Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дізнайтеся, де знаходиться острів Маврикій, який в країні клімат і інші дані про державу Маврикій!

  1. Походження держави і його назви
  2. Географічне розташування
  3. клімат
  4. населення
  5. Державно-політичний устрій
  6. Валюта
  7. Релігія, культура та звичаї
  8. Національна кухня

Маврикій є досить маленька держава, але від своєї крихітних він зовсім не страждає, навіть більше - є дуже популярним туристичним напрямком. І тут справа вже не в кількості, а в якості, так як острів може похвалитися відмінними пляжами, рідкісним підводним світом і красивою природою. Відпочинок тут не можна назвати бюджетним, проте всі, хто хоч раз побував на острові, стверджують, що це того варто.

Відпочинок тут не можна назвати бюджетним, проте всі, хто хоч раз побував на острові, стверджують, що це того варто

Маврикій пропонує всім своїм гостям масу можливостей для відпочинку: дайвінг, морська рибалка, пляжний відпочинок. Крім того ці місця ідеально підходять для закоханих пар: тут можна провести весільну церемонію, медовий місяць або відзначити річницю.

Столиця Порт-Луї Офіційна мова Ні Чисельність населення 1 295 789 чол. Часовий пояс GMT +4 Валюта Маврикійська рупія Пам'ятки Парк Блек-Рівер-Горжес, озеро і храм Гран-Басс, музей Блакитного Маврикія, заповідник Ла Ваніль, будинок-музей Еврика, вулкан Тру-о-Серф, ботанічний сад імені сера Сівусагур Рамгулама, березня Окс Вако, водоспад Тамара, мечеть Джамму, пляж Ла-Пренез

Походження держави і його назви

Аж до XVI століття Маврикій був заселений, але незабаром його відкрили португальці, тут же дав йому назву Сішна (по імені португальського корабля).

У 1598 році острів облюбували голландці і дали йому свою назву по латинській формі імені - Моріц Оранський. Перший час землі острова служили лише тимчасовим притулком для торгових кораблів, проте, починаючи з 1638 роки там стали з'являтися перші поселення голландців, які протрималися до 1710 року.

Перший час землі острова служили лише тимчасовим притулком для торгових кораблів, проте, починаючи з 1638 роки там стали з'являтися перші поселення голландців, які протрималися до 1710 року

У 1715 році острів отримує назву Іль-де-Франс, так як стає власністю Франції. Французи міцно сіли на острові, заснувавши там своє поселення, яке проіснувало аж до 1810 року, коли на Іль-де-Франс вчинили напад англійці. Острів перейшов у власність Британії і став називатися Маврикій.

Географічне розташування

Маврикій є острівна держава, розташована в Східній Африці. Острів знаходиться в південно-західній частині Індійського океану. До складу Маврикії входять: острова Маврикій, Агалега і Родрігес, архіпелаг Каргадос-Карахоос. Площа країни - 2040 км2.

клімат

Клімат на Маврикії тропічний морський, відрізняється спекотною погодою, яку розбавляє волога, принесена пасатами з океану. Літо тут триває з листопада по квітень і в основному в цей час на острові жарко і волого. Температура повітря вдень тримається на позначці +30 градусів і вище, а вночі +25 градусів. Зима на Маврикії триває з травня по жовтень і відрізняється прохолодою і сухістю. Температура повітря вночі досягає позначки +17 градусів, а вдень +23. Вода прогрівається до + 22-26 градусів.

Несприятливими місяцями для відпочинку на Маврикії вважаються червень і липень, але якщо ваш відпочинок припав на цей період, будьте готові, що природа острова вас зустріне досить вітряною погодою. Найбільш підходящим часом для відвідування є серпень-вересень, коли температурні показники дуже комфортні для чудового відпочинку.

населення

За оцінкою на 2013 рік чисельність населення острова складала 1 295 789 осіб. За етно-расового складу в Маврикії проживають:

  • 3% - китайці;
  • 68% - індо-маврикійці;
  • 27% - метиси;
  • 2% - французи.

Державно-політичний устрій

За формою правління Маврикій є республікою. Глава держави - президент, який кожні 5 років обирається парламентом. Парламент однопалатний і складається з 70 депутатів.

Валюта

Національною валютою Маврикія є маврикійська рупія.

Релігія, культура та звичаї

За релігійним складом на острові є:

  • Індуїсти - 48%
  • Католики - 23,6%
  • Мусульмани - 16,6%
  • Християни - 8,6%
  • Атеїсти - 0,4%

Перше, що явно кидається в поле зору туристів - надзвичайна розмаїтість в культурній та етнічної життя місцевого населення. Все досить просто, справа в тому, що за довгий час свого існування острів прийняв велику кількість жителів, які прибули з усіх куточків світу. Ця ситуація природним чином знайшла своє відображення в культурному житті Маврикії. Вихідці з Азії, Європи і Мадагаскару привезли сюди частинки своїх звичаїв, мови, віросповідання, які зараз злилися воєдино. І що найдивніше, все це існує в гармонії.

Національна кухня

Місцева кухня також заснована на змішуванні азіатських, африканських і європейських кулінарних традицій. Основою більшості маврикійських страв є рис, які обов'язково доповнюють всілякими приправами, соусами і іншим.

Основним блюдом острова є, звичайно ж, каррі. Каррі може бути у вигляді рису з м'ясопродуктами або морепродуктами, овочами і прянощами. Популярна закуска на Маврикії носить назву «пури» і являє собою бутерброд з різними інгредієнтами з додаванням соусу.

Популярна закуска на Маврикії носить назву «пури» і являє собою бутерброд з різними інгредієнтами з додаванням соусу

Крім рису важливу роль на будь-якому столі на острові грають морепродукти. Місцеві води багаті на рибу, особливо тунцем, султанкою, дорадо, морським мовою і марлин. Рибу тут готують по-різному: гасять, коптять, смажать на вогні або вугіллі і навіть їдять в сирому вигляді, попередньо присмачивши лимонним соком. Гурмани неодмінно повинні спробувати прісноводних раків під назвою «камарон», лангустів, восьминогів і крабів.

На острові дуже смачна випічка, яку роблять з місцевої борошна. Варто спробувати «Самуссі» - трикутні ватрушки з овочами і м'ясом, пиріжки з батату, пироги з картоплею, пампушки з прянощами, тарталетки з морепродуктами.

Також на острові дуже багато овочів. Тут вирощують батат, баклажани, томати, огірки, кабачки, гарбуз, патисони та багато іншого.

З напоїв тут люблять каву, який вважається національним, але за смаковими якостями є досить специфічним і далеким від європейського. Якщо не любите каву, спробуйте фруктовий сік або місцеве згущене молоко. З алкогольних напоїв тут вживають пиво, білий ром і настоянки на травах.

Новости