Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Думки вголос про кубанський вини або що я раджу купувати своїм друзям

Серед своїх численних друзів, сливу експертом в області визначення якісного вина. Пов'язано це і з першою освітою, і з тим, що належу до родини потомствених виноробів і з тим, що процес виробництва добре знайомий зсередини.

Всякий раз, коли мене просять допомогти з вибором, при купівлі вина місцевих виробників, я задаю питання: «Мета покупки?». Тому як саме від мети залежить місце, кількість і якість придбаної продукції. Як правило, часто чую такі відповіді: «для себе», «для подарунка начальству», «для проведення торжества, але потрібно недорого» і так далі. Тому, виходячи з найбільш частих відповідей, складемо невеликий огляд у вигляді рекомендацій для моїх друзів і знайомих. Даний огляд ставить за мету висвітлити найбільш пристойні сухі, тихі вина цінової категорії до 500 рублів виробників з Краснодарського краю. В огляді будуть використані назви вин, вироблених такими брендами як Союз Вино, Фанагорія, Шато Тамань, Шато ле Гран Схід, Саук Дере, Мисхако, Південна винна компанія.

В огляді будуть використані назви вин, вироблених такими брендами як Союз Вино, Фанагорія, Шато Тамань, Шато ле Гран Схід, Саук Дере, Мисхако, Південна винна компанія

Анастасія Степанченко Досвідчений споживач і поціновувач гарних вин

Відразу хочеться розставити всі крапки над «i» і сказати, що немає ніякої мети кого образити або навчити робити вино, показати свою значимість та інше. Хочеться нагадати, що кожному споживачеві вина як мінімум 18 років, він дієздатний і в кінці кінців сам вибирає на свій смак, що, скільки і коли йому пити. Я ж виходжу з власних смакових пристрастей, заснованих на досвіді дегустацій вин місцевих виробників за останні 15 років.

Розглянемо перший варіант в нашому першому огляді - «покупка вина, для себе улюбленого». Відразу слід зазначити, що за цим потрібно вирушати в фірмовий магазин, або спеціалізований магазин торгує алкоголем, тому як тільки там, (по ідеї) вино зберігається, перед продажем належним чином. Тобто при необхідній максимально допустимій температурі повітря + 15 ° С (і то не для всіх вин), в темному приміщенні вологістю не вище 75%, далеко від шуму, сильно пахнуть продуктів, в горизонтальному або похилому положенні. Визначившись з магазином, вибираємо власне вино. Принцип «для себе улюбленого нічого не шкода», звичайно ж, хороший, але і співвідношення ціна / якість, на мою скромну думку має тішити. Тому перше, що я пораджу купити це витримані «Каберне Совіньон" 2009 р врожаю і «Ювілейне» від ЮВК (Південної винної компанії), вина за якістю преміум класу, за ціною до 300 рублів. Звичайно, дане співвідношення може насторожити, але знання, того, що ЮВК належить ЗАТ «Очаково» і не є предметом їх основного фінансового прибутку, нас заспокоює, а бездіяльність фахівців з розширення продажів вина цієї компанії дозволяє насолоджуватися хорошим вином за невеликі гроші.

На одну полицю з зазначеними вже винами я б поставила «Ангели і Демони» (Каберне по білому) від Союз-Вино. Але ціна вже трохи дорожче, проте того варто. Біле вино, зроблене з червоного сорту Каберне Совіньон з лоз віком не менше 18 років, не може залишити байдужим жодного цінителя вина.

Наступні вина, в розряді вартість до 500 рублів, будуть відрізнятися тільки за смаковими уподобаннями і настрою того дня коли вони купуються, бо кардинальної різниці в якості між ними немає. Всі вони хороші і радує той факт, що коштують відносно недорого. Отже, для різноманітності слід спробувати:

  1. Садиба «Мисхако», вина «Мерло», «Каберне Совіньон», «Шираз» (на мій погляд саами пристойний Шираз вироблений у нас на півдні країни), «Піно Нуар» - витримка в дубових бочках не менше 6 місяців;

  2. «Фанагорія», можна сказати справа смаку, але у них дуже пристойні «Каберне, серія сто відтінків червоного» (2013 року врожаю), «Сапераві, серія сто відтінків червоного» (2014 року врожаю).

  3. «Шато Тамань», дуже цікаві витримані вина «Шато Тамань Резерв» «Красностоп Тамані», «Каберне».

  4. «Шато ле Гран Схід», дуже рекомендую Krasnostop Selection сорт «Голубок», відрізняється від всіх червоних вин має свій особливий, досить цікавий смак.

  5. «Саук Дере», один з найгарніших виробників якісних демократичних вин, звичайно, є у них і дорогі лінійки, але про це наступного разу, а ось якщо Вам пощастило, потрапити в їх фірмовий магазин, то купуйте «Рислінг» 2011 р врожаю і «Шардоне». За якістю Рислінг конкуренцію їм може скласти тільки Мисхако.

Звичайно, всі мої рекомендації в огляді досить умовні, тому що відображають саме мою особисту точку зору, хоча було б непогано публікувати неупереджені дегустаційні оцінки з рейтингами кубанських вин. Це дуже б допомагало любителям вина, простим споживачам, але створило б багато проблем виробникам і рітейлерам. А так хочеться, щоб якість кубанських вин було стабільно високим, але це вже зовсім інша історія і тема.

Досвідчений споживач і поціновувач гарних вин, Анастасія Степанченко, кандидат історичних наук, доцент ДДТУ

Огляд підготовлений для інформаційного порталу Новини Півдня

Всякий раз, коли мене просять допомогти з вибором, при купівлі вина місцевих виробників, я задаю питання: «Мета покупки?

Новости