Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як відкрити магазин одягу з нуля

  1. Як відкрити магазин одягу з нуля в маленькому місті?

Як в Росії, так і в інших країнах світу, бізнес з відкриття своєї справи для реалізації речей гардеробу є досить популярним і респектабельним. Якщо вірити експертам, то щороку в даній області спостерігається значний приріст доходів.

Якщо вірити експертам, то щороку в даній області спостерігається значний приріст доходів

По всьому світу постійно відкриваються цілі центри, які продають як недорогі речі з Китаю, так і дорогі бренди. Саме тому багато хто з тих, хто бажає створити свою власну справу, замислюються над тим, як відкрити магазин одягу з нуля, що для цього потрібно знати і з чого починати?

Створюємо бізнес-план

Отже, ви нарешті зважилися почати свою справу в якості підприємця з реалізації предметів гардероба. Перш за все слід скласти правильний бізнес-план, в якому будуть розкриті основні етапи розвитку підприємства, його цілі і особливості.

Сьогодні без проблем можна знайти вже готові плани в Інтернеті, хоча вони далекі від досконалості. Якщо ви бажаєте швидко отримати прибуток і створити дійсно гарне підприємство з хорошими доходами, то постарайтеся самостійно створити план або ж звернутися за допомогою до професіоналів у цій галузі.

Який би варіант ви не вибрали, найголовніші моменти завжди будуть залишатися незмінними:

  1. Спочатку слід пройти реєстрацію індивідуального підприємця (ІП);
  2. Потім підібрати для себе одного або декількох постачальників. Звертайте увагу на якість предметів, краще почати з невеликого числа якісних речей, ніж продавати ширвжиток;
  3. Далі необхідно орендувати або ж придбати готову кімнату, де і буде перебувати бізнес. Звертайте увагу на її місце розташування, так як від нього буде сильно залежати приплив споживачів;
  4. Найміть персонал, який буде вам допомагати;
  5. Залишається тільки почати реалізовувати весь асортимент.

Звертайте увагу на її місце розташування, так як від нього буде сильно залежати приплив споживачів;   Найміть персонал, який буде вам допомагати;   Залишається тільки почати реалізовувати весь асортимент

Для того, щоб вам було простіше зрозуміти стратегію відкриття і розвитку вашого власного підприємства з продажу, потрібно розглянути кожен пункт окремо.

Виберіть формат

Перед тим, як запускати свою власну справу в цій області, вам необхідно вирішити, який саме формат буде у вашій компанії. На сьогоднішній день існують так звані «монобрендові» (тобто, такі які реалізовують лише один бренд) і «мультибрендові» (де можна знайти речі самих різних фірм і компаній).

Монобрендовий варіант зазвичай подобається тим підприємцям, які збираються працювати по франшизі або ж уже мають підписаний договір з одним виробником товарної групи.

Якщо ви не знаєте, як відкрити магазин одягу і тільки починаєте робити свої перші кроки в цьому напрямку, то краще все-таки зупинитися на другому варіанті, який відрізняється більшою гнучкістю і динамічністю.

Ви, як власник бутіка, зможете самостійно підбирати ті предмети, якими хочете торгувати. При цьому ви можете без проблем обирати і цінову категорію. Як правило, подібні точки часто пропонують найрізноманітніші продукти з різною вартістю, щоб залучити якомога більше споживачів.

Виберіть, де буде вестися торгівля

Наступним вашим кроком має стати вибір відповідної ділянки з кімнатою, де і буде розміщуватися ваш бутик. Багато підприємців, які не знають, як відкрити магазин одягу з нуля, намагаються дізнатися, що можна зробити для того, щоб вибрати ідеальну кімнату для зберігання продаваного гардероба.

Відразу ж потрібно сказати, що ідеального рішення тут не існує, але є величезна кількість рекомендацій, які точно допоможуть вам з вибором. Перш за все, багато фахівців стверджують, що площа для бутика вважається саме тим пунктом, на якому ні в якому разі не можна економити.

Пам'ятайте, що кількість проданої вами продукції безпосередньо залежить від розміру приміщення, де він знаходиться. При чому, тут так само присутній психологічний аспект. Якщо бутик занадто маленький, то відвідувачам здається, що в ньому занадто малий вибір хорошої і якісної продукції.

Прекрасним варіантом для тих, хто не знає, як відкрити магазин одягу, є придбання площі в цьому великому центрі, особливо, якщо він орієнтований на продаж саме цього товару. Цікаво те, що незважаючи на високу конкуренцію, кількість продажів в таких центрах набагато вище, ніж у звичайних.

Що варто обов'язково враховувати, коли ви вибираєте ділянку для власної діяльності в цій галузі?

