Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де недорого поїсти в Фінляндії, шведський стіл

Де поїсти в Фінляндії

Де поїсти в Фінляндії? Ми розповімо не про якийсь наворочений ресторан, де дорого, і не про каву-шоп, де навряд чи наїсися, а про фінський буфет «Rax». Буфет по-фінськи означає шведський стіл. Шведський стіл найчастіше оптимальний для туриста. Щільного обіду на шведському столі може вистачити туристу на цілий день. Залишилося знайти, щоб це було дешевше.

Буфети «Ракс» з'явилися в Фінляндії близько 10-15 років тому і дуже популярні, напевно, саме через невисоку вартість. Поїсти тут коштує 10 Євро на дорослого і 5-7 Євро на дитину. Таким чином, поїсти можна цілком бюджетно. Для порівняння: поїсти в Фінської піцерії буде коштувати 6-10 Євро, тобто майже як в «Ракс», але в «Ракс» це буде не одна піца з одним лимонадом. У «Ракс», до речі теж є піци. Крім піци в «Ракс» є різні салати, сири, овочі, сосиски і курка, гарніри, суп, лимонади, кава, чай. Коненчо, достаток і вишуканість страв тут не як на поромах Силья-лайн або Вікінг-лайн, але зате і недорого, і, взагалі-то, смачно.

Якість їжі в «Ракс», звичайно, не ресторанне, але піци тут часто не гірше, ніж у фінській піцерії. «Ракс» швидше за все можна віднести до фаст-фуду. Їжа фаст-фуд навряд чи може бути дуже корисною, але поїсти разок в «Ракс» цілком можна, особливо якщо ви як турист цілий день ходили по місту і зголодніли.

Ще одна перевага «Ракса» - це те, що його завжди легко знайти. «Ракс» є майже у всіх великих фінських містах. Наприклад, «Ракс» є в Лаппенранта, Йоенсуу, Гельсінкі. Знайти «Ракс» в фінському місті зазвичай просто, так як він знаходиться майже завжди в самому центрі міста близько ринкової площі, яка є в кожному фінському місті. Повний список адрес буфетів «Ракс» ви можете знайти тут .

Де поїсти в Фінляндії?

Новости