдати шкоди під час багатотисячного стовпотворіння, а ось плавальні окуляри радять взяти для захисту очей.

Наприклад, категорично забороняється брати з собою гострі або тверді предмети, які можуть завдати шкоди під час багатотисячного стовпотворіння, а ось плавальні окуляри радять взяти для захисту очей

У фестивалі La Tomatina щорічно беруть участь 35 тисяч туристів з різних куточків планети і близько дев'яти тисяч місцевих жителів. Для проведення даного заходу спеціально виділяється понад сто тонн томатів. Всі магазини міста, які розташовані на шляху проходження La Tomatina, заздалегідь закривають пластиковою плівкою свою фасадну частину.
На сьогоднішній день немає достовірних даних про те, як зародився цей фестиваль. Існує версія, що в 1945 році один з учасників параду був випадково збитий з ніг, це непорозуміння настільки його розлютило, що він почав кидати в проходять повз людей томатами з продуктового лотка. Як би там не було насправді, місцеві жителі вже кілька десятиліть охоче організовують на вулицях міста Буньоль томатну перестрілку, а фестиваль La Tomatina в 1957 отримав статус офіційного заходу, який і до цього дня має світову популярність.

Ви запросто можете відвідати цей захід, взявши в оренду наш вітрильний катамаран в Чорногорії і пройшовши всього близько доби через Адріатичне море потрапити в Італію . По дорозі ви зможете по справжньому порибалити, попірнати з борту у відкритому морі, покататися на швидкохідному катері, поплавати з дельфінами, яких величезна кількість буде супроводжувати вас у дорозі.

До речі дуже скоро відкриється нова база вітрильних катамаранів Яхт Вояж на Сицилії.

Новости