  1. Наскільки високий імідж має дана точка?
  2. Наскільки висока конкуренція в тому сегменті, який ви обрали?
  3. Чи є пішохідні потоки тут досить інтенсивними?
  4. Чи відрізняється даний район високим економічним рівнем розвитку?
  5. Якщо чи недалеко від вас конкуренти, парковки, біо-туалети або кафе?

Що робити з торговим інвентарем?

Варто розуміти, що подібний бізнес, це не просто товар, який ви продаєте. Це ще і різноманітний інвентар, який вам буде просто необхідним, для якісного і ефективного зростання.

Серед найбільш затребуваного торгового інвентарю, який точно знадобиться вам на перших порах роботи, можна виділити наступний:

  • Манекени (найкраще вибрати кілька різних, щоб їх можна було ефектно розставити в вітрині або всередині приміщення);
  • Стелажі і полки, на яких буде розкладений ваш товар (зверніть увагу, що вони повинні бути хорошої якості, так як відвідувачі часто вибирають місця зі стильними предметами інтер'єру);
  • Стійка для продавців і касові апарати (на перший час можна обмежитися одним, але пізніше вам доведеться докупити ще);
  • Вішалки, примірочна з дзеркалами на весь зріст і декількома кабінками.

Як відкрити магазин одягу з нуля в маленькому місті?

вибираємо дизайн

Якщо ви вже знайшли весь торговий інвентар, домовилися з постачальниками про товар і знайшли підходяще місце, тоді варто зупинитися і подумати про стиль приміщення Якщо ви вже знайшли весь торговий інвентар, домовилися з постачальниками про товар і знайшли підходяще місце, тоді варто зупинитися і подумати про стиль приміщення. Варто розуміти, що гарний дизайн значно збільшити ваші шанси на отримання великого доходу за короткий час.

Звичайно, ви не зможете на перших порах конкурувати з брендовими центрами, де імідж до дрібниць продумується професійними дизайнерами, але, якщо ви візьмете досвідченого фахівця або ж всерйоз займетеся цією справою самостійно, тоді відвідувачі будуть сприймати вашу точку, як приємне і миле місце.

Крім того, зазвичай купуються приміщення потребують капітального або косметичного ремонту, на який вам неодмінно доведеться витратитися.

Найміть хороших працівників

У торговельній сфері саме добре навчений і ввічливий персонал буде грати дуже важливу роль, особливо, якщо ви збираєтеся відкривати точку з модними предметами гардероба.

Саме тому вам доведеться серйозно підійти до підбору дійсно професійних консультантів, які не тільки продадуть продукцію відвідувачеві, але і зможуть відповісти на будь-які його розпитування.

Також звертайте увагу на зовнішні дані працівників, їх вміння приємно спілкуватися і розбираються вони в моді і модних тенденціях.

Спочатку можна найняти одного-двох продавців, але, коли асортимент продукції вами продукції буде зростати, то ви зможете розширити свій штат. Зазвичай продавцям-консультантам пропонують фіксовану ставку плюс відсотки від реалізованих продажів.

Ви відкрилися, як тепер розрекламувати себе?

Після того, як урочисте відкриття вашого підприємства відбулося, вам необхідно відразу ж приступати до реклами своєї компанії. Перш за все, реклама означає створення унікальної і помітною вивіски з вашим назвою, яка відразу ж буде залучати до нього увагу споживачів.

Також не забудьте про різноманітні стенди. Хорошим маркетинговим ходом для нової компанії є реалізація різноманітних акцій для покупців і великих розпродажів.

Не забувайте і про зовнішню рекламу. Тут можна вибрати різні ролики на телебаченні, вивіски і покажчики, які приведуть покупців в потрібне місце.

Якщо ви все зробите правильно і будете прислухатися до описаних радам, то вже протягом двох років цей бізнес принесе вам перший прибуток.

Інші цікаві ідеї:

Схожі статті:

Як відкрити магазин одягу з нуля в маленькому місті?
Саме тому багато хто з тих, хто бажає створити свою власну справу, замислюються над тим, як відкрити магазин одягу з нуля, що для цього потрібно знати і з чого починати?
Що варто обов'язково враховувати, коли ви вибираєте ділянку для власної діяльності в цій галузі?
Наскільки високий імідж має дана точка?
Наскільки висока конкуренція в тому сегменті, який ви обрали?
Чи є пішохідні потоки тут досить інтенсивними?
Чи відрізняється даний район високим економічним рівнем розвитку?
Якщо чи недалеко від вас конкуренти, парковки, біо-туалети або кафе?
Що робити з торговим інвентарем?
Як відкрити магазин одягу з нуля в маленькому місті?

Новости