Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де краще відпочинок на Кіпрі або в Греції?

  1. Де краще погода
  2. Віза
  3. пам'ятки
  4. Готелі
  5. Де краще дитячий відпочинок
  6. Національна кухня
  7. Де краще пляжі
  8. підсумок

Багато туристичні компанії пропонують різні тури по європейських країнах. Щоб зрозуміти, де краще відпочинок в Греції або на Кіпрі, потрібно порівняти обидва напрямки і зробити свої висновки.

Кіпр - це ласкаве море, чудові пляжі, цікаві місця для відвідин і мальовнича природа. Велика кількість курортів надають масу можливостей для самого незабутнього відпустки.

Греція - ну тут багато що говорить за себе. Цінителі історії, відпочиваючи в цій сонячній країні, зможуть відчути себе героєм грецького епосу. Через призму часу дійшли практично в первозданному вигляді численні архітектурні об'єкти, ставши культурною спадщиною країни. Широка низка пляжів, дозволить відмінно провести час, насолоджуючись теплими водами моря.

Де краще погода

На території обох країн панує середземноморський клімат. Туристичний сезон на Кіпрі починається з початку квітня і триває до кінця листопада. Кліматичні особливості дозволяють відпочити і в зимові місяці. Найкраще відвідувати Грецію в період між червнем і кінцем листопада. Треба зауважити, що в обох країнах в липні-серпні дуже жарко. На сонці перебувати практично неможливо. Взимку ж тут вітряно і прохолодно через близькість до води, на Кіпрі можливі дощі.

Віза

Жителям Російської Федерації для в'їзду на територію Греції потрібно шенгенська віза. У той час як Кіпр є однією з безвізових країн для росіян. Тут потрібна безкоштовна електронна про-віза.

пам'ятки

Де краще відпочинок в Греції або на Кіпрі, якщо хочеться побачити безліч цікавих місць і відвідати екскурсії. У цьому плані лідером з істотним відривом є Греція. Родина міфів, легенд зберегла на своїй «Сторінці» безліч цікавих місць. Кожен з них зберігає в собі історію, культуру.

Кожен з них зберігає в собі історію, культуру

Афінський Парфенон

  • Давньогрецький місто Дельфи
  • Середньовічне місто Родос
  • Палац Великих Магістрів (Родос)
  • Афінський акрополь
  • Венеціанська гавань Ханья
  • Гора Олімп
  • острів Санторіні
  • Національний парк Білі Гори
  • Парфенон
  • Стародавнє місто Містера
  • Печерне озеро Меліссані
  • монастирі Метеори
  • Свята гора Афон
  • Акрополь Ліндос
  • острів Міконос

На території Кіпру розташовано менше пам'яток, однак і серед них є цікаві варіанти.

На території Кіпру розташовано менше пам'яток, однак і серед них є цікаві варіанти

Археологічний парк, Пафос, Кіпр

  • Царські гробниці в Пафосі
  • палац Архієпископа
  • купальня Афродіти
  • Лимассольский замок
  • фортеця Пафосу
  • замок Колосси
  • Безліч християнських церков і монастирів.

Готелі

Обидві країни пропонують туристам широкий вибір різних варіантів проживання. Російські туристи воліють рівень «все включено» цього більш ніж достатньо в Греції. Сервіс обслуговування на Кіпрі трохи інший, навіть комплекси які пропонують «олінклюзів» найчастіше мають на увазі при цьому концепцію харчування, а не повний пакет розваг. Є, звичайно, комплекси де надано маса можливостей, але їх не так багато. Обидва напрямки мають у своєму розпорядженні великою кількістю готелів для бюджетних туристів. Вони розташовуються далеко від туристичних стежок, однак завдяки розвиненому транспортному сполученню, такий вибір не стане перешкодою для відпочинку.

При порівнянні цін в обох напрямках на готелі, майже завжди вигідніше їхати через туристичне агентство, яке викуповує номери блоками. Бронювати через букінг-ком або інші сервіси самостійно - зовсім не завжди вигідно. Зверніть на це увагу.

Де краще дитячий відпочинок

Для тих, хто планує відпустку з дітьми і не знає де краще відпочинок на Кіпрі або в Греції, потрібно зважити всі плюси і мінуси в цьому плані. Багато туристів вважають за краще вирушати на відпочинок разом з дітьми саме на Кіпр. Сприятливий клімат, відмінні курорти для дитячого відпочинку та широкі можливості для розваги цьому головні причини.

Одним з популярних курортів для сімейного відпочинку є мальовничий Протарас. Уздовж морського берега розташовані піщані пляжі з пологим входом в море. Так як вони знаходяться в оточенні скель, тут безвітряно. Інфраструктура розвинена добре, є різні супермаркети, ресторани з дитячим меню, затишні готелі. Найбільш відвідуваним місцем є місцевий океанаріум.

Пляж Санрайз, Протарас, Кіпр

Ще одним цікавим напрямком є ​​Ларнака. На території курорту розташовані галькові, піщані пляжі. Вони відрізняються не тільки розвиненою інфраструктурою, а й чистотою. Для дітей на курорті є різні ігрові майданчики, розважальні центри, зоопарк і парк атракціонів.

Лімассол пропонує туристам з дітьми хороший відпочинок. Тут дитина зможе відвідати безліч місць і весело провести час. Єдиний мінус це відсутність власного аеропорту. Також для дітей великі можливості пропонує курорт Ай-Напа. Незважаючи на те, що тут досить шумно, дітям сподобається. Уздовж набережної розкинулися мальовничі бухти, пляжі, де можна буде сповна насолодитися відпочинком з дитиною. При бажанні діти разом з батьками зможуть відвідати розважальні центри, дельфінарій, а також аквапарк.

Якщо ви вирішили відправитися в Грецію, то краще для відпочинку з дитиною вибрати такі курорти як Халкідікі, Родос, Корфу або Крит. Вони славляться розкішними пляжами, розвиненою інфраструктурою, а також цікавими готелями. Єдиним мінусом вважається відсутність розважальної програми.

Національна кухня

Кіпрська кухня складається переважно з м'ясних страв. Великою популярністю користуються м'ясо кролика, птахи, яловичина, а також свинина. Головним скарбом грецької кухні є блюдо «мезе». Воно являє собою асорті зі свіжих страв, які розкладені по тарілочках. Буває рибне або м'ясне мезе. Зазвичай на двох-трьох людей, одному стільки не з'їсти. Вартість 20-30 євро.

Грецька кухня славиться рибними стравами. У меню можна знайти безліч варіантів приготування риби, кальмарів, устриць, і т.д., які рекомендуємо обов'язково спробувати. Вони свіжі і відмінно підходять під настрій з пляшкою домашнього вина, яке обов'язково подається охолодженим.

Де краще пляжі

Де краще відпочинок в Греції або на Кіпрі, для тих, хто цінує море, сонце і пляжі, це питання задають багато туристів, які вирішують провести відмінний відпустку. У цьому питанні лідера виявити складно, тому кожен турист вирішує для себе сам, який напрямок йому вибрати.

У цьому питанні лідера виявити складно, тому кожен турист вирішує для себе сам, який напрямок йому вибрати

Nissi beach, Айя-Напа, Кіпр. Тут завжди багато молоді, грає DJ, пінні денні дискотеки.

Вся територія Греції входить в Середземноморський басейн. Її береги омиваються вісьмома морями. Найчистішим і спокійним вважається Іонічне море. Прибережна зона курортів славиться піщаними і гальковими пляжами. Південь країни славиться мальовничими островом Крит. На його території розташовано безліч давньогрецьких пам'яток, а також велика кількість пляжів різного рівня. Бухта Балос стане ідеальним вибором для тих, хто мріє про відокремленості. Елафінісі - найпопулярніший пляж острова. Туристів вабить сюди рожевий пісок. Прозорість вод, і розвинена інфраструктура.

Пляж Rovinia, Liapades, острів Корфу

Острів Корфу є однією з перлин Середземного моря. Тут розташовані найрозкішніші готелі Греції, розважальні центри, пляжі із золотим піском. Все це багатство розташоване в оточенні оливкових, кипарисових, цитрусових гаїв.

Півострів Халкідікі підійде для туристів, які цінують комфорт, спокій і розмірений відпочинок.

Острів Міконос - вибір тих, хто любить розкіш і вишуканість. Тут розкинулися мальовничі пляжі, вілли, і численні центри з дайвінгу і серфінгу.

Острів Санторіні ідеально поєднує в собі місце для пляжного і розважального відпочинку.

Острів Родос - пляжі тут все облаштовано, пологий вхід в море дає безпеку при купанні з дітьми. Східна частина омивається водами Середземного моря, західна - Егейським морем.

На території Кіпру немає такого розмаїття. Пляжі скрізь практично однакові. Пологий вхід в море, блакитний колір, і мальовнича природа, ось головні характеристики пляжної зони. Винятком є ​​кам'янисті пляжі Пафосу.

підсумок

Відпочинок на Кіпрі вибирають ті, хто вважає за краще:

  • Розваги, молодіжний відпочинок
  • любителі вина
  • Відсутність мороки з візою, взяв і полетів
  • християнські пам'ятки
  • Відпочинок з дітьми

Відпочинок в Греції вибирають ті, хто вважає за краще:

  • Високий сервіс обслуговування
  • Відвідування цікавих історичних пам'яток
  • Розкішні готелі
  • морепродукти
  • Дешевше, ніж на Кіпрі

Обидва напрямки цікаві по своєму, зі своєю родзинкою. Тому, якою б ви не вибрали курорт, вас чекає хороший відпочинок і море яскравих вражень.

Новости